0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Την έννοια ότι "δεν έχουν δικαιώματα στη δουλειά ως εκπαιδευτικοί" που την βρήκες; Πήρες μέρος σε έναν διαγωνισμό που επιτυχόντες είναι οι διοριστέοι. Δεν κατάφερες να είσαι διοριστέος άρα απέτυχες. Τι να κάνουμε τώρα; Η προκήρυξη του διαγωνισμού το λέει. Μωρά είστε;
H συζήτηση είναι για να περνάει η ώρα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με συμβούλους του υπουργού( Δεν έχουν αλλάξει ) μέσω fb και θα σας απαντήσουν τι σημαίνουν όλα αυτά . Αυτό που λένε είναι οτι δεν θα γίνει γραπτός διαγωνισμός ασεπ αλλά υπαγωγή του συστήματος πλήρως στον ασεπ. Αυτό έχουν μπερδέψει εσκεμμένα οι δημοσιογραφίσκοι και μιλάνε για γραπτό από φέτος. Επίσης μιλάνε για υποβάθμιση του ασεπ 2008.
Εννοώ πως οι έχοντες προϋπηρεσία (μόνο) τα θέλουν όλα δικά τους παραγκωνίζοντας τους επιτυχόντες. Σαφώς και η προϋπηρεσία αποτελεί προσόν, αλλά όταν αποκτήθηκε αυτή από "παράθυρο" (π.χ. ΠΔΣ, Σιβιτανίδειο που για να σε πάρουν χρειαζόταν βύσμα), τότε ναι, εννοείται πως προτιμώ να προτάσσονται οι επιτυχόντες.Όχι, δεν απέτυχα (μάλλον εσύ απέτυχες και θες με σοφίσματα να μου πάρεις τη θέση), διότι μετά από δύο πολύ καλές επιτυχίες στο ΑΣΕΠ, κατάφερα να δουλέψω ως αναπληρωτής, τη στιγμή που αποτυχόντες δούλευαν γλύφοντας...Συνεπώς, πιο έντιμο θεωρώ να είναι κάποιος επιτυχών, παρά βύσμα ή γλυφτρόνι... Επισημαίνεται πάλι πως εννοώ κλάδους που έχει διεξαχθεί ΑΣΕΠ κι όχι κλάδους που δεν έχει γίνει ΑΣΕΠ και οι συνάδελφοι προσλαμβάνονταν ως αναπληρωτές με ημ/νία κτήσης πτυχίου.
Δεν υπάρχει θέμα γραπτού διαγωνισμού για τους διορισμούς
Εννοειται οτι δν πρεπει να απαξιώνονται οι παλιοι που κ ασεπ εγραψαν και προϋπηρεσια μαζεψαν τρεχοντας απο δω κι απο κει. Αυτο που δν δεχομαι ειναι καποιοι παλιοι που απλα εγραψαν πανω απο τη βαση στον ασεπ, δν ηταν ομως στους διοριστεους, δν ξεκουνηθηκαν απο τη θεση τους να μαζεψουν κανενα μοριο, ουτε μεταπτυχιακο εκαναν και απαξιωνουν τους νεους. Αυτοι λοιπον που απλα περιμεναν το μαννα εξ ουρανου δν γινεται να μπαινουν εμποδια στους νεους που κ μεταπτυχιακα εχουν και κυνηγανε το μοριο με το τουφεκι με ωρομισθιες κτλ. Να γινει λοιπον ασεπ για να δοθει ευκαιρια και σε αυτους τους νεους που προσπαθουν κ το κυνηγανε. Αυτο.Εχω καπου αδικο?
Οι επιτυχόντες θα μπουν στους πίνακες με την προϋπηρεσία που απέκτησαν από τον ΑΣΕΠ συν την όποια μοριοδότηση. Δεν σε καταλαβαίνω. Τι άλλο θα θέλατε δηλαδή.
Μου αρέσει αυτή η σιγουρια "δεν θα γίνει γραπτός", "θα μετρήσει μόνο η προυπηρεσία", " ο βαθμός του προηγούμενου ΑΣΕΠ δε θα μετράει"-έτσι με βολεύει, έτσι λέω"Τσάμπα τα δικαστήρια, τσάμπα οι εκλογές , τσάμπα όλα.Εδώ θα μπαίνουμε και θα διαβάζουμε εσάς και τις αποφάσεις σας!!!
Δεν γίνεται να μετρήσει μόνο η προυπηρεσία, θα ήταν αντισυνταγματικό.Ο βαθμός των προηγούμενων ΑΣΕΠ δυστυχώς θα μετρήσει όπως όλα δείχνουν.Γραπτός δεν θα γίνει γιατί είναι τριτοκοσμικός διαγωνισμός παπαγαλίας, κακέκτυπο των πανελληνίων και θεσπίστηκε σε μια περίεργη εποχή ως ακραιό αντίβαρο της επετηρίδας και της γενικότερης αναξιοκρατίας των προσλήψεων στο δημόσιο.Γι αυτό άλλωστε και στην πρώτη νύξη αυτής της κυβέρνησης για μη γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ δεν αντέδρασε κανείς (ούτε καν η αντιπολίτευση για μικροκομματικούς λόγους). Νομίζω 2-3 βουλευτές του ποταμιού μόνο κάτι ρώτησαν στη βουλή.Αλλά ποιος σου είπε να μας ακούσεις εμάς; Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν κάποια φροντιστήρια αρχίσουν και τμήματα σε λίγο καιρό. Όσους χαζούς προλάβουν να αρπάξουν...
Ο γραπτός διαγωνισμός παπαγαλίας, γνωστός σε κάποιους με το όνομα "ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών" καταργήθηκε το 2008.Όπως όλα δείχνουν είμαστε λίγους μήνες μακριά από τη διενέργεια νέου ΑΣΕΠ, μη γραπτού φυσικά, και οι γνωστοί γραφικοί επιτυχο-αποτυχόντες ακόμα ελπίζουν πως η ζωή θα τους δώσει άλλη μια ευκαιρία να γίνουν εκπαιδευτικοί με μοναδικό προσόν την αποστήθιση...Όπως όμως έχω γράψει και παλιότερα δεν είναι μόνο κάποιοι γραφικοί "συνάδελφοι" που επιδιώκουν την ισοπέδωση και την αρένα της παπαγαλίας (ή τουλάχιστον το να "γίνεται κουβέντα"). Μακάρι να ήταν τόσο αθώα τα πράγματα.Κάποιοι εδώ μέσα είναι "παπαγαλάκια" άλλου τύπου. Άλλωστε ο ΜΟΝΟΣ κερδισμένος απο διαγωνισμούς παπαγαλίας είναι τα φροντιστήρια, η παραπαιδεία και το μαύρο χρήμα που ρέει με το τσουβάλι. Και όπως λέει ο γνωστός κανόνας:όταν κάπου βρεθεί χρυσός, λεφτά δεν βγάζουν οι χρυσοθήρες αλλά αυτοί που στήνουν τα μαγαζιά που πουλάνε τα φτυάρια...
και ποίος είναι ο μοντέρνος και σύγχρονος τρόπος επιλογής εκπαιδευτικών??
...++++++++++++++++++++++Γεια σου ότι.... καλη χρονιά...