0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πάντως συναδελφε,ανεξαρτητα απο τη διαφωνια που εχετε με τον αλλο συναδελφο,θελω να πω οτι τα παιδαγωγικα που διαβασα,εμενα μου ανοιξαν τα ματια και γνωρισα πραγματα που αγνοουσα.Σ εμενα οι παιδαγωγικες γνωσεις φανηκαν και ενδιαφερουσες και πολυτιμες.Δεν πολυπιστευω στην εμπειρια,χωρις να την υποτιμω βεβαια
Die,σε σχολικη ταξη με πολλα παιδια δουλεψα ελαχιστα.Στα φροντιστηρια δουλευα για πολλα χρονια , όπου τα πραγματα ειναι αρκετα διαφορετικα απ οτι ειναι σε μια ταξη με 20 και 25 παιδια.Οποτε εσυ ως διορισμενος τα ξερεις καλυτερα.Οσο για την εμπειρα..εχει να κανει με το πως τη μεταβολιζει ο καθενας.Σε καποιους φανταζομαι οτι τα χρονια δινουν ενα ειδος σοφιας.
Ειναι μεγαλυτερος πλουτος να απορριπτεις πραγματα που εχεις μαθει ή να τα τροποποιεις αναλογα με τις συνθηκες.Να τροποποιεις τα νοητικα σχηματα που εχεις φτιαξει.Ολοι εχουμε εμπειρια και επαφη με την ταξη,στο δημοσιο σχολειο, πριν να γινουμε μονιμοι,ως αναπληρωτες.Τα παιδαγωγικα δεν αφορουν μονο στην αντιμετωπιση της ενδοταξικης πραγματικοτητας.Επισηςhttps://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwilmJPEo6jMAhUFhiwKHXAhATcQFggaMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.vlioras.gr%2FPhilologia%2FComposition%2FAxiokratia.htm&usg=AFQjCNEzOaSLrMlXfI5-0pQZ4xEsO4v1gQ&bvm=bv.119745492,d.bGgΕιναι λιγο μεγαλο το λινκ,δεν γινεται να κανω αντιγραφη.Ο ορισμος της αξιοκρατιας.
Πάντως βρε παιδια,οταν εκανα ιστορια σε σχολειο ,συνειδητοποιησα δεν ξερω να κανω ερωτησεις.Εκανα τις αυτονοητες και δεν προχωραγε το πραγμα.Το καταλαβαινα αλλα δεν ηξερα τι φταiει.Αργοτερα..οταν διαβασα διδακτικη και ειδικα το κεφαλαιο που αφορουσε στα ειδη των ερωτησεων (ειναι παρα πολλα και με διαφορετικο στοχο) βοηθηκα πολυ και ταυτοχρονα καταλαβα ποσο σημαντικο ειναι να ξερεις ΚΑΙ διδακτικη!!Ειναι πολυ δυσκολη ιστορια...(ωραιο το λινκ spiritus asper)
Σωστα.Το ''τι'' και το ''πώς'' της γνωσης.Το περιεχομενο και ο τροπος διαχειρισης.Διοριστεα ειμαι κι εγω του ΑΣΕΠ,σε λιγο μονιμη,εχω 7 χρονια παρουσιας στην ταξη.Οι περισσοτεροι εχουν μπει σε ταξη σχολειου,οσους γνωρισα εγω και ειναι εκατονταδες-λογω της προσφυγης η γνωριμιά χα χα-εχουν μπει σε ταξη.
Εσυ πιστευεις οτι θα ψηφισθουν;
Φυσικα και θα ψηφισθουν, και μετα θα ερθει ο Κουλης. Και τοτε δεν θα συζηταμε για προσληψεις αναπληρωτων αλλα για απλυσεις μονιμων