0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
αυτό λέω και εγώ, οι μεταβατικές διατάξεις ήταν αυτές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Γιατί να το επιτρέψουν λόγω μεταβατικής τώρα;;
γιατί ακριβώς είναι ματαβατική όσο η οικονμική κρίση δεν επιτρέπει διορισμούς και άρα διεξαγωγή ασεπ βάσει του 3848 και κατάρτηση πινάκων αναπληρωτών βάσει του 3848....δεν μπορέι ο δικαστής να τιμωρήσει το υπουργείο επειδή δεν κάνει ασεπ επειδή δεν έχει χρήματα να κάνει διορισμούς....σου λέει....έχουμε πόλεμο....αυτό αναγνωρίζει το ΣτΕ....έχει μια επαφή με την πραγματικότητα
Το ΣτΕ υποχρεώνει να γίνει νέος ΑΣΕΠ και για την πρόσληψη αναπληρωτών.
το θέμα είναι μέχρι να κάνει τι θα ισχύει;
Λογικα μεχρι να γινει ο νεος ασεπ (λογικα για ολους, στα πλαισια του 3848, κρατας τελευταιο ή προτελευταιο βαθμο) θα ισχυσει αυτο το συστημα που συντομα θα ψηφιστει, με τις οποιες μικροδιορθωσεις ,το οποιο επειδη το εχει προτεινει το στε, νομιζω πως οποιαδηποτε προσφυγη γινει (απο οποιαδηποτε ομαδα) θα την απορριψει εφοσον αυτο το συστημα εχει διαρκεια ζωης ενα ετος.
Πολύ καλή η ανάλυσή σου! Αυτό το σημείο εγώ το αντιλαμβάνομαι διαφορετικά. Σίγουρα στο Στε το είχαν ψάξει καλά το θέμα και μάλλον εννοούν την προσαύξηση (από τη στιγμή που πιάνεις βάαη) στον γραπτό. Για την προϋπηρεσία δίνανε θυμάμαι 0-5, για μεταπτυχιακά αν θυμάμαι... στον 1 βαθμό υπήρχαν 100 φιλόλογοι!! Η προσαύξηση βοήθησε πολλούς με μικρότερο βαθμό στις 2 ενότητες να προηγηθούν. Το ότι εμείς θεωρούσαμε δεδομένο όλα αυτά να προσμετρώνται εις διπλούν και σε δεύτερο πίνακα μετά.. το στε έχω καταλάβει ότι ταυτίζει κάθε πίνακα με αυτόν των τελικών αποτελεσμάτων γραπτού. Αυτή βεβαίως είναι η δική μου ερμηνεία.
13η σκέψη Απόφασης υπ' αριθμ. 527/2015 Ολομ.ΣτΕ: «[...] Η προϋπηρεσία, πάντως, αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού επιτρεπτώς, κατ’ αρχήν (πρβλ. ανωτ. Σ.τ.Ε. 3593 - 3595/2008), λαμβάνεται υπόψη προκειμένου να προσαυξηθεί η βαθμολογία σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. για το διορισμό σε θέσεις μονίμων εκπαιδευτικών (άρθρο 1 παρ. 7 ν. 2834/2000 και ήδη άρθρο 3 παρ. 1 ν. 3848/2010), ενώ, κατά τα εκτεθέντα σε προηγούμενες σκέψεις, έχει λειτουργήσει ως κριτήριο για την εκ νέου πρόσληψη εκπαιδευτικών ως αναπληρωτών ή ωρομισθίων και την απόκτηση, ως εκ τούτου, περαιτέρω σχετικής προϋπηρεσίας κ.ο.κ. [...]»
Ελπίζω να κατάλαβα σωστά το τι έγραψες.