0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
A, με συγχωρείς, εσείς οι εκ
Δεν δυνάμεθα "αντιλαβού" (το είδος μας και ΠΟΤΕ δεν αναφέρθηκα προσωπικά - συνήθειο των Ελλήνων εκπαιδευτικών)Το κατανοώ...Τα έχω γράψει και σε άλλα topicRest your case.
τι μας λες ρε Πλάτωνα... Επειδή κάποιος δεν ξέρει μια διαδικασία πάει να πει ότι δεν είναι συνάδελφος; άμα είναι έτσι το 90% όσων συναδέλφων ξέρω δεν είναι συνάδελφοι.Σου είπε ο άνθρωπος να ζητήσετε μετάθεση και να βρείτε την υγεία σας, ότι πιο συναδελφικό και λογικό μπορούσε να σου πει. Οκ δεν ήξερε το πώς και το γιατί αλλά ήταν στην βάση του σωστός. Τι πάει να πει βολέματος επειδή δεν ξέρει την διαδικασία, έλεος συνάδελφε.
Το θέμα δεν είναι αν γνωρίζεις μία διαδικασία ή όχι. Το θέμα είναι το να μην έχεις συνειδητοποιήσει ότι εδώ και χρόνια οι υπηρεσιακές μεταβολές έχουν γίνει μακρινό όνειρο και ότι γύρω σου υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι χρόνια μακριά από τις οικογένειές τους. Άντε να δικαιολογείται μια τέτοια άγνοια σε σχολεία των μεγάλων αστικών κέντρων που υπηρετούν παλιοί. Αλλού δεν δικαιολογείται. Δείχνει παντελή απουσία ενδιαφέροντος προς το τι γίνεται γύρω μας.
Πλάτωνα,συνάδελφος είναι ο εκπαιδευτικός με τον οποίο έχουμε κοινό νομικό πλαίσιο διεκδίκησης αιτημάτων και εξαιτίας αυτού διεκδικούμε τα ίδια αιτήματα με τον ίδιο δικηγόρο και το ίδιο δικόγραφο.Γιατί αν όλοι οι εκπαιδευτικοί ήταν συνάδελφοι,δεν θα μας πέταγαν 6 χρόνια στην αδιοριστία και θα έπρεπε να κάνουμε 5 δίκες για να διοριστούμε!Η άποψη μου είναι υποκειμενική και δεν ζητάω να την αποδεχτεί κανένας,αν δεν συμφωνεί με αυτήν.Πάντως προσωπικά το μάθημα μου το έχω πάρει και δεν θα το ξεχάσω μέχρι να κλείσω τα μάτια μου!!!
Τα ατομικά αιτήματα του ενός ή του άλλου, (μετάθεση, απόσπαση, τοποθέτηση κλπ.) είναι κάτι που αφορά μόνο τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο και όχι το σύνολο του κλάδου. Δεν σημαίνει οτι είναι "αντισυναδελφικότητα" το να μην ενδιαφέρει τον Χ εκπ/κό αν ο Ψ θα πάρει μετάθεση ή απόσπαση από το Ζ νησί.
Η ροή των πραγμάτων είναι αυτή. Καλώς ή κακώς.Και το 99% των τωρινών εγκλωβισμένων, όταν φτάσουν με το καλό κοντά στη σύνταξη, θα τους καίνε οι περικοπές των συντάξεων και πόσα θα κόψουν μόλις βγουν. Καθόλου δεν θα τους ενδιαφέρει για τις μεταθέσεις. Ή έστω θα τους ενδιαφέρουν ελάχιστα.
Λογικό είναι ο καθένας, η κάθε ομάδα να αγωνίζεται και να διεκδικεί τα δικά της δικαιώματα. Οι αδιόριστοι να αγωνίζονται για διορισμό, οι διορισμένοι στην παραμεθόριο για μετάθεση, οι "στη διάθεση" για οργανική, οι αναπληρωτές για τοποθέτηση και οι παλιοί για τη σύνταξη. Υπάρχουν τα συλλογικά όργανα που διεκδικούν τα δικαιώματα όλου του κλάδου και βεβαίως η συναδελφικότητα στην διεκδίκηση είναι το να αγωνίζεται κάποιος για αιτήματα που αφορούν όλον τον κλάδο συνολικά. Τα ατομικά αιτήματα του ενός ή του άλλου, (μετάθεση, απόσπαση, τοποθέτηση κλπ.) είναι κάτι που αφορά μόνο τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο και όχι το σύνολο του κλάδου. Δεν σημαίνει οτι είναι "αντισυναδελφικότητα" το να μην ενδιαφέρει τον Χ εκπ/κό αν ο Ψ θα πάρει μετάθεση ή απόσπαση από το Ζ νησί.
...............................Το απαράδεκτο είναι να μην το καταλαβαίνουν οι σχετικά νέοι που κάποιες συνθήκες τους τα έφεραν ευνοϊκά και δεν βλέπουν τι γίνεται γύρω τους (οι κλασικές περιπτώσεις "ντόπιων" που δεν πήγαν ούτε στο διπλανό χωριό και έχουν και πόσα έξτρα εισοδήματα από αγροτικές και εμπορικές δραστηριότητες που κάνουν στη ζούλα, και ενοχλούνται κατά τ' άλλα αν λείψεις άτυπα σε μια εθνική γιορτή για να πας 1 μέρα παραπάνω στην οικογένειά σου).