0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Επειδή και η ανοησία έχει όρια....ας πάμε στην πραγματικότητα λίγο.Δεν υπάρχει παράνομη προϋπηρεσία. Όλες οι προυπηρεσιες και όταν λέμε όλες, όλες από πάντα, έχουν αποκτηθεί από προσλήψεις που ελέγχονταν από το Υπουργείο Παιδείας και τις υπηρεσίες του (καθώς και το εργασίας για ΟΑΕΔ και τους σχολαρχες από τα ιδιωτικά).Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι παράνομες, τελεία και παύλα. Όποιος χρησιμοποιεί τέτοια ορολογία το κάνει εκ του πονηρού.Του χρόνου θα είναι για πρώτη φορά που το σύστημα θα περάσει από τον έλεγχο του ασεπ (αν τα καταφέρουν, που αμφιβάλω). Η ίδια προϋπηρεσία θα είναι, με άλλη σφραγίδα.
Για να συμφωνησουμε σε κατι...δεν ειναι παρανομες οι προυπηρεσιες αλλα ειναι παρανομες οι εκαστοτε προσληψειςΑρα το συμπερασμα ποιο ειναι?
Αυτό σου λέει κάτι;Η Ελληνική εκπαίδευση έχει τους εκπαιδευτικούς που της ταιριάζουν.Τα αποτελέσματα φαίνονται ........( ή μήπως όχι???)Υπό αυτούς τους ...... οι όποιοι Νόμοι (στο % ποσοτικό και ποιοτικό μέτρο της εφαρμογής τους) εμφανίζουν άλλα αποτελέσματα και "αποτελέσματα" ανάλογα με τη διατύπωσή τουςΚΑΙ το σε ποιούς εφαρμόζονται.Ααααα, στο Έλληνα δεν "πιάνει" κανείς Νόμος. Και μην περιμένουμε να αλλάξει κάτι σε "αυτό" τα επόμενα 100 {τουλάχιστον} χρόνια.Προϋπηρεσία του "βάλεις"; Θα "βρει" αυτός.Μεταπτυχιακά του "βάλεις"; Θα "βρει" αυτός.Άλλα "ειδικά" προσόντα; Θα "βρει" αυτός.ΑΣΕΠ {γραπτό ή με "αντικειμενικά" μόρια}; Θα "βρει" αυτός.Απλά το % αποτελεσματικότητας αλλάζει σε κάθε διατύπωση Νόμου.Έστω το 1% να το "πας" 10%, μια χαρά!!!Αυτά.
το θέμα είναι λίγο σύνθετο: το ΣτΕ θεωρεί πως όλες μα όλες οι προϋπηρεσίες (ακόμα και αυτων που έδωσαν ασεπ,πέτυχαν και με τα μόριά της επίδοσής τους μπήκαν σε πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων και εξ αυτών κλήθηκαν να εργασθούν από το Υπουργείο Παιδείας και τις ΔΔΕ κλπ ) είναι αδιαφανώς αποκτημένες επειδή δεν γίνονταν με την εποπτεία ασεπ...όμως είναι νομότυπες....τι γίνεται τώρα; έρχεται το ΣτΕ και υποβαθμίζει την αυτοτέλεια για διορισμό αυτού του προσόντος επειδή στην τελική το κράτος δεν έκανε καλά τη δουλειά του, από πράξεις ή παραλείψεις του...διότι σε τελική ανάλυση ποιος έπρεπε να κάνει τις προσλήψεις; το ασεπ αφού το κράτος του το ανέθετε....Δηλαδή εδώ τίθεται θέμα προστατευόμενης εμπιστοσύνης του πολίτη προς το κράτος....το κράτος κάθε καλοκαίρι σε καλούσε να κάνεις τα χαρτιά σου να μπεις στους πίνακες καιμετά να σε καλέσει βάσει των όποιων επιλογών σου να εργαστείς....δεν μπορεί να αποδειχθεί δόλος εκ μέρους σου αλλά εμπιστοσύνη προς τη διοίκηση. Η αρχή της προστατευόμενης ή δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικουμένου συνιστά η εύλογη πεποίθηση του διοικουμένου ότι η σταθερότητα ορισμένης νομικής κατάστασης που τον αφορά του επιτρέπει να προσδοκά τη συνέχεια αυτής και να προβαίνει σε επιλογές με μακροπρόθεσμες συνέπειες για τον ίδιο, την οικογένειά του και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Δηλαδή σε τελική ανάλυση εγώ φταίω που το κράτος δεν κάνει καλά τη δουλειά του; και αν εξ αυτού έχω απώλεια αγαθού όπως είναι η εργασία και ο βιοπορισμός μου πως εγώ μπορώ να διεκδικήσω το δίκιο μου;
Υπονοείς κάποια αποζημίωση?
Πιστευω οτι θα εχεις την πληρη στηριξη ολων αν εχεις πληρως αποδειξεις οτι ΟΛΕΣ οι προυπηρεσιες ειναι βυσματικες. Μην γενικευεις.Αν το παρουμε νομοτυπα δεν ειναι καμι βυσματικη απο την στιγμη που ελεγχοτανε απο το υπουργειο παιδειας. Αν εχεις διαφορετικη αποψη (σαφεστατα υπαρχουνε βυσματικες) μπορεις να κυνηγησεις με αποδειξεις το Υπουργειο στα δικαστηρια και να γλιτωσεις πολυ κοσμο απο αυτες τις προυπηρεσιες, αλλιως καλο θα ηταν να μην γενικευουμε.
Πιό μεγάλη απόδειξη απο μιά απόφαση του ΣΤΕ:::
κάπου εδώ η nikolopol σηκώνει τα χέρια ψηλά και φωνάζει σπαραχτικά προς τα ουράνια "οϊμέ, οϊμεεεέ"άντε καληνύχτααααα
Πρεπει να σου πώ οτι δεν μιλώ στον αέρα!!Είμαι ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΘΕΝΤΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ