0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ πάντως επιμένω να λέω ότι δεν πρέπει να δεχθεί ο κλάδος να πέσει θύμα του διαίρει και βασίλευε. Δεν πρέπει να φωτογραφίζουμε καμιά περίπτωση εκπαιδευτικού (ακόμη κι αυτών που διαπιστωμένα χαρακτηρίζονται επί χρόνια ως αδυνατούντες να προσφέρουν διδακτική υπηρεσία). Αν ξεκινήσει η διαδικασία ξεσκαρταρίσματος έστω κι από αυτές τις μεμονωμένες περιπτώσεις, σύντομα η μπάλα θα πάρει τους πάντες. Κανείς ας μην είναι βέβαιος για την παραμονή του στην εκπαίδευση, όσα κριτήρια κι αν πληρεί. Και το λέω εγώ που πέρασα όπως πολλοί από ένα δύσκολο ΑΣΕΠ (αναλογία επιτυχόντων 1:50) με μεταπτυχιακά κι άλλα προσόντα. Όλοι κινδυνεύουμε το ίδιο. Δε νομοθετούμε εμείς, ούτε η αίσθησή μας περί "δικαίου" αφορά τους κυβερνώντες. Επιπλέον θα έπρεπε να προασπιστούμε και τους λοιπούς συναδέλφους του δημοσίου που βλέπουν άμεσα την πόρτα της εξόδου. Όταν ανοίξει αυτή, θα την διαβούν και πάρα πολλοί από μας. Πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων και του εκφοβισμού. Υπάρχει άλλη διέξοδος, το κράτος ακόμη κι αν διώξει 150.000 υπαλλήλους την επόμενη τριετία σε τίποτα δε θα ωφεληθεί μακροοικονομικά. Απλά θα έχει υποκύψει στις πιέσεις για ευνουχισμό και υποτέλεια ενός μέχρι πρότινος περήφανου λαού.
Παράθεση από: raven στις Φεβρουαρίου 23, 2012, 12:35:31 pmΕγώ πάντως επιμένω να λέω ότι δεν πρέπει να δεχθεί ο κλάδος να πέσει θύμα του διαίρει και βασίλευε. Δεν πρέπει να φωτογραφίζουμε καμιά περίπτωση εκπαιδευτικού (ακόμη κι αυτών που διαπιστωμένα χαρακτηρίζονται επί χρόνια ως αδυνατούντες να προσφέρουν διδακτική υπηρεσία). Αν ξεκινήσει η διαδικασία ξεσκαρταρίσματος έστω κι από αυτές τις μεμονωμένες περιπτώσεις, σύντομα η μπάλα θα πάρει τους πάντες. Κανείς ας μην είναι βέβαιος για την παραμονή του στην εκπαίδευση, όσα κριτήρια κι αν πληρεί. Και το λέω εγώ που πέρασα όπως πολλοί από ένα δύσκολο ΑΣΕΠ (αναλογία επιτυχόντων 1:50) με μεταπτυχιακά κι άλλα προσόντα. Όλοι κινδυνεύουμε το ίδιο. Δε νομοθετούμε εμείς, ούτε η αίσθησή μας περί "δικαίου" αφορά τους κυβερνώντες. Επιπλέον θα έπρεπε να προασπιστούμε και τους λοιπούς συναδέλφους του δημοσίου που βλέπουν άμεσα την πόρτα της εξόδου. Όταν ανοίξει αυτή, θα την διαβούν και πάρα πολλοί από μας. Πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων και του εκφοβισμού. Υπάρχει άλλη διέξοδος, το κράτος ακόμη κι αν διώξει 150.000 υπαλλήλους την επόμενη τριετία σε τίποτα δε θα ωφεληθεί μακροοικονομικά. Απλά θα έχει υποκύψει στις πιέσεις για ευνουχισμό και υποτέλεια ενός μέχρι πρότινος περήφανου λαού. Διαφωνώ κάθετα με αυτή την συντεχνιακή αντίληψη. Να γονατίζει ο έλληνας φορολογούμενος στους φόρους για να πληρώνει κάποιον που δεν μπορεί ή δεν θέλει να προσφέρει στη δουλειά του, είναι πέρα από κάθε λογική. Ας καταλάβουμε ότι το δημόσιο δεν είναι τσιφλίκι καμίας συντεχνίας, ούτε φιλανθρωπικό ίδρυμα για να παρέχει ένα εισόδημα απλά και μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους. Υποτίθεται ότι είναι τομέας για την εξυπηρέτηση του έλληνα πολίτη και στην υπηρεσία του έλληνα πολίτη. Όταν σε καμία ιδιωτική επιχείρηση δεν θα έμενε ένας υπάλληλος ακατάλληλος για το αντικείμενο εργασίας, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να μένει στο δημόσιο. Αυτό που θα πρέπει να ζητάμε είναι δίκαιη και αξιοκρατική αξιολόγηση, και όχι πως θα συνεχίσουν άνθρωποι που δεν προσφέρουν τίποτα να πληρώνονται.
Παράθεση από: Green στις Φεβρουαρίου 23, 2012, 02:35:23 pmΠαράθεση από: raven στις Φεβρουαρίου 23, 2012, 12:35:31 pmΕγώ πάντως επιμένω να λέω ότι δεν πρέπει να δεχθεί ο κλάδος να πέσει θύμα του διαίρει και βασίλευε. Δεν πρέπει να φωτογραφίζουμε καμιά περίπτωση εκπαιδευτικού (ακόμη κι αυτών που διαπιστωμένα χαρακτηρίζονται επί χρόνια ως αδυνατούντες να προσφέρουν διδακτική υπηρεσία). Αν ξεκινήσει η διαδικασία ξεσκαρταρίσματος έστω κι από αυτές τις μεμονωμένες περιπτώσεις, σύντομα η μπάλα θα πάρει τους πάντες. Κανείς ας μην είναι βέβαιος για την παραμονή του στην εκπαίδευση, όσα κριτήρια κι αν πληρεί. Και το λέω εγώ που πέρασα όπως πολλοί από ένα δύσκολο ΑΣΕΠ (αναλογία επιτυχόντων 1:50) με μεταπτυχιακά κι άλλα προσόντα. Όλοι κινδυνεύουμε το ίδιο. Δε νομοθετούμε εμείς, ούτε η αίσθησή μας περί "δικαίου" αφορά τους κυβερνώντες. Επιπλέον θα έπρεπε να προασπιστούμε και τους λοιπούς συναδέλφους του δημοσίου που βλέπουν άμεσα την πόρτα της εξόδου. Όταν ανοίξει αυτή, θα την διαβούν και πάρα πολλοί από μας. Πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων και του εκφοβισμού. Υπάρχει άλλη διέξοδος, το κράτος ακόμη κι αν διώξει 150.000 υπαλλήλους την επόμενη τριετία σε τίποτα δε θα ωφεληθεί μακροοικονομικά. Απλά θα έχει υποκύψει στις πιέσεις για ευνουχισμό και υποτέλεια ενός μέχρι πρότινος περήφανου λαού. Διαφωνώ κάθετα με αυτή την συντεχνιακή αντίληψη. Να γονατίζει ο έλληνας φορολογούμενος στους φόρους για να πληρώνει κάποιον που δεν μπορεί ή δεν θέλει να προσφέρει στη δουλειά του, είναι πέρα από κάθε λογική. Ας καταλάβουμε ότι το δημόσιο δεν είναι τσιφλίκι καμίας συντεχνίας, ούτε φιλανθρωπικό ίδρυμα για να παρέχει ένα εισόδημα απλά και μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους. Υποτίθεται ότι είναι τομέας για την εξυπηρέτηση του έλληνα πολίτη και στην υπηρεσία του έλληνα πολίτη. Όταν σε καμία ιδιωτική επιχείρηση δεν θα έμενε ένας υπάλληλος ακατάλληλος για το αντικείμενο εργασίας, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να μένει στο δημόσιο. Αυτό που θα πρέπει να ζητάμε είναι δίκαιη και αξιοκρατική αξιολόγηση, και όχι πως θα συνεχίσουν άνθρωποι που δεν προσφέρουν τίποτα να πληρώνονται.Να ξεκινήσουν την αξιολόγηση και απόλυση από σένα. Αλλά αμφιβάλλω και αν είσαι εκπαιδευτικός.
Δεν είχε νόημα η αξιολόγηση όταν περνούσαμε στη σχολή μας κατόπιν πανελλαδικών εξετάσεων? Όταν οι πανεπιστημιακοί μας έκριναν άξιους του πτυχίου ή μεταπτυχιακού κλπ. δε μας αξιολογούσαν τότε? Όταν εξεταζόμασταν στον ΑΣΕΠ για μια θέση και την καταλαμβάναμε, όταν οι γονείς, οι μαθητές, οι συνάδελφοι μας αξιολογούν καθημερινά αυτό τι είναι? Χρειάζόμαστε μια νέα αξιολόγηση μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουμε πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες? Μετά από χρόνια διδασκαλίας είμαστε πλέον ανάξιοι να λεγόμαστε εκπαιδευτικοί, επειδή το μνημόνιο προβλέπει τη συρρίκνωση όλων των δεικτών, μαζί και της εκπαίδευσης?
το κράτος ακόμη κι αν διώξει 150.000 υπαλλήλους
Παιδια να ρωτησω κατι; τι διαφορα εχει ο υπεραριθμος απο αυτον που ειναι στην διαθεση του ΠΥΣΔΕ; Ευχαριστω!
Παράθεση από: raven στις Φεβρουαρίου 23, 2012, 12:35:31 pmτο κράτος ακόμη κι αν διώξει 150.000 υπαλλήλους Mε την ψηφιση του μνημονιου το κρατος εχει δεσμευτει και νομικα πλεον για την απολυση τους.Δυστυχως το νουμερο ειναι πολυ μεγαλο για να μεινει αθιχτη η εκπαιδευση.Το θεμα ειναι να υπαρχουν κριτηρια οσο το δυνατον αξιοκρατικα αλλα και καποια κοινωνικα.Φυσικα σε ενα κρατος που εχει αποτυχει σε ολα δεν περιμενω τιποτα δηλαδηη ολοη διαδικασια θα ειναι οτι περισσευει κοβεται και μαλιστα με αυστηρο χρονοδιαγραμμα.12 δοσεις ειναι αυτες μεχρι το 2015.Αρα δεν γλυτωνεις με τιποτα.
Παράθεση από: atem στις Φεβρουαρίου 23, 2012, 03:57:20 pmΠαράθεση από: raven στις Φεβρουαρίου 23, 2012, 12:35:31 pmτο κράτος ακόμη κι αν διώξει 150.000 υπαλλήλους Mε την ψηφιση του μνημονιου το κρατος εχει δεσμευτει και νομικα πλεον για την απολυση τους.Δυστυχως το νουμερο ειναι πολυ μεγαλο για να μεινει αθιχτη η εκπαιδευση.Το θεμα ειναι να υπαρχουν κριτηρια οσο το δυνατον αξιοκρατικα αλλα και καποια κοινωνικα.Φυσικα σε ενα κρατος που εχει αποτυχει σε ολα δεν περιμενω τιποτα δηλαδηη ολοη διαδικασια θα ειναι οτι περισσευει κοβεται και μαλιστα με αυστηρο χρονοδιαγραμμα.12 δοσεις ειναι αυτες μεχρι το 2015.Αρα δεν γλυτωνεις με τιποτα.Το κρατος εχει δεσμευτει να ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ 150000 δημοσιοι υπαλληλοι ως το τελος του 2015.Μονο οι συνταξιοδοτησεις μεχρι τοτε ειναι 90000. Μενουν αλλες 60000 για απολυση που θα προκυψουν κυριως απο οργανισμους που κλεινουν και απο τις ΔΕΚΟ.http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4692329
Παράθεση από: argy1010 στις Φεβρουαρίου 23, 2012, 04:26:45 pmΠαράθεση από: atem στις Φεβρουαρίου 23, 2012, 03:57:20 pmΠαράθεση από: raven στις Φεβρουαρίου 23, 2012, 12:35:31 pmτο κράτος ακόμη κι αν διώξει 150.000 υπαλλήλους Mε την ψηφιση του μνημονιου το κρατος εχει δεσμευτει και νομικα πλεον για την απολυση τους.Δυστυχως το νουμερο ειναι πολυ μεγαλο για να μεινει αθιχτη η εκπαιδευση.Το θεμα ειναι να υπαρχουν κριτηρια οσο το δυνατον αξιοκρατικα αλλα και καποια κοινωνικα.Φυσικα σε ενα κρατος που εχει αποτυχει σε ολα δεν περιμενω τιποτα δηλαδηη ολοη διαδικασια θα ειναι οτι περισσευει κοβεται και μαλιστα με αυστηρο χρονοδιαγραμμα.12 δοσεις ειναι αυτες μεχρι το 2015.Αρα δεν γλυτωνεις με τιποτα.Το κρατος εχει δεσμευτει να ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ 150000 δημοσιοι υπαλληλοι ως το τελος του 2015.Μονο οι συνταξιοδοτησεις μεχρι τοτε ειναι 90000. Μενουν αλλες 60000 για απολυση που θα προκυψουν κυριως απο οργανισμους που κλεινουν και απο τις ΔΕΚΟ.http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4692329Τα ιδια λεγανε και για την εργασιακη εφεδρεια .Απο τους 30000 που λεγανε μονο 800 δεχτηκαν.Αμφιβαλλω εαν θα υπαρξουν τοσες συνταξιοδοτησεις την στιγμη που το εφαπαξ και η συνταξη κανει 3-4 χρονια για να καταβληθει.Εκτος και αν επιβληθει οποτε μιλαμε για διατεταγμενη συνταξιοδοτηση.
Παρακαλούμε, όχι παράθεση μηνύματος που είναι στην ίδια ακριβώς σελίδα. Αν χρειαστεί όμως να κάνετε, τότε να επιλέγετε ΜΟΝΟ το προς απάντηση εδάφιο.Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση σας.