0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα σε όλους σας, ...Παρόλα αυτά θα ήθελα τις γνώμες και άλλων εκπαιδευτικών που εργάζονται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση για το πως η συμβολή μας στο σχολικό περιβάλλον θα μπορούσε να ήταν ακόμα πιο βοηθητική.Ευχαριστώ για την υπομονή να διαβάσετε το κατεβατό
Σε ένα άλλο επίπεδο τώρα, με αφορμή κάποιες εκθέσεις μαθητών μου για το ρατσισμό και το σχολικό εκφοβισμό, σκεφτόμαστε να κάνουμε μια διδακτική ενότητα στο μάθημα της Γλώσσας και της Ιστορίας. Δεν το έχουμε ακόμα ξεκάθαρο, πάντως θα είναι σίγουρα 4-6 ώρες και θα εστιάζει στη διαφορετικότητα μέσα από υλικό που σχετίζεται τόσο με τα αντικείμενα όσο και με τη λειτουργία της ομάδας. Αλλά αυτό είναι ακόμα στα σκαριά, οπότε δεν μπορώ να σου πω κάτι πιο συγκεκριμένο. Είμαι βέβαια σε ένα σχολείο που η ψυχολόγος μας έχει την πλήρη στήριξη της διεύθυνσης και των συναδέλφων. Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω. Αν έχεις κάτι να ρωτήσεις, εδώ είμαστε!
Τα παιδιά βιώνουν δύσκολες καταστάσεις και θέλουν κάπου ν ακουμπήσουν , σε κάποιον να μιλήσουν... Ένας ειδικός μπορεί να τα βοηθήσει καλύτερα. Sent from my iPhone using Tapatalk
Πραγματικά αυτό το διαπιστώνω και γω.Έχω αρκετές φορές εξαιρετικά πολύπλοκα θεραπευτικά αιτήματα από μαθητές.Σε τέτοιο σημείο που και γω ο ίδιος έχω εκπλαγεί από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι μας.Μπορώ να σας καταθέσω πως έχω έρθει αντιμέτωπος με ζητήματα που φτάνουν από απόπειρες αυτοκτονίας ως σεξουαλική κακοποίηση από συγγενείς...Φυσικά όπου κρίνω απαραίτητο έχω δράσει με την άρση του απορρήτου ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών.Σε κάθε περίπτωση έχω συναντήσει απαιτητικές περιπτώσεις οι οποίες συχνά μου θέτουν μεγάλα ηθικά διλήμματα και με τεστάρουν ως επαγγελματία ψυχικής υγείας.Αν και είναι αναμενώμενο στατιστικά στους 1000 μαθητές περίπου που έχω από όλα τα σχολεία να συναντήσω πολλές μορφές ψυχοπαθολογίας δεν παύουν να με ταρακουνούν και τα επιπρόσθετα κοινωνικό-οικονομικά προβλήματα των εφήβων μας...Επειδή τα παραπάνω τα έχω συναντήσει σε όλη μου την επαγγελματική πορεία με ενηλίκους είναι πολύ διαφορετικό να τα συναντώ σε εφήβους. Πραγματικά δεν μπορείτε να φανταστήτε τι έχω ακούσει...