0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πολύ σωστά τα λέει.Κατά τη γνώμη μου, είναι τελείως ξεκάθαρο ότι θα γίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών. Την αιτιολόγηση αυτής της τοποθέτησης, την έχω περιγράψει εν συντομία σε προηγούμενες τοποθετήσεις μου.Υ.Γ. Για μένα, το "που το πάνε" με το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, είναι τελείως ξεκάθαρο εδώ και 1,5 χρόνο. Είναι πολύ συγκεκριμένη, πολύ μελετημένη και πολύ ξεκάθαρη η τακτική τους.
Παράθεση από: PA στις Φεβρουαρίου 09, 2013, 03:24:39 pmΠολύ σωστά τα λέει.Κατά τη γνώμη μου, είναι τελείως ξεκάθαρο ότι θα γίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών. Την αιτιολόγηση αυτής της τοποθέτησης, την έχω περιγράψει εν συντομία σε προηγούμενες τοποθετήσεις μου.Υ.Γ. Για μένα, το "που το πάνε" με το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, είναι τελείως ξεκάθαρο εδώ και 1,5 χρόνο. Είναι πολύ συγκεκριμένη, πολύ μελετημένη και πολύ ξεκάθαρη η τακτική τους.Επειδή μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, πάλι θα την πληρώσουν οι άξιοι εκπαιδευτικοί για τα λαμ..ια που μπήκαν από το παράθυρο. Εκτός κι αν γίνει σωστή αξιολόγηση (εδώ γελάμε...)
και γι' αυτό θα απολύσει πολλούς εκπαιδευτικούς ( μέσω πολύ συγκεκριμένης τακτικής η οποία ακολουθείται και σχετικά σύντομα "θα αποδώσει καρπούς").
Παράθεση από: PA στις Φεβρουαρίου 09, 2013, 03:37:37 pm και γι' αυτό θα απολύσει πολλούς εκπαιδευτικούς ( μέσω πολύ συγκεκριμένης τακτικής η οποία ακολουθείται και σχετικά σύντομα "θα αποδώσει καρπούς").Τουλάχιστον ας απολύσουν μόνο τους ανάξιους εκπαιδευτικούς (τον οποίο το αυτί πλέον ιδρώνει, με αποτέλεσμα να έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν όλα τα "μέσα", θεμιτά κι αθέμιτα).
ΡΑ, δυστυχώς το ξέρουμε ότι η κοινωνία θα στηρίξει (όπως πάντα) τα ρουσφέτια της και ότι μεταξύ ίσων κάποιοι είναι πάντα πιο .....ίσοι από τους άλλους , δηλαδή εμείς οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί τι πρέπει να κάνουμε τώρα? να πάθουμε κατάθλιψη περιμένοντας να μας σκάσει η κεραμίδα στο κεφάλι..?? Πως μπορείς να δουλεύεις και να είσαι αποδοτικός και παραγωγικός υπό τέτοιες συνθήκες?
το σχολείο όμως είναι μικρογραφία της κοινωνίας, η έκπτωση αξιών είναι ορατή και εκεί πλέον...δεν μπορείς να την προσπεράσεις, είναι ορατή και στους εφήβους μαθητές μας, τα παιδιά δεν μπορείς να τα κοροϊδέψεις....το έργο μας (ως παιδαγωγών, να πείσουμε τους μαθητές μας να αποκτήσουν ένα συνεπή αξιακό κώδικα), πολύ δύσκολο στις μέρες μαςβέβαια, όσον αφορά το τι είχαμε τι χάσαμε, σίγουρα έχεις απόλυτο δίκιο
Το χω πει πολλές φορές και θα το ξαναπώ:η επιλογή των συνδικαλιστών να αποφεύγουν την αξιολόγηση και να σαμποτάρουν με κάθε μέσο τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ήταν ολέθριος!Στέρησε απο την εκπαιδευτική κοινότητα την δυνατότητα να ελέγξει τις διαδικασίες και τα αποτελέσματα.Επίσης, αφήνει μετέωρους χιλιάδες αναπληρωτές,το θέμα των οποίων,αν δεν είχε μείνει σε εκρεμμότητα μια μεταβατική συνολικής διάρκειας 16 ετών, θα είχε διευθετηθεί σε εποχές που γίνονταν διορισμοί και όχι στις σημερινές αρνητικές συνθήκες.Κατα συνέπεια,τα εκπαιδευτικά θέματα θα κλείσουν με λογική ΔΝΤ,δηλαδή απολύσεις και ανεργία χιλιάδων αναπληρωτών.Θα επαναλάβω την ρήση του Χέμινγουεη για τους συναδέλφους συνδικαλιστές:όταν δεν ξέρεις που πας,καταλήγεις εκεί που δεν θα ήθελες ποτέ να πας!!!!