*

Αποστολέας Θέμα: Άρση Μονιμότητας  (Αναγνώστηκε 219554 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος alexis35

  • Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Μηνύματα: 138
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Άρση Μονιμότητας
« Απάντηση #294 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2011, 06:07:55 pm »
Μια πρόχειρη εναλλακτική:
1) φορολόγηση ΟΛΩΝ των μεγαλοβιομηχάνων, εφοπλιστών και λοιπών παρασίτων της χώρας,
2) φορολόγηση με σημαντικό ποσοστό επί των κερδών στο χρηματιστήριο,
3) φορολόγηση των κερδών των τραπεζών, και στην ανάγκη κρατικοποίησή τους.

Λύσεις (και λεφτά) υπάρχουν.. αρκεί να υπάρχει η διάθεση  ;)

edit: και δεν μας ταΐζει καμία Γερμανία, μιας και - όπως ήδη αναφέρθηκε - οι δυτικοί μας "σύμμαχοι" φρόντισαν μετά τον

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Άρση Μονιμότητας
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:14:22 »

Αποσυνδεδεμένος anixia

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 3071
    • Προφίλ
Απ: Άρση Μονιμότητας
« Απάντηση #295 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2011, 06:12:41 pm »
Aλλο το ηθικο μερος ομως και αλλο η ευθυνη απεναντι στη ρουσφετολατρεια και μονιμολατεια του ελληνα.Καταλαβαινω το δικιο του Radius!O Eλληνας οταν συζηταει μ'εναν πολιτικο τον ''γλειφει'' αντι να απαιτει πραγματωση των κοινωνικων αιτηματων του λαου.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 23, 2011, 06:17:06 pm από anixia »

Radius

  • Επισκέπτης
Απ: Άρση Μονιμότητας
« Απάντηση #296 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2011, 06:16:11 pm »
Δεν περιμένω κανενα MEGA φίλε μου, 35 χρόνια τα βλέπω γύρω. Του πολιτικούς τους εξέλεγε ο λαός. Και τους εξέλεγε επίμονα και σταθερά και όταν είχε καταλάβει τι λαμόγια είναι. Γιατί τέτοια λαμόγια ήθελε για να του κάνουν τα ρουσφέτια. Όταν τα τελευταία 30 χρόνια ψήφιζαν όλοι με μοναδικό γνώμωνα το ποιός θα τους βάλει στο δημόσιο και όχι ποιός είναι διαθέσιμος να κάνει δύο καλά για τον τόπο, τι προκοπή περιμέναμε να έχει τελικα η χώρα;

Για τους γερμανού ας σταματήσουμε την καραμέλα για τους ναζί 70χρόνια τώρα. Πλήρωσαν πολύ ακριβά τις αμαρτίες τους και ισοπεδώθηκαν ως χώρα. Μπράβο τους που κατάφεραν από τα ερείπια να ανακάμψουν και να γίνουν η πρώτη ευρωπαική δύναμη. Και στα δικά μας...

Αποσυνδεδεμένος alexis35

  • Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Μηνύματα: 138
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Άρση Μονιμότητας
« Απάντηση #297 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2011, 06:50:56 pm »
Η Σουηδέζα Κάισα Έκις Έκμαν ήρθε στη χώρα μας το καλοκαίρι,μας έζησε από κοντά και έβγαλε τα συμπεράσματά της για τους Έλληνες.Στη συνέχεια έγραψε ένα άρθρο το οποίο δημοσιεύθηκε πριν λίο καιρό στην εφημερίδα  Dagens Nyheter.Διαβάστε το και διαδώστε το:


Και ιδού η γνώμη της για τις δραματικές εξελίξεις στο οικονομικό τοπίο της χώρας μας, αλλά και μερικές αλήθειες που κάποιοι... δυσκολεύονται να παρουσιάσουν:


"Πώς θα νιώθαμε αν όλα όσα μας ανήκαν πουλιόνταν για να ξεπληρώσουμε δάνεια από τα οποία δεν είδαμε ποτέ όφελος; Αν οι μισθοί μας μειώνονταν στο μισό και τα λεφτά πήγαιναν κατευθείαν σε ξένες τράπεζες; Και αν εμείς, ενώ προετοιμαζόμασταν να ζήσουμε στο όριο διαβίωσης, ως επιστέγασμα όλων αποκαλούμασταν τεμπέληδες και κακομαθημένοι; Αν κάποιος εξοικειωθεί με αυτή την κατάσταση, μπορεί να αποκτήσει μια ιδέα πώς είναι να είσαι Έλληνας αυτή τη στιγμή", αναρωτιέται η συντάκτρια.
Έχω μόλις επιστρέψει από την Ελλάδα. Σε μία χώρα που βρίσκεται σε κρίση επικρατεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Μια καχεξία και απελπισία, αναμεμιγμένη με την πολιτική αφύπνιση που ακολουθεί μεγάλα γεγονότα και προκαλεί ευφορία. Ξαφνικά, οι χαμηλοί μισθοί και η δυσκολία πληρωμής των λογαριασμών, από ατομικό πρόβλημα του καθενός, απέκτησαν κοινό πολιτικό περιεχόμενο.
Ορισμένοι σκέφτονται να μεταναστεύσουν. Άλλοι να ρίξουν την κυβέρνηση. Μια αναγκαία αντιασφυξιογόνα μάσκα κρέμεται σε πολλά σπίτια, ως ανάμνηση των διαδηλώσεων των 28 και 29 Ιούνη, οπότε το κοινοβούλιο υπερψήφισε το πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα.
Δεν νομίζω ότι έχω βρεθεί παλιότερα σε χώρα όπου όλοι μα όλοι που συνάντησα να συμφωνούν. Είναι όλοι αγανακτισμένοι με το ευρώ, με τη Γερμανία, με την κυβέρνησή τους και με τους εαυτούς τους που την ψήφισαν. Ύστερα από μια βδομάδα στην Αθήνα, μπορώ να πω ότι αν ήμουν Ελληνίδα, θα ήμουν κι εγώ αγανακτισμένη.
Αυτά που μαθαίνουμε για την Ελλάδα από τις σουηδικές εφημερίδες είναι πάνω κάτω ότι οι Έλληνες δουλεύουν πολύ λίγο και αμείβονται πολύ καλά. Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας μας, Άντρες Μπόρι, έχει δηλώσει ότι "οι Έλληνες βγαίνουν στη σύνταξη στα 40".
Στο άρθρο "Ερωτήσεις και Απαντήσεις για την Ελλάδα" της 17/6 στην Dagens Nyheter γραφόταν ότι οι μισθοί στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα".
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έκανε έκκληση στους Έλληνες να δουλεύουν περισσότερο και να μην κάνουν τόσο πολύ καιρό διακοπές. Όλα αυτά καρυκευμένα με τη συνηθισμένη μπούρδα περί ενός τεράστιου και μη αποτελεσματικού κράτους. Τώρα θα αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση και θα τους δανείσει ακόμα περισσότερα χρήματα, αυτό θα μπορούσε να βάλει σε μια τάξη τα πράγματα, άρα γιατί διαμαρτύρονται;
Τι τραγικός αχταρμάς παραπληροφόρησης! Και τι τραγική έλλειψη αλληλεγγύης προς μία χώρα που οφείλουμε τώρα να υποστηρίξουμε!
Οι Έλληνες εργάζονται τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη – 42 ώρες τη βδομάδα σύμφωνα με τη Eurostat, την στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 803 ευρώ. Το πραγματικό όριο ηλικίας δεν είναι τα 40 χρόνια, όπως ισχυρίζεται ο Άντερς Μπόρι, αλλά τα 61,4.
Πρόκειται δηλαδή για έναν από τους πιο σκληρά εργαζόμενους και ταυτόχρονα πιο χαμηλά αμειβόμενους λαούς της Ευρώπης
. Όμως έχουν μια χώρα που εξαρτάται από τον τουρισμό και όχι από κάποια αμιγώς δικιά της μεγάλη παραγωγή. Και μια χώρα με ένα διερρηγμένο κοινωνικό συμβόλαιο.
Όπου ο κόσμος δεν εμπιστεύεται το κράτος, ενώ το κράτος δεν παρέχει στους πολίτες του ούτε τις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες. Και το οποίο, ως επιστέγασμα όλων, βρίσκεται στη θηλιά του ευρώ.
Κάθε εθνικό νόμισμα μπορεί να παρομοιαστεί με ένα ρούχο. Κάθε χώρα φορούσε μέχρι πρότινος το ρούχο που της ταίριαζε. Μπορούσε να το στενέψει και να το φαρδύνει αν ήταν ανάγκη. Για παράδειγμα, μπορούσε να υποτιμήσει το νόμισμά της σε περίοδο κρίσης, ή να αυξομειώνει τα επιτόκια ανάλογα με τι ανάγκες της.
Όταν όμως εισήχθη το ευρώ, όλες οι χώρες έπρεπε ξαφνικά να φορέσουν τα ίδια ρούχα. Μόνο που τα μέτρα των ρούχων πάρθηκαν για να ταιριάζουν σε ορισμένες μόνο χώρες – όπως τη Γερμανία και τη Γαλλία. Για άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, το εν λόγω κουστούμι δεν ταίριαζε.
Η Ελλάδα κυβερνάται για δεκαετίες από δύο δυναστείες – τη συντηρητική Νέα Δημοκρατία και το σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ, με δύο οικογένειες στην κορυφή, μία στο κάθε κόμμα. Και οι δύο κυβερνήσεις έχουν πάρει μεγάλα δάνεια, αλλά λίγοι ξέρουν τι δρόμο πήραν τα χρήματα των δανείων.
Πολλά από αυτά έχουν εξαφανιστεί στη διαφθορά και σε σκοτεινά συμβόλαια. Λέγεται ότι η κατασκευή ενός δρόμου στην Ελλάδα κοστίζει πολύ περισσότερο απ’ ότι στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς παρεμβάλλονται πάρα πολλοί μεσάζοντες.
Ενα μεγάλο μέρος των φορολογικών εσόδων πηγαίνει στη στήριξη μιας κρατικής γραφειοκρατίας που υπάρχει για να εξυπηρετεί μόνο τον εαυτό της. Ταυτόχρονα οι βασικές κοινωνικές υπηρεσίες αποτελούν πονεμένη ιστορία για τον κόσμο. Ένας ασθενής πρέπει να πληρώσει φακελάκι στο γιατρό για να τον φροντίσει, ενώ οι Έλληνες μαθητές χρειάζονται ιδιαίτερα μαθήματα για να ανταποκριθούν στις σχολικές εξετάσεις. Και μέσα σ’ όλα αυτά, ήρθε η οικονομική κρίση το 2008. Η Ελλάδα, η οικονομία της οποίας εξαρτάται από τον τουρισμό, επλήγη ακόμα πιο σκληρά.
Υπό άλλες συνθήκες, η κυβέρνηση θα μπορούσε να υποτιμήσει το εθνικό νόμισμα για βγει η χώρα από την κρίση. Όμως μετά την εισαγωγή του ευρώ, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Η Ελλάδα περιορίζεται από το κουστούμι της το οποίο δεν μπορεί να βγάλει. Κι έτσι το κουστούμι καταστρέφεται – μόνο που αυτό δεν επιτρέπεται να συμβεί, καθώς το ίδιο φοράνε και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι προτιμότερο λοιπόν να πετσοκοφτεί αυτός που το φοράει.
Αυτό ονομάζεται "εσωτερική υποτίμηση" και σημαίνει απλά ότι αντί να υποτιμηθεί η αξία του νομίσματος περικόπτεται το εισόδημα του λαού.
Κατ’ απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι Έλληνες κρατικοί γραφειοκράτες έβαλαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο. Οι μισθοί θα συμπιεστούν και μεγάλα τμήματα γης θα ιδιωτικοποιηθούν. Παραλίες, αεροδρόμια, εθνικές οδοί και κατά το ήμισυ όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις θα ξεπουληθούν. Στην πλατεία Συντάγματος κυκλοφορεί μια φήμη ότι η Ακρόπολη θα εξαγοραστεί από μια γερμανική εταιρεία.
Έμενα στο σπίτι κάποιων νέων που ανήκουν στη "γενιά των 700 ευρώ". Σύντομα θα μεταμορφωθούν στη "γενιά των 500 ευρώ". Είναι στην ηλικία μου – 30 χρονών και πάνω – όχι τόσο νέοι τελικά, όπως νιώθουν πιο νέοι απ’ ότι είναι καθώς ακόμα αναρωτιούνται τι θα κάνουν στο μέλλον. Κανείς τους δεν έχει παιδιά. Το να κάνουν παιδιά είναι κάτι αδιανόητο γι’ αυτούς. Είναι μορφωμένοι, έχουν πολλά χρόνια πανεπιστημιακών σπουδών στο ενεργητικό τους, όμως δουλεύουν ευκαιριακά ως διακοσμητές γάμων.
Ο ασφαλέστερος τρόπος να βρουν μια σταθερή δουλειά ήταν παλιότερα δια μέσου του κράτους, όμως αυτό πρόκειται τώρα να αλλάξει. Η κατάσταση αυτή δεν είναι εντελώς άγνωστη· το ίδιο ισχύει για τη γενιά μας σε όλη την Ευρώπη. Μόνο που στην Ελλάδα συμπιέζονται επιπλέον οι μισθοί μέχρι το κατώτερο όριο, με πρόσχημα την κρίση.
Στην πλατεία Συντάγματος διοργανώνεται κάθε απόγευμα συνέλευση. Όταν βρέθηκα εκεί στα μέσα του Ιούλη, ο αρχικός ενθουσιασμός είχε κάπως υποχωρήσει. Οι συμμετέχοντες δεν ήταν πια χιλιάδες, παρά εκατοντάδες. Ο καθένας μπορούσε να πάρει το λόγο και να μιλήσει ενώ τα θέματα ήταν διάφορα: από προτάσεις για γενική απεργία μέχρι εκκλήσεις να μην κλέβονται αντικείμενα από τους συγκεντρωμένους στην πλατεία. Ορισμένες ελληνικές λέξεις στριφογυρίζουν επίμονα στο μυαλό μου. Μία από αυτές είναι ο "Ισημερινός", που Σημαίνει Εκουαδόρ.
Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, ήταν ένας μεγάλος ήρωας για την πλατεία. Τρεις στους τέσσερις Έλληνες επιθυμούν η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα του Εκουαδόρ και της Αργεντινής: να κηρύξει στάση πληρωμών του χρέους. Ένας στους τέσσερις θέλει να φύγει η χώρα από το ευρώ. Αυτό που πρέπει να καταλάβει κανείς είναι ότι οι Έλληνες δεν είναι εξοργισμένοι με ένα αναγκαίο κακό – παρά με ένα μη αναγκαίο κακό.
Το πακέτο στήριξης που δόθηκε στην Ελλάδα δεν επιλύει την κρίση, παρά αναγκάζει τη χώρα να βυθιστεί βαθύτερα σ’ αυτήν. Αντί να γίνουν επενδύσεις στην ύπαιθρο, να φτιαχτεί κάποια παραγωγή που να μην βασίζεται στον τουρισμό, να χτιστεί κράτος πρόνοιας και να γεμίσει ο λαός αισιοδοξία, περικόπτονται τα εισοδήματα του κόσμου. Το ΔΝΤ, διαβόητο για τις πολιτικές λεηλασίας του στον τρίτο κόσμο, τα μάζεψε και έφυγε από τη Λατινική Αμερική. Τώρα κατασπαράσσει τα άκρα της Ευρώπης. Θα το αφήσουμε αυτό να συμβεί;".


πηγή planet-greece

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Άρση Μονιμότητας
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:14:22 »

Αποσυνδεδεμένος KYRINIS

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 302
    • Προφίλ
Απ: Άρση Μονιμότητας
« Απάντηση #298 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2011, 07:19:21 pm »
Ας καταλάβουμε ότι χωρίς περικοπές μεταξύ άλλων και στο δημόσιο η Ελλάδα απλά θα τα κακαρώσει. Τόσα χρόνια όλοι αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονταν με δανεικά και τα δανεικά τελείωσαν. Ωραία τα "μαζικοί διορισμοί" και τα "να μην απολυθεί κανείς" αλλά πλέον μη ρεαλιστικά. Και δεν είμαι θύμα καμίας κυβερνητικής προπαγάνδας, το ότι τα νούμερα δεν μας έβγαιναν και το ότι αυτό που ζούσαμε ήταν πλασματικό, το έβλεπαν κάποιοι χρόνια πριν.
Εκτός αν κάποιος έχει πρόχειρη καμία εναλλακτική για το πως θα συνεχίζουν να μας ταίζουν οι Γερμανοί χωρίς εμεις να κάνουμε οποιαδήποτε αλλαγή.

1)Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα είναι πολύ μικρότερος από τον αντίστοιχο της Γαλλίας, Σουηδίας και πολλών άλλων Ευρωπαικών χωρών.
2) Τα δανεικά δεν αφορούν τους μισθούς των υπαλλήλων, αλλά το ξεχρέωμα των τόκων των προηγούμενων δανείων.
3) Αν είναι οπισθοδρομική η άποψη να μην απολυθεί κανείς, τότε ξεκίνα πρώτος -η την επανάσταση για τη νέα κοινωνία των ανέργων και απολυμένων.
4) Όσο για το αν μας ταίζουν οι Γερμανοί, ναι, φρόντισαν για την υπερχρέωσή μας με πολυσχιδείς τρόπους από το

Αποσυνδεδεμένος rublev

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1251
    • Προφίλ
Απ: Άρση Μονιμότητας
« Απάντηση #299 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2011, 07:50:15 pm »
1)Δεν έχει δυνατότητα να πληρώσει η Ελλάδα? Γιατί? Γιατί δεν τολμά να εξορύξει το φυσικό της πλούτο? Να κάνει συναλλαγές με άλλους πλην των Αμερικανοευρωπαίων? Να τολμήσει να φορολογήσει τους μεγαλοκαρχαρίες με τα 600 δις στις Ελβετικές Τράπεζες?Να σταματήσει να τα δίνει χοντρά στους Ευρωπαίους για τα υπερσύγχρονα αμυντικά συστήματα? Και τόσα άλλα. Μας κατήντησαν ραγιάδες και μας ώθησαν να το πιστέψουμε κιόλας.
2)Η στάση πληρωμών αφορά στους τόκους των δανείων, όχι στους μισθούς.Καμία από τις δόσεις που πήραμε δεν πήγε για μισθούς, αλλά για ξεχρέωση προηγουμένων τόκων δανείων.
3) Υγιή ιδιωτικό τομέα? Τι φρούτο είναι αυτό? Δεν είδα πουθενά στον κόσμο την ιδιωτικοποίηση να συνοδεύεται -πλην του ενδιαφέροντος για το αποκλειστικό κέρδος- από ανθρώπινους όρους εργασίας. Όσο για την καραμέλα του ρουσφετιού του δημόσιου τομέα, που έχτισε και τις διαβρωμένες πελατειακές σχέσεις (και που δεν αντιλέγω ότι υπήρχε),  στον ιδιωτικό τομέα όχι απλά οργιάζει, αλλά η μορφή του είναι απείρως πιο σκληρή και επικίνδυνα άγρια.

1)Το να λέμε πράγματα πάνω στα οποία συμφωνούμε όλοι,αλλά δεν κάνουμε κάτι τόσα χρόνια για να τα αλλάξουμε συντηρώντας το ίδιο πολιτικό σύστημα,αυτό ίσως κάποιος ισχυριστεί ότι σε εποχές που απαιτούν μεγάλες και άμεσες αλλαγές,είναι ένδειξη λαικισμού για να συνεχίσουμε να μην κάνουμε τίποτα
2)Η έκτη δόση θα πάει εξ ολοκλήρου σε πληρωμές μισθών και συντάξεων,καθώς το επόμενο τρίμηνο δεν λήγουν κάποια έντοκα γραμμάτια.Γι'αυτό η τρόικα λύσσαξε για λήψη νέων μέτρων.Δυστυχώς μας έχουν μάθει καλά και ξέρουν ότι οι πολιτικοί μας στο μοίρασμα είναι πρώτοι.Για ο,τιδήποτε άλλο είναι άχρηστοι.
3) Σε αυτό συμφωνώ εν μέρει.Το άσχημο είναι ότι δεν ζήσαμε τον υγιή καπιταλισμό στις ημέρες τις δόξας του και τώρα θα ζήσουμε την σκληρή μετάλλαξή του.Οι περισσότεροι μεγαλοκαρχαρίες στην Ελλάδα βασίστηκαν στην κομματική νομενκλατούρα για να κλείνουν δουλειές με το δημόσιο.Ακολουθούσαν την τακτική του πρώην μπλοκ,καθώς ο αριστερισμός αποτέλεσε την επικρατούσα ιδεολογία για 35 χρόνια.Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα ο πλουτοκράτης δήλωνε ταυτόχρονα και αριστερός ή καμάρωνε για το ένδοξο επαναστατικό παρελθόν του!Τώρα από την έντονη παρέμβαση του κράτους θα πάμε στην παντελή έλλειψη κρατικού ελέγχου.Οπως σε όλες τις εκδηλώσεις του νεοελληνικού βίου,έτσι και στην οικονομία λείπει η αίσθηση του μέτρου...

Αποσυνδεδεμένος panos2

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 2465
    • Προφίλ
Απ: Άρση Μονιμότητας
« Απάντηση #300 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2011, 07:55:54 pm »
Επειδή επιχειρηματολογούμε χωρίς στοιχεία και μπερδεύομαστε μερικές φορές αφού δεν μπορούμε να ξεχωρήσουμε το σημαντικό από το ασήμαντο:

Διασταυρώνοντας στοιχεία έχω την εξης εκτίμηση, που θα πρέπει χοντρικά τουλάχιστον να ισχύει:
Αν οι υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 200000 αντιστοιχούν σε ένα κόστος 5 δισ. (όχι πια... )τον χρόνο περίπου, ενω η φοροδιαφυγή μόνο από τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι 15δισ. τον χρόνο, χωρίς να συμπεριλάβουμε εταιρείες και εφοπλιστές.

Αποσυνδεδεμένος Dr_Michael

  • Ιδρυτής του PDE
  • Administrator
  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1831
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
    • Galop
Απ: Άρση Μονιμότητας
« Απάντηση #301 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2011, 09:03:02 pm »
Επιστρέψτε στο θέμα για να μην κλειδωθεί.

Αποσυνδεδεμένος nikos111111

  • Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Μηνύματα: 142
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Άρση Μονιμότητας
« Απάντηση #302 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2011, 09:57:58 pm »
Σήμερα στις ειδήσεις στη ΝΕΤ άκουσα πάλι κάτι καινούργιο. Ότι για το στενό δημόσιο τομέα (για απολύσεις και εφεδρεία) πρόβλημα  έχουν
1)   όσοι δεν έχουν κλείσει την μονιμότητα  των 2 ετών δηλαδή από το 2010 και μετά
2)   Όσοι είναι αποσπασμένοι


Το πρώτο εάν και δεν συμφωνώ το καταλαβαίνω , το δεύτερο όμως?????????? Πάνε καλά οι άνθρωποι  πετάνε μία χαζομάρα στο αέρα και το σταματάνε χωρίς να δώσουν εξηγήσεις. Πως μπορούν να απολύσουν έναν π.χ. αποσπασμένο καθηγητή σε φορέα του υπουργείου παιδείας που έχει οργανική θέση σε σχολείο ?Ας μου πει κάποιος τον τρόπο
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 23, 2011, 10:09:42 pm από nikos111111 »

Αποσυνδεδεμένος apri

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 5938
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
Απ: Άρση Μονιμότητας
« Απάντηση #303 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2011, 10:45:59 pm »

Πως μπορούν να απολύσουν έναν π.χ. αποσπασμένο καθηγητή σε φορέα του υπουργείου παιδείας που έχει οργανική θέση σε σχολείο ?Ας μου πει κάποιος τον τρόπο

Μήπως αναφέρεται σε καθηγητές που πήραν απόσπαση, αλλά στο μεταξύ έχασαν την οργανική τους θέση (ύστερα από κλείσιμο ή συγχώνευση σχολείου); Εκτός αν σκέφτονται να τους την καταργήσουν τώρα. :o
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος nikos111111

  • Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Μηνύματα: 142
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Άρση Μονιμότητας
« Απάντηση #304 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2011, 11:15:48 pm »
Αναφέρομαι πως θα απολύσουν έναν μόνιμο καθηγητή ,με  5 έτη προϋπηρεσία, που έχει κατοχυρωμένη οργανική θέση σε σχολείο που δεν έχει κλείσει ούτε συγχωνευτεί και είναι αποσπασμένος σε φορέα του υπουργείου παιδείας ?????????????
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 23, 2011, 11:20:56 pm από nikos111111 »

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1989
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Άρση Μονιμότητας
« Απάντηση #305 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2011, 11:22:39 pm »
http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=45969

"Οι διορισμοί μετά το 2004 στην πρώτη λίστα της εφεδρείας - Η επιστολή του Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης"

..."Oι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν από το 2004 και μετά χωρίς διαδικασία ΑΣΕΠ θα τεθούν στην κορυφή της λίστας."



αναφέρεται σε δεκο και οτα όπου έμπαιναν με παραθυράκια .. μην τρελλαινόμαστε μόνοι μας.. σε μας οι προσλήψεις γίνονται με συγκεκριμένο νόμιμο τρόπο εδώ και 10 χρόνια

To ότι νομιμοποιήσαμε το 40% που σε πολλούς κλάδους κύριος οίδε με ποιο παράθυρο αποκτήθηκε αυτή η προυπηρεσία...δεν σημαίνει πως διορίζονταν  ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί όπως θα έπρεπε...νόμιμα ναι,εφόσον έτσι ήταν ο νόμος, αλλά στο όνομα αυτής της νομιμότητας πολλές ανομίες γίνανε... ??? ???

Όπως και στο ευρύτερο δημόσιο, όπου ακόμα κι αυτοί που μπήκαν με  ΑΣΕΠ...είχαν μαζέψει πιο πριν προυπηρεσία στο ίδιο αντικείμενο από συμβάσεις στο δημόσιο
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 23, 2011, 11:25:57 pm από ΛΩΡΑ »
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

  • Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 8048
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Απ: Άρση Μονιμότητας
« Απάντηση #306 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2011, 11:34:20 pm »
Επιστρέψτε στο θέμα για να μην κλειδωθεί.

Παρακαλώ, όχι προσωπικές αντιπαραθέσεις. (Αυτές μέσω π.μ.)
Ευχαριστώ!
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος knaison

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 683
  • no comments
    • Προφίλ
    • Goolge
Απ: Άρση Μονιμότητας
« Απάντηση #307 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2011, 11:36:49 pm »
Σήμερα στις ειδήσεις στη ΝΕΤ άκουσα πάλι κάτι καινούργιο. Ότι για το στενό δημόσιο τομέα (για απολύσεις και εφεδρεία) πρόβλημα  έχουν
1)   όσοι δεν έχουν κλείσει την μονιμότητα  των 2 ετών δηλαδή από το 2010 και μετά
2)   Όσοι είναι αποσπασμένοι


Το πρώτο εάν και δεν συμφωνώ το καταλαβαίνω , το δεύτερο όμως?????????? Πάνε καλά οι άνθρωποι  πετάνε μία χαζομάρα στο αέρα και το σταματάνε χωρίς να δώσουν εξηγήσεις. Πως μπορούν να απολύσουν έναν π.χ. αποσπασμένο καθηγητή σε φορέα του υπουργείου παιδείας που έχει οργανική θέση σε σχολείο ?Ας μου πει κάποιος τον τρόπο

Η σειρά με τα οποία τα είπε στη ΝΕΤ γιατί τα άκουσα και εγώ είναι η εξής και όχι αυτή που γράφεις:

1)     οι υπάλληλοι ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ που είναι δηλαδή ΙΔΑΧ (υπάρχουν τέτοιοι εκπαιδευτικοί και σε όλο το Δημόσιο 
        είναι 35.000)
2)   όσοι δεν έχουν κλείσει την μονιμότητα  των 2 ετών δηλαδή από το 2010 και μετά
3)   Όσοι είναι αποσπασμένοι

Αυτές τις τρεις κατηγορίες ανέφερε ακριβώς όπως τα γράφω. Δεν κατάλαβα βέβαια τι εννοεί αποσπασμένους στο Δημόσιο.
Αυτούς που είναι αποσπασμένοι από Οργανισμούς σε φορείς του Δημοσίου ή αυτούς που λείπουν από τις οργανικές τους?
Εκτιμώ ότι εννοεί μάλλον το πρώτο.
Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες.
Σύστημα διδασκαλίας είναι η διδασκαλία του συστήματος.
Το lifestyle είναι μαγικό : Από μηδενικό σε κάνει νούμερο.

 

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 14
Επισκέπτες: 575
Σύνολο: 589

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.052 δευτερόλεπτα. 31 ερωτήματα.