*

Αποστολέας Θέμα: Είμαστε συνάδελφοι τελικά;  (Αναγνώστηκε 20636 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος platonas

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • δεν είμαστε όλοι το ίδιο στην εκπαίδευση
    • Προφίλ
Είμαστε συνάδελφοι τελικά;
« στις: Αυγούστου 04, 2016, 03:50:24 pm »
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή (και όχι μόνο) μου γεννιούνται ορισμένα φιλοσοφικά ερωτήματα.
Όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί είμαστε συνάδελφοι τελικά;
Αφορμή εποτέλεσε μία συζήτηση που είχα εχθές με ένα "συνάδελφο" με 24 χρόνια υπηρεσίας και 18 χρόνια στο ίδιο σχολείο. Οταν του εξήγησα ότι περιμένουμε αν θα γίνουν αποσπασεις στην

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Είμαστε συνάδελφοι τελικά;
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:54:36 »

Αποσυνδεδεμένος greedo

• Ιστορικό μέλος
  • Han shot first...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 04, 2016, 05:28:43 pm »
 Απορία: δηλ. πως θα έπρεπε να απαντήσει?
Εγώ προσωπικά κατανοώ τους πιο παλιούς (που έχουν καταλήξει στο τελικό σχολείο όπου θα μείνουν μέχρι τη σύνταξη), στο να μην γνωρίζουν με την κάθε λεπτομέρεια τις αντικειμενικά πολύπλοκες διαδικασίες τοποθετήσεων κλπ. των τελευταίων χρόνων και να μην ασχολούνται με ένα θέμα που ουσιαστικά δεν τους αφορά.
 Αυτόν τώρα τον ενδιαφέρει πότε θα πάρει σύνταξη, αν θα πάρει σύνταξη, πως θα σπουδάσει τα παιδιά του, πως θα τα αποκαταστήσει επαγγελματικά κλπ.
 Απλά τα πράγματα, προσωπική η άποψή μου, για να μην παρεξηγούμαστε.

Αποσυνδεδεμένος edesta

• Πλήρες μέλος
  • Έκπληξη
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 04, 2016, 05:36:17 pm »
Ένα 10% του δυναμικού κάνει αίτηση μετάθεσης, άρα το υπόλοιπο 90% είναι εκεί που θέλουν, ενώ οι μισοί του 10% βρίσκονται σε διπλανές περιοχές (δείτε και τις αιτήσεις μεταθέσεων). Ας υποθέσουμε ότι ο πλήρης εκπαιδευτικός κύκλος είναι 35-40 χρόνια. Αν βάζαμε υποχρεωτικές μεταθέσεις του στυλ "Θα πας κατά μέσο όρο 4 χρόνια σε περιοχή που δεν έχεις συμφέροντα - παραμεθόριο" τότε θα ήμασταν ΟΛΟΙ 3-6 χρόνια (το 10% του κύκλου δηλαδή) σε τέτοιες περιοχές ενώ τα υπόλοιπα στα σπίτια μας. Σιγά μη γίνει τέτοιο πράγμα όμως.

Αποσυνδεδεμένος platonas

• Έμπειρο μέλος
  • δεν είμαστε όλοι το ίδιο στην εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 04, 2016, 05:39:14 pm »
Οχι δεν είναι έτσι. Φυσικά δεν τον ενδιαφέρει πότε θα πάρει σύνταξη. Είναι πόλύ μακριά ακόμα αυτό. Δεν είναι καθόλου περίπλοκη η διαδικασία των μεταθέσεων, αποσπάσεων, τοποθετήσεων κλπ. Δεν λέω να ξέρει τα κενά κλπ. Το λιγότερο που πρέπει να ξέρει είναι ότι υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που κάνεις κάποιος αίτηση για μετάθεση απόσπαση κλπ. Αυτό είναι αποτέλεσμα του βολέματος. Δεν ξέρω τι γίνεται περα έξω.Δεν ξέρω τι γίνεται με τους αναπληρωτές. Αλλά ουτε και με ενδιαφέρει να μάθω.
Γι αυτό δεν νομίζω ότι είναι συνάδελφος.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:54:36 »

Αποσυνδεδεμένος origenis

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 04, 2016, 05:47:59 pm »
Πλάτωνα,συνάδελφος είναι ο εκπαιδευτικός με τον οποίο έχουμε κοινό νομικό πλαίσιο διεκδίκησης αιτημάτων και εξαιτίας αυτού διεκδικούμε τα ίδια αιτήματα με τον ίδιο δικηγόρο και το ίδιο δικόγραφο.Γιατί αν όλοι οι εκπαιδευτικοί ήταν συνάδελφοι,δεν θα μας πέταγαν 6 χρόνια στην αδιοριστία και θα έπρεπε να κάνουμε 5 δίκες για να διοριστούμε!Η άποψη μου είναι υποκειμενική και δεν ζητάω να την αποδεχτεί κανένας,αν δεν συμφωνεί με αυτήν.Πάντως προσωπικά το μάθημα μου το έχω πάρει και δεν θα το ξεχάσω μέχρι να κλείσω τα μάτια μου!!!

sapore

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 04, 2016, 06:23:58 pm »
Να σας "κουφανω" λίγο; Αλλά προς το τέλος του κειμένου μου, έτσι;
Φιλοσοφικά πάντα, αφού έτσι ξεκίνησε η κουβέντα στο θέμα, αλλά και με πρακτικό αντίκρυσμα.

Πρακτικά, platonas, τί να σου απαντούσε ο συνάδελφος; "Έχω 1 γνωστό στο Υπουργείο να .....σε......"; γίνονται και αυτά {όπως και "αιτιολογούνται" ποικιλοτρόπως πχ γουστάρει τη συναδέλφισσα!! :D} Θα ήσουν ικανοποιημένος τότε ότι "είναι πραγματικός συνάδελφος"?
Επίσης, νομίζεις ότι "εσύ" είσαι "άμοιρος ευθυνών" σε ό,τι σου συμβαίνει; Για σκέψου το: Ειλικρινά, όμως. Κανείς ΔΕΝ είναι "αθώος".
Ο συνάδελφος έκανε ως τώρα αυτό που "προτάσσει" η εποχή {για να κάνω εισαγωγή στο επόμενο που θα σας "κουφάνει": Όχι ότι δεν το "ξέρετε", αλλά θα το "πω" με ΑΛΛΟ τρόπο... :o}. Έκανε δλδ ό,τι απαιτείται από το "σύστημα" για να την βολέψει (you know what I mean, ό,τι θα'κανες κι εσύ αν μπορούσες τώρα (2010-2016) που δυσκόλεψαν τα πράματα και δεν μπορείς. Εξ'ου και αν είσαι (εν δυνάμει) "αθώος" για να περιμένεις από αυτόν να "είναι συνάδελφος").

Επίσης (τελευταίο....πριν το "ξεκούφιασμα".....): Νομίζεις ότι ήταν "κάπως αλλιώς" από το "φιλοσοφικό ερώτημα" που θέτεις τα πράματα:
α) την εποχή του Κικέρωνα;
β) την εποχή του "Χριστού";
γ) την εποχή του Μεσαίωνα;
και πάει λέγοντας..........

Ξεκινώ (λοιπόν):

Αυτό το "πλέγμα" (συμπεριφορών αναμμεσά μας θέλετε να τις ονομάσετε; κουλτούρας θέλετε να τις ονομάσετε; κλπ)
δημιουργήθηκε
από τη χρονική στιγμή που ο Homo Sapiens απέκτησε την "ικανότητα" (στο βιολογικό του apparatus , εξελικτικά, Δαρβινικά) της αυτοσυνειδησίας (δείτε Julian Jaynes για περισσότερα):

Σε αντίθεση με τα άλλα ζώα στον πλανήτη μας που το "κάνω.....{κάτι...}" είναι στο μεγαλύτερο βαθμό
Στο Homo Sapiens (του ΑρχαιοΕλληνικού Διαφωτισμού [που πια μετά την Αναγέννηση έχει εμποτιστεί με τις "δάφνες" του προτεσταντισμού--ψάξτε τι ευαγγελίζεται], όπως τον λέω) μετά το 1000πΧ ως τις μέρες μας υπερκερά το "είμαι/είναι....." στο βιολογικό του γονιδίωμα.
Με αυτό τον τρόπο (εγώ προσωπικά εξηγώ και το διαχρονικά εμφανιζόμενο bullying που τους έχει πιάσει κωλοπιλάλα στις μέρες μας, παρότι διαχρονικό) και άλλα πολλά.

Εν τέλει:
Δε "λέω" κάτι διαφορετικό από ό,τι ξέρουμε όλοι μας.
Απλά το "εξηγώ" με άλλο τρόπο:

"Εγώ είμαι....και στ'@ρ@ια μου εσύ!!".
"Αν τώρα σε "γουστάρω" {για κάποιο λόγο}...εεε εκεί αλλάζει το θέμα" (πχ έχεις να με χώσεις σε κανά......να κάνω τον.....)

Αυτά.

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 04, 2016, 06:54:37 pm »

Οχι δεν είναι έτσι. Φυσικά δεν τον ενδιαφέρει πότε θα πάρει σύνταξη. Είναι πόλύ μακριά ακόμα αυτό. Δεν είναι καθόλου περίπλοκη η διαδικασία των μεταθέσεων, αποσπάσεων, τοποθετήσεων κλπ. Δεν λέω να ξέρει τα κενά κλπ. Το λιγότερο που πρέπει να ξέρει είναι ότι υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που κάνεις κάποιος αίτηση για μετάθεση απόσπαση κλπ. Αυτό είναι αποτέλεσμα του βολέματος. Δεν ξέρω τι γίνεται περα έξω.Δεν ξέρω τι γίνεται με τους αναπληρωτές. Αλλά ουτε και με ενδιαφέρει να μάθω.
Γι αυτό δεν νομίζω ότι είναι συνάδελφος.

τι μας λες ρε Πλάτωνα... Επειδή κάποιος δεν ξέρει μια διαδικασία πάει να πει ότι δεν είναι συνάδελφος; άμα είναι έτσι το 90% όσων συναδέλφων ξέρω δεν είναι συνάδελφοι.
Σου είπε ο άνθρωπος να ζητήσετε μετάθεση και να βρείτε την υγεία σας, ότι πιο συναδελφικό και λογικό μπορούσε να σου πει. Οκ δεν ήξερε το πώς και το γιατί αλλά ήταν στην βάση του σωστός. Τι πάει να πει βολέματος επειδή δεν ξέρει την διαδικασία, έλεος συνάδελφε.

sapore

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 04, 2016, 07:08:49 pm »
Παρεπιμπτόντως (επειδή το'φερε η κουβέντα):

Είναι πολλοί (ακόμα) και οι διευθυντές που προκειμένου να "βοηθήσουν" ένα συνάδελφο
λένε και καμιά @ρι΄@ {που δε στέκει} για να "κάνει ο συνάδελφος για το πρόβλημά του".

Έτσι για να "περνά η ώρα", βρε αδερφέ.
Είναι γνήσιοι συνάδελφοι που θέλουν ("ειλικρινά") να "βοηθήσουν" και πετάνε και κανα άσχετο που δε στέκει (να κάνει ο συνάδελφος).

Γνήσιοι αλτρουϊστές, από "γνήσιο" ενδιαφέρον.
Εεεεε, το "λένε".

Αποσυνδεδεμένος noname

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 04, 2016, 08:35:28 pm »
Χωρίς να σημαίνει ότι ο βολεμένος είναι και άσχετος,
είναι πιο εύκολο να είσαι άσχετος αν είσαι βολεμένος.
Όπως είναι πιο εύκολο να σου αρέσει ένα σύστημα που
δεν σε επηρεάζει.
Δηλαδή με πιο απλά λόγια: χίλιες ξυλιές σε ξένο κ@λ@
δεν είναι και τόσο τραγικό πράγμα.

Αποσυνδεδεμένος ariadni

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 04, 2016, 08:48:37 pm »

τι μας λες ρε Πλάτωνα... Επειδή κάποιος δεν ξέρει μια διαδικασία πάει να πει ότι δεν είναι συνάδελφος; άμα είναι έτσι το 90% όσων συναδέλφων ξέρω δεν είναι συνάδελφοι.
Σου είπε ο άνθρωπος να ζητήσετε μετάθεση και να βρείτε την υγεία σας, ότι πιο συναδελφικό και λογικό μπορούσε να σου πει. Οκ δεν ήξερε το πώς και το γιατί αλλά ήταν στην βάση του σωστός. Τι πάει να πει βολέματος επειδή δεν ξέρει την διαδικασία, έλεος συνάδελφε.

Συμφωνώ. Θεωρώ ότι η συναδελφικότητα έχει να κάνει με το αν υπάρχει μεταξύ σας καλή συνεργασία, αλληλεγγύη... Εκεί να δεις τι γίνεται...

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 04, 2016, 09:32:48 pm »
Φέτος είχα τη χαρά να είμαι σε ένα εκπληκτικό σχολείο, με υπέροχους συναδέλφους και εξαιρετικό διευθυντή και πραγματικά εύχομαι σε όλους να βρεθούν σε κάτι αντίστοιχο. Οι μισοί απ΄τους συναδέλφους δεν ήξεραν αυτά τα πλαντάμια - διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών. Θα έπρεπε να τους ρίξουμε στην πυρά; Ας λογικευτούμε λίγο.

sapore

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 04, 2016, 10:02:09 pm »
Φέτος είχα τη χαρά να είμαι σε ένα εκπληκτικό σχολείο, με υπέροχους συναδέλφους και εξαιρετικό διευθυντή και πραγματικά εύχομαι σε όλους να βρεθούν σε κάτι αντίστοιχο. Οι μισοί απ΄τους συναδέλφους δεν ήξεραν αυτά τα πλαντάμια - διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών. Θα έπρεπε να τους ρίξουμε στην πυρά; Ας λογικευτούμε λίγο.

Και ΑΑΑΝ (αν λέω) τυχόν κάποιος συνάδελφος δεν το "έβλεπε" το ίδιο με σένα,
ΤΟΤΕ:

"Ο συνάδελφος έχει πρόβλημα" .....ΟΚ.

Τέτοιες "αγαστές" συνεργασίες δεν είναι τπτ άλλο από:
1) Ταίριασμα "χνώτων" (κουλτούρας αντίληψης) για το σχολείο, μαθητές κλπ [Μια υποκειμενική "συμφωνία" συμβιβασμών αλληλεπίδρασης]. Δεν αναιρούν τα "πραγματικά προβλήματα" όπως "σωστή" αλληλεπίδραση με τους μαθητές (έστω κάποιους, οι οποίοι αν δεν "εναρμονίζονται" με το πλαίσιο ΤΟΤΕ: "Αυτοί φταίνε"!!
σε
2) "Περιβάλλον" όπου αποσοβούνται πιθανά "παρατράγουδα" {με όλους τους πιθανούς και απίθανους μη ομολογούμενους τρόπους}
και βέβαια:
3) Δεν αναιρούν (αντικειμενικά) όσα έγραψα στο πρώτο post μου σε αυτό το topic.

Έχω "περάσει" από σχολεία που ΝΑΙ: Το βίωσα έτσι όπως το λες (Ξέροντας γιατί, όμως, όχι ότι "ήταν αντικειμενικό" όπως τα παρουσιάζεις: ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και συνάδελφοι}
Και από σχολεία (κατανοώντας πάλι το "γιατί", άσχετα πόσο "κακό" γινόταν στους μαθητές πχ σε μια υποκειμενική αγαστή συνεργασία της διαπλοκής {ΝΑΙ: αυτός είναι ο σωστός όρος}) που ήμουν "εγώ" ο κακός της υπόθεσης...

Αυτά.

Με λίγα λόγια: Τις πιο πολλές φορές αυτοκοροϊδευόμαστε για να επιβιώσουμε (αναγκαστικά)...

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 04, 2016, 10:16:39 pm »
Ετοιμάστηκα να απαντήσω, αλλά μετά σκέφτηκα ότι τo... καΐδι ορισμένων είναι άνευ προηγουμένου...  ::)
So, I rest my case.

sapore

• Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 04, 2016, 10:21:40 pm »
Ετοιμάστηκα να απαντήσω, αλλά μετά σκέφτηκα ότι τo... καΐδι ορισμένων είναι άνευ προηγουμένου...  ::)
So, I rest my case.

OK. Rest in peace.

Και ξαναδιάβασε προσεκτικά τα κείμενα.

Τα γράφω όλα όσα απαντάς στο ύφος σου (αναμενόμενο από Έλληνες καθηγητές)...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182552
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 690
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)