0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
το θέμα είναι λίγο σύνθετο: το ΣτΕ θεωρεί πως όλες μα όλες οι προϋπηρεσίες (ακόμα και αυτων που έδωσαν ασεπ,πέτυχαν και με τα μόριά της επίδοσής τους μπήκαν σε πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων και εξ αυτών κλήθηκαν να εργασθούν από το Υπουργείο Παιδείας και τις ΔΔΕ κλπ ) είναι αδιαφανώς αποκτημένες επειδή δεν γίνονταν με την εποπτεία ασεπ...όμως είναι νομότυπες....τι γίνεται τώρα; έρχεται το ΣτΕ και υποβαθμίζει την αυτοτέλεια για διορισμό αυτού του προσόντος επειδή στην τελική το κράτος δεν έκανε καλά τη δουλειά του, από πράξεις ή παραλείψεις του...διότι σε τελική ανάλυση ποιος έπρεπε να κάνει τις προσλήψεις; το ασεπ αφού το κράτος του το ανέθετε....Δηλαδή εδώ τίθεται θέμα προστατευόμενης εμπιστοσύνης του πολίτη προς το κράτος....το κράτος κάθε καλοκαίρι σε καλούσε να κάνεις τα χαρτιά σου να μπεις στους πίνακες καιμετά να σε καλέσει βάσει των όποιων επιλογών σου να εργαστείς....δεν μπορεί να αποδειχθεί δόλος εκ μέρους σου αλλά εμπιστοσύνη προς τη διοίκηση. Η αρχή της προστατευόμενης ή δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικουμένου συνιστά η εύλογη πεποίθηση του διοικουμένου ότι η σταθερότητα ορισμένης νομικής κατάστασης που τον αφορά του επιτρέπει να προσδοκά τη συνέχεια αυτής και να προβαίνει σε επιλογές με μακροπρόθεσμες συνέπειες για τον ίδιο, την οικογένειά του και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Δηλαδή σε τελική ανάλυση εγώ φταίω που το κράτος δεν κάνει καλά τη δουλειά του; και αν εξ αυτού έχω απώλεια αγαθού όπως είναι η εργασία και ο βιοπορισμός μου πως εγώ μπορώ να διεκδικήσω το δίκιο μου;
η κοπελα μου μπηκε βυσματικα με πδσ στην εκπαιδευση , της ειπα να πει το βυσμα της να πιεσει για γραπτο ΑΣΕΠ γιατι δεν προκειται να δει ταξη ουτε το 2020 με τοσα λιγα μορια που εχει πλεον, αυτο θα προτεινα σε ολους αυτους που καταριουνται τον ΑΣΕΠ μονιμους και μη που γραφουν για το ταιρι τους η τον εαυτο τους εδω μεσα
Για διαβαστε τη σημερινη ανακοινωση της πανελληνιας ενωσης επιτυχοντων ΑΣΕΠ.Λεει συγκεκριμενα για τα αθλητικα σχολεια ΤΑΔ-ΕΤΑΔ...Η ανακοινωση ηρθε πανω στην ωρα που ειχαμε τη χθεσινη κουβεντα και ειναι γροθια στο στομαχιΠαιδια για οσους δε γνωριζουν στα Ταδ επικρατουσε μασωνια.Το τι γινοταν δε το χωρα ανθρωπινος νους.Ντρεπομαι πραγματικαΕπειδη γραφω απο κινητο ας ανεβασει καποιος την ανακοινωση.Αυτη την προυπηρεσια θελετε να μετρησει κυριοι της ΟΛΜΕ?
γιατί να μετράει η προϋπηρεσία μετά τον τελευταίο ασεπ , του 08 δηλαδή και όχι κάθε προϋπηρεσία που αποκτήθηκε μετά οποιονδηποτε ασεπ; γγράψαμε το 04, πχ το 06 το 08 και με τα μόρια της επίδοσής μας μπήκαμε στους πίνακες αναπληρτών και ωρομισθίων και κληθήκαμε και εργαστήκαμε ...
portokali, άσε τα λογικώς νοούμενα και παρέθεσε νόμους που έχουν μείνει ακόμη όρθιοι από το παρελθόν μέχρι τώρα. Εγώ δεν το έκανα και γι αυτό ζητώ βοήθεια. Μπορεί στο τέλος να βγαίνει το συμπέρασμα που εύχεσαι, δεν λέω! Αποδείξεις ζητώ.
Η κείμενη νομοθεσία που διέπει τις προσλήψεις των προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, δεν προβλέπει τη μονιμοποίησή τους όπως ζητείται με την παρούσα επίκαιρη ερώτηση, αλλά το διορισμό τους ως μονίμων αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο των διατάξεων που διέπουν τους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τόσο για κατά την τρέχουσα μεταβατική περίοδο -πρόκειται για το άρθρο 9 του ν.3848/2010- όσο και μετά την λήξη αυτής, άρθρο 2 του ν.3848/2010.http://www.esos.gr/arthra/43365/o-yf-paideias-gia-ti-monimopoiisi-ton-anapliroton-ekpaideytikonΔιορισμοί στη μεταβατική μπορούν να γίνουν μόνο σύμφωνα με το άρθρο 9, που ουσιαστικά είναι το 60% χωρίς τις ρυθμίσεις που κρίθηκαν αντισυνταγματικές δηλ. 40%, 24μηνο, 30μηνο. Δηλαδή 100% από επιτυχόντες ασεπ του 2008. Προς το παρόν δεν υπάρχει άλλος νόμος και δεν έχει λήξει ούτε η μεταβατική. Γι' αυτό ακούγεται ενεργοποίηση του πίνακα επιτυχόντων.Αν λήξει η μεταβατική περνάμε στο άρθρο 2, δηλαδή πλήρη εφαρμογή του ν. 3848. Ο Φίλης όμως δεν θέλει να λήξει η μεταβατική για δύο λόγους:1. Διότι θα πρέπει να κάνει νέο ασεπ, ενώ έχει δηλώσει ότι ασεπ δεν θα κάνει.2. Διότι θα 'πεταχτούν' έξω από τους ενιαίους πια πίνακες αναπληρωτών-διορισμών όσοι δεν έχουν έστω τη βάση στους 3 τελευταίους ασεπ (2006, 2008, 2017?)
Γιατί από το 08 νομίζετε ότι υπάρχει σε πολλούς κλάδους καθαρή προϋπηρεσία; ακόμα και οι επιλαχόντες φιλόλογοι δενκατάφεραν αναπλήρωση. Μόνο σε συνδυασμό με ασεπ 06 ή προϋπηρεσία. Οπότε είναι ανέφικτο. Κατά τα άλλα συμφωνώ, μετά από κάθε ασεπ είναι συνταγματικές, αλλά ποιο το νόημα να τις ξεχωρίζουμε παρά μόνο ο καθένας για τον εαυτό του; δεν νομίζω να μπουν σε τέτοιες διαδικασίες, θα προκύψουν αδικίες και προσφυγές. Αν κάποιος με πδσ και μέτριο ασεπ προηγήθηκε ενός με καλύτερο βαθμο; θα ανοίξουν τις πύλες της κόλασης!!