0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δε μίλησα για εφαρμογή του 3848...
μακάρι να μην εφαρμοστεί ποτέ ο 3848
Δεν πρόκειται να συνεννοηθούμε. Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις μια χαρά τι λέω και τι εννοώ. Τώρα ή δε θες να το πιστέψεις, ή δε θες να το παραδεχτείς.
Δεν μπορει το κρατος να ασκει κοινωνικη πολιτικη μεσω διαγωνιστικων διαδικασιων.Δεν ειναι κριτηριο καταλληλοτητας εκπαιδευτικου τα παιδια.Αν θελει να ασκησει κοινωνικη πολιτικη υπαρχουν τα επιδοματα επι του μισθου.Αυτο δεν ειναι ιση μεταχειριση πολιτων.Ξερω συναδερφο που εκανε τεταρτο παιδι με μονο σκοπο να διοριστει και στον τοπο συμφεροντων της.Τι θα του πει;Σε εκανα για να διοριστω;
τι θα έπρεπε να πιστέψω και τι να παραδεχθώ;
Ας τα ξαναπώ λοιπόν:1. Ο 3848 κρίθηκε συνταγματικός ως σύστημα διορισμών. Άρα τα άρθρα του πλην των άρθρων περί 24μηνου και 30μηνου μπορούν να συμπεριληφθούν σε οποιοδήποτε νέο σύστημα, χωρίς να θεωρηθούν αντισυνταγματικά.2. Η κυβέρνηση μπορεί να φέρει νέο σύστημα που να επιβάλλει πλαφόν στην προϋπηρεσία. Και να προσφύγεις, δε νομίζω να δικαιωθείς.3. Ο ΑΣΕΠ σε όλες τις προκηρύξεις του βάζει πλαφόν.4. Η μη ύπαρξη πλαφόν δεν έχει κριθεί από το ΣτΕ ως τώρα. Δε λέω ότι θα κριθεί αντισυνταγματική αν κριθεί ποτέ, λέω ότι μέχρι τώρα δεν έχει κριθεί.Άρα ΑΝ αποφασίσει η κυβέρνηση στο νέο σύστημα να βάζει πλαφόν, κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα είναι συνταγματικό. Οπότε είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε, πέρα από το να διαμαρτυρόμαστε και να πιέζουμε "πολιτικά", δε μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο.
δεν ξέρω αν θα γίνει προσφυγή αλλά θα μαυριστεί στις εκλογές και ασκούνται πιέσεις προς αυτην την κατεύθυνση
Δεν νομίζω πως ισχύει και τόσο αυτό. Είναι πολλοί οι επιτυχόντες που ήταν στην ανεργία τόσα χρόνια. Έτσι κι αλλιώς είναι γνωστό ότι πιό εύκολα κερδίζεις ψήφους απο αυτούς που αδικούνταν για χρόνια, παρά απο αυτούς που θεωρούσαν αυτονόητο να ευνοούνται. Για τους τελευταίους θα ήταν μία από τα ίδια, αν ο νέος νόμος ήταν υπέρ τους.
Τί ακριβώς είναι αξιοκρατικό; Αυτό είναι, αυτό που ισχύει τώρα. Κατ΄εμέ ανεξαρτήτως απόφασης, υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός επιτυχόντων, ειδικά του 08, που έχει αδικηθεί. Εγω με 71 βαθμολογία στον ΑΣΕΠ, και δούλεψα πρώτη φορά πέρσι, στις ΄΄εσχατιές΄΄, αν και το ήθελα πολύ. Και τα τσακάλια της ΠΔΣ είναι στη κορυφή.
ΥΓ.Ααα ο Χατζηφωτης πηγε Σεπτεμβριο...η δικη εννοω...