0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα! Ξέρουμε ποτε θα γινει επομενη φαση για πλήρες ωραριο ή και παράλληλη..; επισης πώς θα μαθουμε τον αριθμο που δεν ανέλαβαν υπηρεσία απο τις προσλήψεις παραλληλης στις 27/1..; Τι πιστώσεις μένουν..;
Καλό βράδυ. Δε ξέρω αν γράφω στο σωστό θέμα, αλλά θα σας μεταφέρω μια πληροφορία, με κάθε επιφύλαξη. Ξεκίνησα την κλινική μου άσκηση σε ΕΕΕΕΚ ( δεν το ονομάζω για ευνόητους λόγους ) και άκουσα τόσο από τον εργοθεραπευτή όσο και από άλλα άτομα που εργάζονται εκεί ότι τα επόμενα χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε όσες δομές υπάρχουν και αφορούν την ειδική αγωγή δε θα προσλαμβάνονται φιλόλογοι, μαθηματικοί ειδικής αγωγής - γενικά ειδικότητες ειδικής αγωγής -. Ο λόγος είναι ότι το νοητικό επίπεδο των μαθητών είναι χαμηλό και δεν μπορούν να κατακτήσουν έννοιες που αφορούν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κυρίως μένουν σε γνώσεις που εντάσσονται στο πεδίο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επιπλέον, επειδή οι μαθητές αυτοί χρειάζονται συγκεκριμένη αντιμετώπιση, δε γίνεται εκ των πραγμάτων, να αλλάζουν κάθε ώρα καθηγητή. Επομένως, θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένο δάσκαλο, μαζί με το υπόλοιπο επιστημονικό προσωπικό. Συνεπώς, λέγεται ότι μετά από 2-3 χρόνια το υπουργείο παιδείας σε εεεεκ, γυμνάσια ειδικής αγωγής, γενικά σε δομές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα προσλαμβάνει μόνο δασκάλους ειδικής αγωγής. Ξαναλέω δεν έχω επίσημα στοιχεία ή κάποιο έγγραφο που να επιβεβαιώνει όσα ειπώθηκαν. Μου είπαν ότι αυτές είναι οι προθέσεις του υπουργείου από όσο γνωρίζουν.
Και τώρα οι δάσκαλοι της ειδικής αγωγής μπορούν να εργαστούν σε ΕΕΕΕΚ αντί φιλολόγων και μαθηματικών. Ίσως ακόμα είναι λίγοι και προτιμούν τις δομές της πρωτοβάθμιας αλλά στο μέλλον δεν ξέρω τι θα γίνει. Τα τμήματα ένταξης και τα ειδικά γυμνάσια δεν πάνε σε δασκάλους ειδικής.
Ακριβώς αυτό. Και στο ΕΕΕΕΚ που είμαι έχει δασκάλα ειδικής αγωγής και διδάσκει γλώσσα και κοινωνική και πολιτική αγωγή στα παιδιά. Οπότε δε νομίζω ότι μιλάμε για προφητείες, και μη ξεχνάμε αφενός το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων που διαχρονικά πιέζει και πετυχαίνει τη μερίδα του λέοντος στους διορισμούς και αφετέρου τους χιλιάδες αποφοιτους πτδε με μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής που περιμένουν στην ουρά.