0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η μόνη αποδεκτή λύση για το ΣτΕ πιθανώς θα είναι να συνταχθούν πίνακες μόνο με επιτυχόντες στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Μόνο του 2008; Του 2008 και του 2006; Όλων των διαγωνισμών ΑΣΕΠ που έγιναν από το 2002 και μετά; Δεν μπορώ να ξέρω! Αυτό θα το κρίνει το ΣτΕ.
kostasMath αυτό που σκέφτηκες είναι μαθηματικό, αλλά δεν νομίζω ότι ισχύει νομικά.Ο 3848 αναφέρει ξεκάθαρα ότι ο νόμος εξακολουθεί να ισχύει ακόμα κι αν δεν γίνει ΑΣΕΠ.Απλώς με τη διεξαγωγή του επόμενου ΑΣΕΠ τίθεται σε πλήρη εφαρμογή.Η προσεκτική διατύπωση του νομοθέτη αναφέρεται στους δύο προηγούμενους διαγωνισμούς και στον τελευταίο.Δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα έτη. Ναι, μεν ο διαγωνισμός γίνεται κάθε 3 χρόνια, αλλά η μεταβατική αλλάζει τον χρονισμό!
Γεμίσαμε συνταγματολόγους...
Το ΣΤΕ είπε πως δεν μπορούν να συγκριθούν διαφορετικές επιτυχίες σε γραπτό διαγωνισμό! παρέλειψες να αναφέρεις αυτούς που δεν έγιναν και τους επόμενους που θα γίνουν…
Ότι θα μπλοκαριστούν οι πίνακες το θεωρώ σίγουρο. Αυτό το δέχτηκε και ο υπουργός λέγοντας ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη! Ξέρει και ο ίδιος ότι όλα οδηγούνται σε αδιέξοδο! Η μόνη αποδεκτή λύση για το ΣτΕ πιθανώς θα είναι να συνταχθούν πίνακες μόνο με επιτυχόντες στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Μόνο του 2008; Του 2008 και του 2006; Όλων των διαγωνισμών ΑΣΕΠ που έγιναν από το 2002 και μετά; Δεν μπορώ να ξέρω! Αυτό θα το κρίνει το ΣτΕ.
ΛΑΘΟΣ!!!!!!Δεν θα ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΟΥΝ
Θα μπλοκαριστουν και θα πουν παλι οτι φταινε οι συναδερφοι που ειναι ανευθυνοι.Και θα παρακινησουν,οπως εγινε και περυσι,''να στραφουν στους συναδερφους που φερθηκαν με τον τροπο που φερθηκαν''.
Θα αναλαβει δηλαδη το ΣΤΕ την ευθυνη, με οποιαδηποτε αποφαση του υπουργου και οποιαδήποτε προσφυγη να αφησει τα σχολεια χωρις αναπληρωτες?
Οι διαγωνισμοί που δεν έγιναν είναι μόνο στο μαθηματικό σκεπτικό που ανέλυσες. Νομικά δεν υπάρχουν.
Ανεύθυνοι δε θα είναι αυτοί που θα προσφύγουν, επειδή και πάλι αδικούνται.Μην ξεχνάμε ότι φέτος έχει αναλάβει ήδη την ευθύνη ο Υπουργός Παιδείας.Θεωρώ ότι μπορεί να σώσει την κατάσταση διορίζοντας όσους έχουν ΦΕΚ από τον ΑΣΕΠ του 2008 και περιμένουν τόσα χρόνια.Το ΣτΕ δε θα αφήσει σε καμιά περίπτωση τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς.Απλώς θα φροντίσει να πάνε στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί που έχουν το νόμιμο δικαίωμα να προσληφθούν!