0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μόλις άκουσε για παρεμβαση Εισαγγελέα.
Δηλαδή;;;;;;;;;;;;;
Οι καταγγελίες όταν γίνονται στον χώρο της
καταρχην λέει και κάτι άλλο η καταγγέλουσα : οτι λειτουργούν φροντιστήρια για τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς κάτι που ο νόμος Αρσένη, αν δεν κάνω λάθος απαγορεύει...εδώ να παρέμβει ο εισαγγελέας κατά Κάνιγγος μεριά...
http://www.esos.gr/arthra/43629/synantisi-ypoyrgoy-thesmon-stis-kalendes-oi-diorismoi-20000-ekpaideytikonΑυτό για όσους ελπίζουν ακόμα...
με τον τρόπο συγκρότησής τους δηλαδή 1 μόριο ο μήνας, διπλά δυσπρόσιτα, όχι οροφή έχουμε μεταβατική περίοδο και πρέπει να ισχύσουν τα της μεταβατικής σύμφωνα με τον 3848 που και το στε δέχθηκε....
Δεν νομίζω να μπορεί να αφήσει το παλιό σύστημα αναπληρωτών, αλλιώς δεν θα εφάρμοζε επιλεκτικά ό,τι να ναι και να έχει και στο τέλος τέτοιο πολιτικό κόστος. λες και είναι υπέρμαχος του ασεπ ...
Εχει θορυβηθει ολη η εκπαιδευτικη κοινοτητα απο τις δηλωσεις στη βουλη εκπροσωπου της ΠΕΑΔ Οτι ο γραπτος διαγωνισμος του ΑΣΕΠ ειναι διαβλητος!!!Τεθηκε δια στοματος της εκπροσωπου η αναξιοπιστια του γραπτου διαγωνισμου και κατηγορηθηκαν οι συναδελφοι οτι πληρωσαν αδρα προκειμενου να μαθουν τα θεματα!!!!!!Αναφερθηκε το ποσο των 8-10 000 ευρω!!!Ας μας πει λοιπον η εκπροσωπος γιατι δεν διοριστηκαν τοσα χρονια ολοι οσοι πληρωσαν κατα τη γνωμη της και στραφηκαν στη δικαιοσυνη για να δικαιωθουν???Μας ειπε στη βουλη οτι οιαποκτηθεισες προυπηρεσιες ειναι καθολα νομιμες εφοσον οι υποψηφιοι συμμετειχαν σε διαγωνισμους ασεπ που η ιδια η ΠΕΑΔ χαρακτηρισε διαβλητους!!!!!ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΤΗΣ ΠΕΑΔ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΩΝ ΣΥΝΑΔΛΦΩΝ ΑΣΕΠΙΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΚΑΙ ΜΗ!!!!!Η λασπολογια απο ενα συνδικαλιστικο οργανο εκπαιδευτικων ξεσηκωσες τους παντες και ειναι ετοιμοι να προβουν σε μηνυσεις!!!!ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ!!!!!
Νομίζω ότι το παραπάνω κείμενο εκφράζει απόλυτα μια μεγάλη μερίδα συναδέλφων. Μπράβο!!!Διαβάζοντας προσεκτικά τη δήλωση της ΠΕΑΔ ( http://xenesglosses.eu/2016/04/ti-eipe-gia-ton-asep-ekprosopos-tis-pead/ ) δε μπορώ να μην εκφράσω τη λύπη μου για το χαμηλό επίπεδό της. Οι συνάδελφοί μας εκεί σίγουρα μπορούν καλύτερα. Αντιγράφω από τη δήλωση: "Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Προϋπηρεσία αναπληρωτών με 60 μήνες την προσμετράνε μόνο με μόρια 16,80. Δηλαδή με μόρια προϋπηρεσίας λιγότερα από δύο έτη. Δηλαδή ένας Αναπληρωτής, του αναγνωρίζεται προϋπηρεσία λιγότερο από δύο έτη, ας σημειωθεί. Ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών των Αναπληρωτών με μεγάλες προϋπηρεσίες- ακόμα και με μικρές όπως έχω εγώ- είναι επιτυχόντες όχι σε έναν αλλά σε τρεις διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Οπότε δεν ισχύει ότι όλες οι προϋπηρεσίες είναι εκτός ελέγχου ΑΣΕΠ. Και εδώ λοιπόν να σταθούμε και να αποδομήσουμε τον χαρακτήρα του ΑΣΕΠ."Σε αυτή τη παράγραφο θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος πως βγαίνει ότι το 16,80 στο προτεινόμενο σύστημα αντιστοιχεί σε δυο έτη προϋπηρεσίας με το παλιό. Υπάρχει κάποια λογική; Μάλλον κάποιοι με τα μαθηματικά δε τα είχαν καλά. Η σύγκριση αυτή είναι ατυχής και ειπώθηκε μέσα στη βουλή.Εκεί στη ΠΕΑΔ όμως τους ξεφεύγουν και κάποια καλά, πράγματι δεν ισχύει ότι όλες οι προϋπηρεσίες ήταν εκτός ελέγχου ΑΣΕΠ, μήπως υπονοούν να μετρήσουν δηλαδή μόνο οι προϋπηρεσίες μετά από επιτυχία ΑΣΕΠ; Πολύ δυνατοί πραγματικά σε αυτό το τομέα, πάλι βέβαια θα αφήσουμε κάποιους απ΄έξω αλλά δε πειράζει. Να το κυνηγήσετε λοιπόν, προϋπηρεσία μόνο εντός ελέγχου ΑΣΕΠ.Αντιγράφω ξανά: "Οι γραπτές εξετάσεις ποια εγκυρότητα και αξιοπιστία διαθέτουν για την Πιστοποίηση Διδακτικής και Παιδαγωγικής Επάρκειας; Ποιοι διαμόρφωσαν την τράπεζα θεμάτων; Ποιοι ορίζονταν ως βαθμολογητές και με ποια διαφάνεια; Να σας συμπληρώσω ότι είχε και κόστος: Γύρω στα 8000 με 10 χιλιάδες ευρώ το 2008 πλήρωνε ο καθένας Αναπληρωτής για να πάει να δώσει εξετάσεις στον ΑΣΕΠ, στα φροντιστήρια για να μπορέσει να πάρει τα θέματα παρακαλώ."Ειπώθηκε μέσα στη βουλή , σε πανελλήνιο δίκτυο άρα εκεί πρέπει να διορθωθεί, αντιγράφω και τη διόρθωση."Στην ομιλία μου ,υιοθέτησα τις απόψεις του καθηγητή Μαυρογιώργου και σε μια ατυχή εκφορά του λόγου ,δεν έγινε κατανοητό ότι εννοούσα το κόστος της όλης διαδικασίας για την επιτυχία στον ΑΣΕΠ (φροντιστήρια ,σημειώσεις και άλλα ) .Ζητώ συγνώμη αν προσέβαλα κάποιους και σέβομαι τον κόπο όλων των συναδέλφων που έδωσαν ΑΣΕΠ όπως και εγώ ."Αντιγράφω ξανά : "Συντασσόμαστε πλήρως με τον σχέδιο νόμου της ΟΛΜΕ, που κι αυτό είμαι σύννομο με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Γιατί μόνο το σχέδιο του Υπουργού Παιδείας να έχει αποκλειστικό προνόμιο συμφωνίας με τις αποφάσεις του ΣτΕ; Άλλωστε, σας ενημερώνουμε ότι παρόμοιο, δίκαιο και αποδεκτό απ’ όλους σχέδιο διορισμών είχε εκπονηθεί επί Υπουργίας κ. Τάσου Κουράκη, από επιτροπή μελών εκπαιδευτικών με Πρόεδρο τον κ. Πιλάλη. Τι άλλαξε από τότε;"Εδώ να σχολιάσω ότι εγώ ποτέ δε κατάλαβα τη στήριξη της ΟΛΜΕ στους αναπληρωτές άρα όταν κάποιος συντάσσεται με αυτή μου κάθεται κάπως στραβά αλλά αυτό είναι το λιγότερο.Αλήθεια το περσινό σχέδιο για διορισμούς του Κουράκη, που εκπονήθηκε από μέλη εκπαιδευτικών , που τυχαία φυσικά συμμετείχε στην επιτροπή και υποψήφιος αναπληρωτής που μερίμνησε να διορίζονται πρώτα οι όμοιοί του ( και φυσικά ο ίδιος) ήταν αποδεκτό; Θα τρελαθούμε εντελώς. Δε ξεχνούμε όλοι, κάποιοι θυμούνται τις αντιδράσεις μεγάλου μέρους των αναπληρωτών.Πήρα διάφορα κομμάτια και σχολίασα, αλλά έβαλα και όλη τη δήλωση.Προφανώς η ΠΕΑΔ δεν αντιπροσωπεύει όλους τους συναδέλφους.Λυπάμαι για τη συνολική δήλωση που ακούστηκε μέσα στη βουλή.Πραγματικά , αντιγράφω ξανά : «αἰδώς Ἀργεῖοι».Ζήτησε δημόσια ΣΥΓΝΩΜΗ, κάτι είναι κι αυτό.
Η απόλυτη ξεφτίλα σήμερα στο κανάλι της βουλής. Άκου εκπροσωπώ όλους τους αναπληρωτές. Τι λες ;;; Σοβαρά;; Από πού και ως που; Και για να δούμε και τι είπες. Όλοι που πέτυχαν σε ΑΣΕΠ πλήρωσαν ;;;; Εκτός του ποινικού κομματιού που επισύρει, είναι και κατάπτυστα συκοφαντικό και χτύπημα κάτω από την μέση. Μέχρι και στην τουαλέτα διαβάζαμε κάποοι με οικογένεια και υποχρεώσεις μήπως κάνουμε κάτι και κάναμε. Και δεν ανέχομαι κανένα να λέει τέτοια. Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Ο ΚΑΙ Ν-Τ-Ρ-Ο-Π-Η. Ξέφυγε τελείως πλέον η κατάσταση.
ακριβώς τίποτε....«Όχι» των θεσμών στο αίτημα Φίλη για προσλήψεις 22.000 εκπαιδευτικών https://www.alfavita.gr/arthron/ohi-ton-thesmon-sto-aitima-fili-gia-proslipseis-22000-ekpaideytikonξέρετε τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τους πίνακες των αναπληρωτών...άλλ η μια χρονιά παράταση στον περσινό τρόπο συγκρότησής τους....έτσι δεν είπε το ΣτΕ; συνταγματικώς ανεκτοί...