0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ας δουμε και αυτο.... http://xenesglosses.eu/2016/03/epikoinoniako-paixnidi-kamia-desmeu/ η Διαμαντοπουλου ετσι προσπαθησε να ξεριζωσει τον ορο καθηγητικες σχολες. Στην ουσια αυτο που εκανε τοτε ηταν να πει οτι το οτι εισαι φυσικος- μαθηματικος-φιλολογος κ.ο.κ δεν σημαινει οτι μπορεις να δουλεψεις και στην εκπαιδευση αν δεν κανεις παιδαγωγικο. Για αυτο φωναζαμε ολοι τοτε αλλα περασε αμετα απο ολους μας στα ψιλα. Τωρα αμφισβητηθηκε και στην συναντηση ....ο καθενας ας βγαλει τα συμπερασματα του.
Ας δουμε και αυτο.... http://xenesglosses.eu/2016/03/epikoinoniako-paixnidi-kamia-desmeu/Ιδιαιτερως εκει στο κομματι που λεει για την εκπαιδευτικη επαρκεια και εκει εινσι το ζουμι να καταλαβουμε πως μπορουνε νανκοψουνε και τα κυματα των νεων..... αυτο που εχουμε ξεχασει ειναι οτι με τον 3848 παιδαγωγικη επαρκεια στις σχολες δεν δινεται ... η Διαμαντοπουλου ετσι προσπαθησε να ξεριζωσει τον ορο καθηγητικες σχολες. Στην ουσια αυτο που εκανε τοτε ηταν να πει οτι το οτι εισαι φυσικος- μαθηματικος-φιλολογος κ.ο.κ δεν σημαινει οτι μπορεις να δουλεψεις και στην εκπαιδευση αν δεν κανεις παιδαγωγικο. Για αυτο φωναζαμε ολοι τοτε αλλα περασε αμετα απο ολους μας στα ψιλα. Τωρα αμφισβητηθηκε και στην συναντηση ....ο καθενας ας βγαλει τα συμπερασματα του.
αυτό έγινε όχι μόνο με την παιδαγωγική επάρκεια αλλά και με το πλαφόν της προϋπηρεσίας, την κατάργηση των διπλών των δυσπροσίτων και τον χαμηλό συντελεστή στην προϋπηρεσία....όλα υπηρετουσαν την απαξίωση του έργου των αναπληρωτών και την αποθάρρυνση κάθε νέου ή παλιού να μπει ή να συνεχίσει να ασχολείται στην εκπαίδευση και να σκέφτεται το δημόσιο....θα καταλάβετε κάποιοι εδώ μέσα αυτό ζητάτε και επικροτείτε ...μα θα είναι αργά....
Ισχυρίζεσαι ότι οι καθηγητικές σχολές διδάσκονται επαρκώς παιδαγωγικά;Η Διαμαντοπούλου δεν κατάργησε τα διπλά μόρια από τα δυσπρόσιτα...
δες τον 3848...
Εγώ τον έχω δει. Εσύ είσαι σίγουρος ότι τον έχεις δει καλά; Για δείξε μου το άρθρο που καταργεί τα διπλά. Επειδή υποθέτω ότι εννοείς τον πίνακα διορισμών/αναπληρωτών, προφανώς εφόσον μιλά για 1 και μοναδικό πίνακα, τα δυσπρόσιτα δε θα μετράνε διπλά. Τα δυσπρόσιτα ποτέ δε μετρούσαν διπλά για διορισμό.
Δεν ισχυριζομαι αυτο συναδελφε και ειμαι υπερ στο ασεπ να δινονται μονο παιδαγωγικα και διδακτικη του μαθηματος.Αυτο ομως τοτε δεν εγινε για αυτο συναδελφε. Εγινε για αποδεσμευση των σχολων ςπο το επαγγελα του εκπαιδευτικου. Λες και ενας φιλολογος ή φυσικος ή μαθηματικος κ.ο.κ εχουν τεραστιες επιλογες σε αυτη την χωρα. Αν γινοτανε για αυτο που λες θα υποχρεωνε ολες τις πρωην καθηγητικες σχολες να βαλουν μεσα στο προγραμμα σπουδων τουλαχιστον 10 μαθηματικα παιδαγωγικων. Μην αυτομαστιγωνομαστε πια. Να βλεπουμε τους λογους που γινεται το καθε τι. Η ιστορια επαναλαμβανεται. Για το τι θα κανουν απλα να δουνε οι νεοι και να θυμηθουμε εμεις ολες τς κινησεις των υπουργων παιδειας απο το 1990 και μετα. Ετσι θα καταλαβουμε και τι μπορει να κανουνε.Το να αμφισβητει καποιος την επαρκεια σε καποιον που τον απασχολει ηδη εδω και μια δεκαετια+ εκει ειναι το προβλημα και δεννγινεται για να εχουμε καλυτερους καθηγητες.
δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης....ίσχυαν στον πίνακα αναπληρωτών διπλά; ίσχυαν.. εγώ μιλώ για διπλά στον πίνακα αναπληρωτών...από τη στιγμή που κάνει ένα πίνακα και τον βαφτίζει ενιαίο αναπληρωτών και μονίμων και εκεί δεν μετράνε διπλα, αυτό τι σημαίνει πρακτικά; κατάργηση των διπλών δεν σημαίνει; αν είχε ακόμα πίνακα αναπληρωτών διακριτό από εκείνο των μονίμων-που έτσι θα έπρεπε να ισχύει-τότε θα μετρούσαν....τι να το κάνω να μετράνε άμα και όταν διοριστώ μόνιμος για μετάθεση...
Δεν είναι λογικό για μένα να υπάρχουν 2 διαφορετικοί πίνακες. Δηλαδή είμαι 1ος στον πίνακα αναπληρωτών, αλλά 60ος στον πίνακα διορισμών. Άποψη μου φυσικά...
Εδω συναδελφε θαβεπρεπε να μας νοιαζει και η προθεση. Το να λεμε οτι ηθελε να κανει 6μηνα αλλα δεν τα εκανε ενω την αποδεσμευση την περασε εκει υπαρχει προβλημα. Ας τα δημιουργουσε και μετα να συζηταγαμε. Τα λεφτα ομως για επιμορφωσεις και καλα μονιμων που ηταν τραγικες( το γνωριζουμε οσοι εχουν παει) τα εκανε αμεσως. Επισης τοτε τι εξεταζει στον ασεπ. Δηλαδη εχουμε εναν θεσμο ,διαγωνισμο εκπαιδευτικων, που δεν διαφωνω καθολου αλλα στην ουσια δεν μας εξεταζει για εκπαιδευτικους και παιδαγωγικα και χρειαζομασταν αλλα; εκει δεν αυτο αναιρει τον ρολο του ασεπ;
μπορεί να ισχύει το αντίστροφο: και τις πιο πολλές φορές ισχύει: άσε που τα διπλά σε ανεβάζουν πιο γρήγορα και θα σε καλέσουν συχνότερα αναπληρωτή, άρα θα ανέβεις και στον πίνακα μονίμων....πάντως εγώ με 6 χρόνια διπλά είμαι '''1ος '' στους αναπληρωτές με τα διπλά αλλά 60 στους μονίμους,αλλά χωρίς τα διπλά, που εσύ απαξιώνεις, θα ήσουν 120 στον πίνακα διορισμών...διάλεξε τι συμφέρει;
ο ιστορικός της εκπαίδευσης και πρόεδρος του ΚΕΕ και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Αλέξης Δημαράς είχε χαρακτηρίσει τον ασεπ των εκπαιδευτικών ως κακέκτυπο των πανελλαδικών....παπαγαλία, φροντιστήρια, λυσάρια,
Την επετηρίδα τη χαρακτήρισε κάπως ή απλά περιορίστηκε στον ΑΣΕΠ;
για τον γραπτό ασεπ είχε ερωτηθεί...