0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημερα, μια ερωτηση για το πως λειτουργειτε το τμημα ενταξης. Παιρνετε συγκεκριμενες ωρες την καθε ομαδα; Επισης παιρνετε παιδια μονο απο την ωρα του μαθηματος της ειδικοτητας σας ή και απο αλλα ασχετα μαθηματα?
κανονικά παίρνεις μόνο από το μάθημα το αντίστοιχο, τώρα θα ακούσεις κάποιες άλλες απόψεις που βασίζονται σε μοντέλα α/θμιας, είναι μεγάλη κουβέντα
Το να παίρνεις από το αντίστοιχο μάθημα ΜΟΝΟ είναι πρακτικά αδύνατο. Όταν έχεις 5 παιδιά στο ΤΕ και τα 3 είναι από διαφορετικά τμήματα πώς να πετύχεις το αντίστοιχο μάθημα; Επίσης είναι πολύ πιθανό την ημέρα που είσαι στο σχολείο τα παιδιά να μην έχουν κανένα από τα μαθήματά σου στην τάξη. Μέχρι τώρα μόνο με φιλολόγους έχω συναντήσει γκρίνια ότι τους παίρνω παιδιά και τους κάνω φυσική την ώρα της γλώσσας...
Το να τα παίρνεις από Γυμναστική Καλιτεχνικά κλπ είναι μέγιστο σφάλμα... θα χάσετε τα παιδιάΤο να τα παίρνεις από βασικά μαθήματα π.χ. γλώσσα θα χάσετε τους συναδέλφους, τους γονείς και τα παιδιάΟπότε οι συνάδελφοι φιλόλογοι έχουν δίκιο να γκρινιάζουν, το ότι δεν έχουν φτιάξει έτσι το πρόγραμμα για να μην σου βγαίνει τις ημέρες που είσαι εκεί είναι λάθος της δ/νσης του σχολείου και του προγραμματιστή που προφανώς δεν τους νοιάζει ή κανείς δεν τους είπε να το κάνουν.Το κυλιόμενο για εμένα είναι μεγάλο μπέρδεμα και λάθος, βασίζεται σε νοοτροπία α/θμιας και υποστηρίζει μάθημα που θα έπρεπε να γίνει μετά το σχολείο. Κατά την γνώμη μου και άλλων συναδέλφων που έχω συνεργαστεί για χρόνια σε ΤΕ το καλύτερο για την
Παιδιά πρέπει να επιμείνουμε να παίρνουμε τους μαθητές από όλα τα μαθήματα κι όχι μόνο από το μάθημα της ειδικότητας μας πχ μόνο από τα μαθηματικά αν είμαστε μαθηματικοί...γιατί αν δε γίνει έτσι δε θα μπορούμε να υποστηρίξουμε επαρκώς τους μαθητές κι εμείς θα πρέπει να τρέχουμε σε 3 σχολεία για να συμπληρώσουμε πρόγραμμα...αυτό είναι το ηθικό. Δε γνωρίζω όμως αν είναι νόμιμο. Πάντως ο σχολικός συμβουλος μας έλεγε να παίρνουμε τους μαθητές από όλα τα μαθήματα εκτός από μονόωρα γυμναστική καλλιτεχνικά μουσική κλπ
Συγγνώμη καταλαβαίνεις τι λες; ότι για να έχεις την βολεψη σου είναι ηθικό να κάνεις μπάχαλο την εκπαίδευση των παιδιών παίρνοντας τους από όπου να'ναι. Ανήθικο είναι, για να είναι ξεκάθαρος. Άλλο να το κάνεις κατ'εξαίρεση για 1-2 ώρες γιατί δεν σε αφήνουν να κάνεις το πρόγραμμα όπως πρέπει και άλλο να είναι σύστημα όπως λες.Ο σύμβουλος, υποθέτω ειδικής, μήπως είναι της αθμιας;