0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν νομίζω οτι προκύπτει από κάπου. Εγώ προσωπικά είμαι περισσότερο υπερ της εντοπιότητας, κυρίως για παραμεθόριες, απομακρυσμένες περιοχές - νησιά.
ΥΓ. Απο που προκυπτει οτι εμεις οι μονιμοι ειμαστε υπερ της προυπηρεσιας;
Αν αρχίσουμε να λέμε άσχετα με τη δουλειά κριτήρια, ας βάλουμε και τη χρονολογία κτήσης πτυχίου, το ύψος, το βάρος και άλλα. Πείτε μου τι ακριβώς σχέση έχουν όλα αυτά με το αντικείμενο της δουλειάς και ας βάλουμε και το χρώμα των ματιών. Πώς ένας που μένει στη Νίσυρο, είναι αυτόματα καλύτερος από έναν που μένει στην Αθήνα και πρέπει να τον προτιμήσουμε; Πώς ένας που πήρε πτυχίο το 2000 είναι καλύτερος ενός που πήρε το 2001; Πώς ένας που έχει 15 μήνες ανεργίας είναι καλύτερος ενός που δουλεύει τώρα αναπληρωτής; Θα καταλήξουμε τα "κοινωνικά" κριτήρια να μετράνε περισσότερο από τα αντικειμενικά/ακαδημαϊκά. Μην τρελαθούμε κιόλας...
Επίσης ..για την προσληψη ως αναπληρωτή πιστεύω ακραδαντα οτι πρέπει να μοριοδοτηθεί το χρώμα μαλλιών,χρώμα φρυδιών,η περιφέρεια μέσης,το ύψος,το βάρος και τα κιλά.Για τους άντρες... το θεληματικό πηγούνι μαθαινω οτί δε θα μοριοδοτηθεί τελικά.Μετρούν όλα τα παραπάνω ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΑΣΕΠ.
αυτό το να παίρνουμε μόνο ότι μας βολεύει είναι φοβερό.... θέλετε διαδικασίες ΑΣΕΠ μόνο εκεί που σας βολεύει ορισμένοι....στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ είναι κύριοι και κυρίες αυτά.... ααααα ναι είναι και ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ προφανώς..... άντε ανοίξτε καμιά προκήρυξη (στη σελίδα του ασεπ είναι, ένα κλικ μακριά) να δείτε ότι εκεί διορίζουν τα πάντα με τα παραπάνω... από γιατρούς μέχρι ταχυδρόμους.... μην χαλιέστε όμως το ΣΤΕ να είναι καλά... αν θίγεστε να κάνετε την προσφυγή σας
Τα πραγματα θα γινουν πολυ πιο απλα νομιζω αν βγει στα ισια ο Φιλης να πει αυτο που αρκετοι πιστευουν (ειδικα μεσα στο υπουργειο): 'Ζητω συγνωμη απο ολους οσους θα αδικησω οι οποιοι ετρεχαν σε ολη την Ελλαδα επι χρονια και στη θεση τους θα πανε καποιοι που απλα ετυχε να γραψουν καλα ενα ΣΚ πριν απο 7 και 9 χρονια. Ειναι σαφως αδικο, αλλα με αναγκαζουν τα Ελληνικα δικαστηρια να τους δικαιωσω γιατι αλλιως θα κατηγορηθω για παραβαση καθηκοντως. Εκανα οτι μπορουσα για να μην αποκλεισω εντελως οσους εχουν μονο προυπηρεσια. Ειμαι μαζι σας και σας θεωρω ξεκαθαρα αξιοτερους απο αυτους με τις επιτυχιες σε ασεπ.'Ετσι νομιζω θα καταλαβαιναν και οι πιο δυσπιστοι το τι εχει συμβει στην πραγματικοτητα.
Το γιατί δικαιωνόμαστε στα δικαστήρια έχει περάσει απο το μυαλό σου;
Πιστεψε με εγω το ξερω! Γιατι ειμαι στην κατηγορια αυτων που εδιναν ασεπ και εγραφαν και καλα αλλα ηταν αποτυχοντες , οπως καποιοι με ελεγαν! Σκοπος μου ειναι στα πλαισια του χιουμορ (οσο επιτρεπει η κατασταση) να εξηγησω σε ολους οσους γκρινιαζουν οτι ο λογος που ψηφιζουν κατι τετοιο ειναι καθαρα και μονο επειδη καποιοι ετρεχαν και δικαιωθηκαν στα δικαστηρια! Επισης μου κανει εντυπωση η ξεροκεφαλια καποιων και το κολλημα τους.
Οι περισσότεροι έχουν αδικηθει κατά καιρούς από τα διάφορα συστήματα .Ήρθε ο καιρός να αδικηθουν και αυτοί που ήταν ευνοημενοι πάντα.Είναι ένα σύστημα που σίγουρα έχει μελετηθεί και το ξέρω για μεγάλο χρονικό διάστημα .Εμένα με ευνοεί έχω Δυο καλούς ΑΣΕΠ και 32 μήνες προϋπηρεσία που αποκτήθηκαν από αυτούς .Δεν με ενδιαφέρει πλέον κανένας γιατί κανένας δεν έκλαψε όταν εγώ από 600 και κάτι σειρά έπεσα 300 θέσεις λόγο δυσπροσιτων...είναι μακράν το καλύτερο σύστημα και ελπίζω να ψηφιστεί.. Ξέχασα να πω ότι έφαγα στη μάπα ιδιωτικά τριτεκνους ΟΑΕΔ ιτες και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε... Ο καθένας για τον εαυτο τουΣτάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στους ΠΕ μετράει μόνο η εντοπιότητα και όχι η ανεργία και η εντοπιότητα μετράει αν είναι μόνιμοι κάτοικοι αυτών των περιοχών και δεσμευτούν ότι θα μείνουν τουλάχιστον μια δεκαετία εκεί. Έτσι ας μετρήσει αν θέλουν.