0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Διάβασε τι γράφω πιο πριν και θα πάρεις τις απαντήσεις σου! Στους περισσότερους κλάδους δεν αρκεί μόνο ο πολύ καλός ΑΣΕΠ και δε σου εξασφαλίζει την πρωτιά στον πίνακα των αναπληρωτών από μόνος του! Και στις πρώτες θέσεις, στις περισσότερες ειδικότητες, είναι γνωστό ποιοι βρίσκονται! Όταν, λοιπόν, είναι "θρονιασμένοι" κάποιοι άλλοι εκεί, εδώ και κάτι χρόνια, δηλώνεις τα πάντα και πας παντού, όταν σε καλέσουν! Αντίθετα, οι βολεμένοι δεν τα κάνουν αυτά, γιατί έχουν μάθει στην καλοπέραση τόσα χρόνια και στη λιγότερη δυνατή προσπάθεια!Τα έχω γράψει ένα εκατομμύριο φορές!
Στις πρώτες 157 θέσεις των πε 02 μόνο 2 έχουν μόρια από ιδιωτική προϋπηρεσία και το ότι δεν αναγράφονται μόρια ασεπ στις στήλες του τελευταίου ή προτελευταίου δεν σημαίνει πως δεν έδωσαν ή δεν έχουν επιτυχία ή δεν έχουν παλαιότερους (από το 98 οπότε πρωτοέγινε και μετά ) απλώς είναι πιο παλιοί στον πίνακα και μιλάμε για ένα πίνακα με 7317 άτομα..δεν είναι και λίγα....τώρα με 600 φιλολόγους που καλέι το μέγιστο τα τελευταία χρόνια πως θα εργαστούν και οι ''νέοι'' και οι ''βαθμάρες'' εσύ θα μου το εξηγήσεις....διότι μόνο 600 νέους και 600 αριστούχους αποκλείεται να έχει ο συγκεκριμένος κλάδος....άρα όλοι αυτοί να δουλέψουν δεν μπορεί ακόμα και να μηδενιστεί κάθε είδους προσαύξηση...δεν σου λέω να βγουν οι ιδιωτικοί τα πδς κλπ κλπ...
Ο Φιλημων καποτε ειπε: ''Ανηρ δικαιος εστιν ουχ ο μη αδικων, αλλ οστις αδικειν δυναμενος μη βουλεται''.Μακαρι να εφαρμοστει απο τους πολιτικους. Καλη συνεχεια.
Όλα αυτά τα λαμόγια, λοιπόν, είναι ανάμεσά μας, μας τρώνε τις θέσεις κι εμείς οι ανώτεροι άνθρωποι εννοείται πως στη θέση τους δε θα κάναμε τα εγκλήματα που κάνουν αυτοί. Κι εννοείται με το να τους τα χώνουμε όλη την ώρα πως όχι μόνο δεν αδικούμε, αλλά ξεδιπλώνουμε απλόχερα τη συναδελφική μας αγάπη!Μπράβο μας!Υ.Γ: Ξέρω είναι περιττό, είμαστε τόσο ανώτεροι, αλλά...μήπως αυτό που είπε ο Φιλήμων μακάρι να το εφαρμόζαμε κι εμείς (κι όχι μόνο άλλοι);
Στους 300 πρώτους φιλολόγους του πίνακα αναπληρωτών, μόνο οι 125 εμφανίζουν επιτυχία σε κάποιον από τους δύο τελευταίους ΑΣΕΠ! Αυτό από μόνο του κάτι λέει για το ποιοι δουλεύουν κάθε χρόνο ως αναπληρωτές! Και δε γράφω μόνο για τους απολυμένους των ιδιωτικών, αλλά και για τους ΟΕΑΔίτες και τους έχοντες τα μέσα και τις διασυνδέσεις που προσλαμβάνονταν κάθε χρόνο στην ΠΔΣ και την ενισχυτική, τόσα χρόνια! Κι αν κάποιος ήταν τόσο παλιός όπως λες και είχε δώσει σε προηγούμενους ΑΣΕΠ και είχε καλό βαθμό που δε φαίνεται σ' αυτό τον πίνακα, θα είχε διοριστεί εδώ και τόσα χρόνια και δε θα περίμενε 50άρης+ το διορισμό! Αλλά δεν είναι έτσι και το γνωρίζεις!Άρα, πλαφόν στις προυπηρεσίες και μερική (το έχω ξαναγράψει) δικαίωση! Έτσι κι αλλιώς οι περισσότερες απ' αυτές τις προυπηρεσίες δεν έπρεπε καν να είχαν αποκτηθεί από συγκεκριμένα άτομα!
Και κάποιοι αλλοι θα βρεθούν να πουν : προσθέστε ενα επιπλέον έτος για παιδαγωγικα-διδακτική και καλέστε όλους παλιούς και νέους απόφοιτος πανεπιστημίων να καθίσουν υποχρεωτικά στα θρανία πριν να έχουν δικαίωμα για συμμετοχή στο διαγωνισμό του Ασεπ ως ελάχιστη και πιστοποιημένη παιδαγωγική κατάρτιση απο πανεπιστήμιο.Τότε; Τι θα απαντήσουμε σε αυτούς που έχουν αυτη την άποψη ;
Κακώς κατα την άποψη μου.Να υπάρξει πέμπτο έτος παιδαγωγικής κατάρτισης,εξετάσεις για την αποφοίτηση απο αυτο και έπειτα δικαίωμα συμμετοχής στο ΑΣΕΠ.Τοτε όλοι παλιοί,νέοι,ασεπιτες και με προϋπηρεσία θα κριθούν απο την ίδια βάση.Δεν ειναι αυτο αξιοκρατικό και δίκαιο ;
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣΤο κόστος συμμετοχής στο Πρόγραμμα ανέρχεται σε700 ευρώ και η καταβολή του γίνεται σε 2 δόσεις (400 με την εγγραφή και 300 πριν από την έναρξη του
Δεν μιλώ για παιδαγωγική κατάρτιση με χρήματα και ναι να γυρίσει στα θρανία εφόσον θέλει να ειναι δίκαιος απέναντι στους νέους συναδέλφους του,που μπορεί να τους λείπει η εμπειρία ,δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχουν προσόντα ίδια η και μεγαλύτερα .( και για τους κακοπροαίρετους είμαι 13 χρονια στην εκπαίδευση αδιόριστη και προτείνω αυτο και οχι νέα)