*

Αποστολέας Θέμα: Ιδιαίτερα Αγγλικών A (και B) Junior  (Αναγνώστηκε 9388 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stamchar

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Ιδιαίτερα Αγγλικών A (και B) Junior
« στις: Οκτωβρίου 10, 2016, 08:27:42 pm »
Καλησπέρα σας,
Θα ήθελα να μάθω επειδή χρειάζομαι ένα χαρτζιλίκι και προσφέρθηκε ένας φίλος μου να κάνω μάθημα στον υιό του τι βιβλία χρειάζομαι; Το παιδί τώρα έχει αρχίσει να μαθαίνει την άλφα βήτα στο σχολείο και θέλει να του διδάξω μαθήματα A junior (και B junior αν βγαίνει μέσα σε ένα χρόνο) ώστε να πάρει τις απαραίτητες βάσεις. Θα κάνουμε ένα δίωρο τη βδομάδα. Θα μπορούσατε να μου προτείνετε μία σειρά με το καλύτερο και αν γινεται πιο οικονομικό πακέτο βιβλίων που τραβάει το ενδιαφέρον των παιδιών με στόχο την απόδοσή τους; και τι extras χρειάζομαι?
θα πάρω και teacher's και student's book ή μόνο το teacher μου κάνει;
Σας ευχαριστώ.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 11, 2016, 06:08:40 pm από Stamchar »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Ιδιαίτερα Αγγλικών A (και B) Junior
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:38:10 »

Αποσυνδεδεμένος Isla

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 12, 2016, 12:25:23 am »
Θα σου πρότεινα να μην το κάνεις. Το επίπεδο Junior είναι πολύ σημαντικό και προϋποθέτει γνώσεις και εμπειρία για να γίνει σωστά η δουλειά. Δεν είναι το ευκολάκι που το κάνεις για το χαρτζηλίκι. Εξήγησε στον φίλο σου ότι δεν έχεις ιδέα τι κάνεις και ότι καλύτερα είναι να βρει μια έμπειρη δασκάλα για το παιδί του ή να το στείλει σε ένα καλό φροντιστήριο για να πάρει σωστές βάσεις. Εσύ μπορείς να το αναλάβεις σε 2-3 χρόνια που θα έχει στρώσει, εφόσον επιμένεις να μάθεις στου Κασίδη το κεφάλι.

Το καλύτερο και το οικονομικότερο είναι 2 διαφορετικά πράγματα.

Αποσυνδεδεμένος Stamchar

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 12, 2016, 02:09:00 am »
γενικά θεωρείται ο δάσκαλος απαραίτητος, αλλά συνήθως ο δάσκαλος είναι και σκάρτος γι αυτό και τα παιδιά πολλές φορές παίρνουν 0 βάσεις. Εγω είμαι φοιτητής πληροφορικής, όμως ότι ξέρω το έχω μάθει χωρίς δάσκαλο και όμως έχω πολλές παραπάνω γνώσεις στο αντικείμενο μου απο πολλούς που το διδάσκουν, οπότε δεν είναι απόλυτο αυτό που λέτε.  Και ιδέα έχω με τα αγγλικά, σε επίπεδο lower-proficiency βρίσκομαι. Απάντηση στην ερώτηση μου υπάρχει? Κάποιο βίβλιο που να είναι καλό για τα παιδιά και να έχει ενδιαφέρον?
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 12, 2016, 02:35:48 am από Stamchar »

Αποσυνδεδεμένος Isla

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 12, 2016, 02:37:31 am »
Μην αναλάβετε αυτό το παιδί. Είναι κρίμα. Ούτε το επίπεδο lower σας καλύπτει, ούτε οι γνώσεις σας στην πληροφορική.

Υπάρχουν τόσοι άλλοι τρόποι να βγάλετε χαρτζιλίκι χωρίς να χαντακώσετε ένα παιδάκι που στην τελική δεν σας φταίει σε τίποτα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:38:10 »

Αποσυνδεδεμένος Stamchar

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 12, 2016, 03:36:47 am »
λυπάμαι για σας.. αλλα είστε αδύναμος άνθρωπος χωρις βλέψεις για τη ζωή. ζείτε σε ένα μοτιβο και νομίζετε οτι αυτό που κάνετε είναι το σωστό. Πιστέψέ με αν είσαι δάσκαλος είμαι σίγουρος ότι θα έκανα μακράν πολύ καλύτερη δουλειά απο σένα και αυτό το λέω μόνο απο το τρόπο που απαντάς. Απομάκρυνε τη μιζέρια σου, δεν αρμόζει σε ενα τέτοιο χώρο και γενικά στη ζωή μας. Δυστυχώς δε μου αρέσει να κάθομαι να γράφω πίσω απο ένα πληκτρολόγιο και να κατακρίνω οπότε μην το συνεχίσουμε το θέμα και μην σε αφορά για το παιδί του φίλου μου, ή του όποιου φίλου μου. Δε μπορω να καταλάβω γιατί το θεωρείς κάτι δύσκολο? A JUNIOR είναι έλεος..........Και όσο για τις γνώσεις στη πληροφορική μην λες πολλά, μπορώ να φτιάξω ηλεκτρονικό υλικό για να διασκεδάσει το παιδί και να τα μάθει με πιο ευχάριστο τρόπο κάτι που εσύ δε μπορείς καν να φανταστείς. Σταματάει εδώ ξ κουβέντα. αν θες να προτείνεις βιβλίο πρότεινε, αλλιώς σταμάτα τη κριτική.

Αποσυνδεδεμένος stardust 15

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Today is the first day of the rest of your life.
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 12, 2016, 08:47:13 am »
Dear Starcham,
Εχω εγω να σου προτεινω ενα καλο βιβλιο ετσι ωστε να διδαξεις με επιτυχια το παιδακι. λεγεται "How to teach without even being a certified teacher". Επισης, υπαρχει και ενα αλλο, το "How to deceive ignorant parents". Ψαξτα κι αν τα βρεις πηγαινε στη γωνια να δεις αν ερχομαι.

Yours
an English teacher

Αποσυνδεδεμένος Isla

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 12, 2016, 11:02:04 am »
Δε μπορω να καταλάβω γιατί το θεωρείς κάτι δύσκολο? A JUNIOR είναι έλεος..........
Και μόνο που το λες αυτό, αποδεικνύεις πόσο άσχετος είσαι.

Αποσυνδεδεμένος Stamchar

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 12, 2016, 12:30:18 pm »
Πήγαινε κάνε κανά ιδιαίτερο κι εσύ και ο απο πάνω και άσε τη κριτική εδω μέσα..

Αποσυνδεδεμένος theodora7

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02, ΠΕ60 ,ΠΕ23,
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 12, 2016, 01:01:52 pm »
Για να διδάξει κάποιος πρέπει να διαβάσει πολύ και συνεχώς.Αν ο Stamchar έχει διάθεση να το κάνει οκ.Αν το βλέπει μόνο ως χρήμα ας το αφήσει.Οταν ξεκίνησα φιλολογικα μου έτυχε Γ λυκείου. Πρώτο ιδιαίτερο. Και το ίδιο συνέβη και τις επόμενες μέρες.Μονο γ λυκείου. Στρωθηκα σαν σκυλί και διάβαζα.Τα παιδιά είχαν στόχο ψυχολογία και νομική.Τα κατάφερα αλλά ήμουν κουρελι.Καποια στιγμή στο μεταπτυχιακό μου τα συνάντησα και με κοιτούσαν με αγάπη και χαρά λες και ήμουν διάνοια.Αν υπάρχει τόσο όρεξη ώστε να καλύψει κάποιος κενά που δεν αφορούν το αντικείμενό του,γεγονός δύσκολο,τότε οκ.
Ο καιρός για παραμύθια έληξε!!!
https://www.youtube.com/watch?v=UmZulvbllPU
τὸ γὰρ φιλότιμον ἀγήρων μόνον, καὶ οὐκ ἐν τῷ ἀχρείῳ τῆς ἡλικίας τὸ κερδαίνειν, ὥσπερ τινές φασι, μᾶλλον τέρπει, ἀλλὰ τὸ τιμᾶσθαι.

Αποσυνδεδεμένος niteulf

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 12, 2016, 03:14:41 pm »
Πόσοι άραγε από εδώ μέσα έκαναν ιδιαίτερα ενώ ακόμη δεν είχαν πάρει πτυχίο?
Πόσοι άραγε είναι Φυσικοί και έκαναν και Χημεία ή Μαθηματικά (ή το ανάποδο)?
Πόσοι άραγε Αγγλικών έκαναν και Γαλλικά χωρίς Πανεπιστημιακό πτυχίο και εκεί (ή το ανάποδο)?
Πόσοι έμαθαν στου κασίδι το κεφάλι?

Σε μία κατά 99% μαύρη, παράνομη και ελεύθερη αγορά, δεν υπάρχουν κανόνες. Ο καθένας παίζει όπως μπορεί και αυτοί που όντως έχουν τις μεγαλύτερες ικανότητες (και τύχη) επιβιώνουν.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 12, 2016, 03:16:33 pm από niteulf »

Αποσυνδεδεμένος Isla

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 12, 2016, 03:23:22 pm »
Σε μία κατά 99% μαύρη, παράνομη και ελεύθερη αγορά, δεν υπάρχουν κανόνες. Ο καθένας παίζει όπως μπορεί και αυτοί που όντως έχουν τις μεγαλύτερες ικανότητες (και τύχη) επιβιώνουν.
Κανόνες υπάρχουν απλά επιλέγουμε να τους αγνοούμε. Μαγκιά μας, θα μου πεις, και ίσως να έχεις δίκιο. Πάντως είναι πραγματικά κρίμα για τα παιδάκια, που στην τελική δεν φταίνε τίποτα και που δεν τα ρώτησε κανείς αν θέλουν να παίξουν το ρόλο του Κασίδη.

Αν τυχόν διαβάζουν γονείς, έχω να πω τα εξής: προστατέψτε τα παιδιά σας από την αμάθεια, τη βλακεία, την ανικανότητα και τους κάθε λογής τυχάρπαστους που παριστάνουν τους καθηγητές για να βγάλουν χαρτζιλίκι.

Αποσυνδεδεμένος niteulf

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 12, 2016, 03:43:08 pm »
Κανόνες υπάρχουν απλά επιλέγουμε να τους αγνοούμε. Μαγκιά μας, θα μου πεις, και ίσως να έχεις δίκιο. Πάντως είναι πραγματικά κρίμα για τα παιδάκια, που στην τελική δεν φταίνε τίποτα και που δεν τα ρώτησε κανείς αν θέλουν να παίξουν το ρόλο του Κασίδη.

Αν τυχόν διαβάζουν γονείς, έχω να πω τα εξής: προστατέψτε τα παιδιά σας από την αμάθεια, τη βλακεία, την ανικανότητα και τους κάθε λογής τυχάρπαστους που παριστάνουν τους καθηγητές για να βγάλουν χαρτζιλίκι.

Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς όταν λες ότι υπάρχουν κανόνες. Τι λένε ακριβώς οι κανόνες αυτοί?
Ποιος τους δημιούργησε? Ποιος τους τηρεί?
Ηθικοί κανόνες? Αυτοί είναι προσωπικοί και αλλάζουν από άτομο σε άτομο.
Εκτός αν εννοείς τους νόμους. Που πράγματι υπάρχουν αλλά τους τηρεί ίσως το 1% από εμάς.

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 12, 2016, 03:44:44 pm από niteulf »

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 12, 2016, 03:50:14 pm »
Πόσοι άραγε από εδώ μέσα έκαναν ιδιαίτερα ενώ ακόμη δεν είχαν πάρει πτυχίο?
Πόσοι άραγε είναι Φυσικοί και έκαναν και Χημεία ή Μαθηματικά (ή το ανάποδο)?
Πόσοι άραγε Αγγλικών έκαναν και Γαλλικά χωρίς Πανεπιστημιακό πτυχίο και εκεί (ή το ανάποδο)?
Πόσοι έμαθαν στου κασίδι το κεφάλι?

θα συμφωνουσα να το εκανε αν ηταν ενα μαθημα σχετικο του τομεα του. μαθηματικα ισως; δεν ξερω...αλλα Αγγλικα; με επιπεδο περιπου lower -proficiency? οι θεωριες για το second language acquisition πανε περιπατο....

και ναι, τα μικρα επιπεδα ειναι οσο σημαντικα, ισως περισσοτερο, οσο και τα b2-c2. και οχι δεν ειναι "σιγα, χαλαρωσε, junior ειναι"

Αποσυνδεδεμένος Isla

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 12, 2016, 04:10:17 pm »
Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς όταν λες ότι υπάρχουν κανόνες. Τι λένε ακριβώς οι κανόνες αυτοί?
Ποιος τους δημιούργησε? Ποιος τους τηρεί?
Ηθικοί κανόνες? Αυτοί είναι προσωπικοί και αλλάζουν από άτομο σε άτομο.
Εκτός αν εννοείς τους νόμους. Που πράγματι υπάρχουν αλλά τους τηρεί ίσως το 1% από εμάς.
Υπάρχει νόμοι του κράτους που λένε πως όσοι διδάσκουν πρέπει να γνωρίζουν το αντικείμενο, να έχουν άδεια διδασκαλίας, να έχουν κάνει αναγγελία έναρξης ασκήσεως επαγγέλματος, να κόβουν αποδείξεις κλπ. Με επίπεδο lower-proficiency προφανώς δεν γνωρίζεις το αντικείμενο, δεν έχεις άδεια διδασκαλίας, δεν έχεις κάνει αναγγελία έναρξης και δεν κόβεις αποδείξεις.

Υπάρχουν κανόνες δεοντολογίας που λένε ότι δεν αναλαμβάνουμε μαθητές που δεν μπορούμε να διδάξουμε.

Υπάρχει και η προσωπική ηθική του καθενός.

Εμένα ας πούμε η ηθική μου δεν μου επιτρέπει να διδάξω Αρχαία Γ Λυκείου, αν και θα μπορούσα θα παραστήσω ότι μπορώ. Κάποιος άλλος μπορεί να μην το σκέφτεται έτσι. Αλλά δεν είναι σωστό.

Γενικότερα δεν είναι σωστό να κοροϊδεύεις τους μαθητές σου, άσχετα αν μπορείς να το κάνεις.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182622
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)