0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μάλλον διαφωνούμε και ίσως ζούμε σε παράλληλες πραγματικότητες και σίγουρα δε κατάλαβες τι είπα.....ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχήΕίμαι μαθηματικός και δουλεύω για όγδοη χρονιά ειδική αγωγή και σχεδόν σε όλα τα σχολεία δούλευα με κυλιόμενο.Κατά μέσο όρο δούλευα σε γυμνάσια με 13-15 τμήματα με κάθε τμήμα να έχει τουλάχιστον 1 μαθητή με γνωμάτευση. Το θέμα έχει δύο διαστάσεις. Πρώτα τη πρακτική πράγμα που σημαίνει αν ακολουθούσα μόνο τα μαθηματικά και με δεδομένο ότι υπάρχουν και επικαλύψεις στο μάθημα, δε μπορείς να αφιερώσεις περισσότερο από μία ώρα, δηλαδή η υποστήριξη είναι υποτυπώδης. Οπότε αναγκαστικά ομαδοποιείς από διαφορετικά τμήματα και αναγκαστικά παίρνεις κι από άλλα μαθήματα. Ποτέ όμως από μονόωρα, γυμναστική, καλλιτεχνικά κλπΠάμε στο ηθικό κομμάτι. Οι περισσότεροι μαθητές μου έχουν τουλάχιστον μέτρια δυσλεξία και μετά από τη δεύτερη ώρα αφού ο πίνακας έχει σβηστεί και ξαναγραφεί 4 φορές κοιτάνε το ταβάνι, άλλοι κάνουν φασαρία, άλλοι απλά υποφέρουν. Γι αυτούς τους μαθητές τι είναι εποικοδομητικότερο, να βλέπουν το ταβάνι η να κάνουν μαθηματικά ένταξη?Κι επειδή πάνω από όλα μετράει η γνώμη τους, σας γνωστοποιώ ότι με κυνηγάνε γιακάνουμε μάθημα...Προφανώς ζούμε σε παράλληλα σύμπαντα...Και άλλαξε και λίγο το ύφος σου όταν συνδιαλέγεσαι με αγνώστους.....καταλαβαίνεις τι λες και τα λοιπά..Λες τη γνώμη σου με επιχειρήματα...λέω τη δικιά μου και τέλος απλά....αυτά τα ολίγα...
γιατί αν δε γίνει έτσι δε θα μπορούμε να υποστηρίξουμε επαρκώς τους μαθητές κι εμείς θα πρέπει να τρέχουμε σε 3 σχολεία για να συμπληρώσουμε πρόγραμμα.
Αν δεν καταγγελθεί άμεσα ως παράνομο,αυτό θα είναι το μέλλον της ειδικης.
NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4415 (ΦΕΚ 159/τ. Α’/06-09-2016)Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις.Άρθρο 48Ρύθμιση θεμάτων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης4. Όταν δεν καλύπτονται τα κενά με μετάθεση ή διορισμό, δύνανται να αποσπώνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και τις υφιστάμενες εκπαιδευτικές ανάγκες, σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ, Τμήματα Ένταξης, προγράμματα παράλληλης στήριξης, πρώιμης παρέμβασης και παροχής διδασκαλίας στο σπίτι, μόνιμοι εκπαιδευτικοί, ως ακολούθως:.....γ) Αν εξακολουθεί να συντρέχει αδυναμία πλήρωσης των κενών διατίθενται εκπαιδευτικοί χωρίς κανένα από τα ανωτέρω προσόντα ή χαρακτηριστικά. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί συμμετέχουν υποχρεωτικά κατά προτεραιότητα σε προγράμματα επιμόρφωσης και εξειδίκευσης που υλοποιούνται από τους αρμόδιους φορείς για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών».