0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έχεις δίκιο φίλε μου……Κ όλοι φοβούνται και τρέμουν. Πάλι σαν κλασικοί Έλληνες κοιτάμε όμως όλοι τον εαυτούλη μας. Η Ελλάδα έχει περάσει στο παρελθόν δυσκολότερα χρόνια και έχει έρθει ,είτε με τον σωστό είτε με τον λάθος τρόπο , πάλι στα ίσια της . Εάν είναι στην μοίρα μας να μας απολύσουν δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι ίσως είναι και καλυτέρα για την Ελλάδα αλλά και για εμάς τους ίδιους ,γιατί δεν νομίζω ότι με 900 ευρώ θα μπορεί να ζήσει κάποιος σήμερα .Κουράγιο και αισιοδοξία …………..
μετά από τις περικοπές για αρχή το 3μηνο Οκτ-Νοεμ-Δεκ θα πληρώσετε την έκτακτη εισφορά;σκέφτομαι να στείλω στη δου το έντυπο άρνησης-αδυναμίας πληρωμής,
Το να ζητάμε καμιά απόλυση στο δημόσιο,και μάλιστα την εποχή που οι δημόσιες δαπάνες πρέπει να μειωθούν και έχουν ήδη απολυθεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα,μου θυμίζει το αίτημα που ακουγόταν έως πρόσφατα για μαζικούς διορισμούς όλων όσοι βρίσκονται στους πίνακες.
Παράθεση από: rublev στις Σεπτεμβρίου 25, 2011, 12:39:20 pmΤο να ζητάμε καμιά απόλυση στο δημόσιο,και μάλιστα την εποχή που οι δημόσιες δαπάνες πρέπει να μειωθούν και έχουν ήδη απολυθεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα,μου θυμίζει το αίτημα που ακουγόταν έως πρόσφατα για μαζικούς διορισμούς όλων όσοι βρίσκονται στους πίνακες.Ας αυξηθούν τα δημόσια έσοδα λοιπόν.
Σχετικά με το αν θα εφαρμοστεί εργασιακή εφεδρεία στους εκπαιδευτικούς, ας θυμηθούμε τι είπε σχετικά η Υπουργός (στο 12ο προς 13ο λεπτό της συνέντευξης)scripta manent
Παράθεση από: Dr_Michael στις Σεπτεμβρίου 25, 2011, 12:26:22 amΣχετικά με το αν θα εφαρμοστεί εργασιακή εφεδρεία στους εκπαιδευτικούς, ας θυμηθούμε τι είπε σχετικά η Υπουργός (στο 12ο προς 13ο λεπτό της συνέντευξης)scripta manent Δεν μπορω να το ανοιξω . Για τι ακριβως μιλαει ;
Παράθεση από: martina στις Σεπτεμβρίου 25, 2011, 02:16:03 pmΠαράθεση από: Dr_Michael στις Σεπτεμβρίου 25, 2011, 12:26:22 amΣχετικά με το αν θα εφαρμοστεί εργασιακή εφεδρεία στους εκπαιδευτικούς, ας θυμηθούμε τι είπε σχετικά η Υπουργός (στο 12ο προς 13ο λεπτό της συνέντευξης)scripta manent Δεν μπορω να το ανοιξω . Για τι ακριβως μιλαει ;Αναφέρει ότι δεν τίθεται θεμα εφεδρείας στους εκπαιδευτικούς...
Το να ζητάμε καμιά απόλυση στο δημόσιο,και μάλιστα την εποχή που οι δημόσιες δαπάνες πρέπει να μειωθούν και έχουν ήδη απολυθεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα,μου θυμίζει το αίτημα που ακουγόταν έως πρόσφατα για μαζικούς διορισμούς όλων όσοι βρίσκονται στους πίνακες.Πολύ φοβάμαι ότι όπως με εκείνο το αίτημα,που λειτούργησε παραπλανητικά έτσι ώστε χιλιάδες αξιόλογων αναπληρωτών αυτή τη στιγμή να βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση,ενώ οι πελάτες του κομματικού κράτους να απολαμβάνουν την ίδια στιγμή τη μονιμότητά τους,έτσι και τώρα ίσως φτάσουμε στο σημείο των μαζικών απολύσεων,όπου οι ίδιοι πελάτες θα τη βρουν την άκρη...Μήπως κάποτε θα πρέπει να αρχίσουμε να διαπραγματευόμαστε όταν μπορούμε να κερδίσουμε κάτι και όχι να ακολουθούμε μια στείρα αρνητική στάση απέναντι σε όλα;Η παραπάνω σκέψη σίγουρα παραβλέπει τις πεποιθήσεις περί ανατροπής,λαικής επανάστασης κτλ.και βασίζεται στο τεράστιο δίλημμα ουτοπία ή πραγματισμός.Πριν πέσουν όλοι να με κατηγορήσουν για ενδοτισμό,να δηλώσω ότι ούτε εγώ γνωρίζω με σιγουριά ποια είναι η ορθή απάντηση (εάν υπάρχει αυτή...).Απλά θέτω ένα ερώτημα,γιατί αισθάνομαι ότι κρυβόμαστε συχνά πίσω από το δάχτυλό μας λες και υπάρχουν θέματα ταμπού και γιατί φοβάμαι ότι,όπως και σε άλλες περιπτώσεις,ίσως φτάσει η ώρα που δεν θα μπορούμε πια να διαπραγματευθούμε τίποτα και θα αναγκαστούμε να αποδεχτούμε πολύ χειρότερα πράγματα.
Παράθεση από: rublev στις Σεπτεμβρίου 25, 2011, 12:39:20 pmΤο να ζητάμε καμιά απόλυση στο δημόσιο,και μάλιστα την εποχή που οι δημόσιες δαπάνες πρέπει να μειωθούν και έχουν ήδη απολυθεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα,μου θυμίζει το αίτημα που ακουγόταν έως πρόσφατα για μαζικούς διορισμούς όλων όσοι βρίσκονται στους πίνακες.Πολύ φοβάμαι ότι όπως με εκείνο το αίτημα,που λειτούργησε παραπλανητικά έτσι ώστε χιλιάδες αξιόλογων αναπληρωτών αυτή τη στιγμή να βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση,ενώ οι πελάτες του κομματικού κράτους να απολαμβάνουν την ίδια στιγμή τη μονιμότητά τους,έτσι και τώρα ίσως φτάσουμε στο σημείο των μαζικών απολύσεων,όπου οι ίδιοι πελάτες θα τη βρουν την άκρη...Μήπως κάποτε θα πρέπει να αρχίσουμε να διαπραγματευόμαστε όταν μπορούμε να κερδίσουμε κάτι και όχι να ακολουθούμε μια στείρα αρνητική στάση απέναντι σε όλα;Η παραπάνω σκέψη σίγουρα παραβλέπει τις πεποιθήσεις περί ανατροπής,λαικής επανάστασης κτλ.και βασίζεται στο τεράστιο δίλημμα ουτοπία ή πραγματισμός.Πριν πέσουν όλοι να με κατηγορήσουν για ενδοτισμό,να δηλώσω ότι ούτε εγώ γνωρίζω με σιγουριά ποια είναι η ορθή απάντηση (εάν υπάρχει αυτή...).Απλά θέτω ένα ερώτημα,γιατί αισθάνομαι ότι κρυβόμαστε συχνά πίσω από το δάχτυλό μας λες και υπάρχουν θέματα ταμπού και γιατί φοβάμαι ότι,όπως και σε άλλες περιπτώσεις,ίσως φτάσει η ώρα που δεν θα μπορούμε πια να διαπραγματευθούμε τίποτα και θα αναγκαστούμε να αποδεχτούμε πολύ χειρότερα πράγματα.Χμμμ παρόμοια (ως προς τη λογική) με αυτήν την επιχειρηματολογία έχει π.χ. και ο Φώτης Κουβέλης (ο "δημοκρατικός αριστερός"), γνωστός κι ως "κρυφό δεκανίκι του πασοκ". Απλά το καταθέτω ως επισήμανση