0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έχεις δίκιο. Εγώ μιλάω εκ του ασφαλούς, γιατί θα διοριστώ ως επιλαχών. Ενώ εσύ ως μόνιμος, καίγεσαι. Σύστημα διορισμών υπάρχει ξαναλέω. Γιατί το προσπερνάς; Λίγο ουτοπικά είναι αυτά που σκέφτεστε, αλλά δε νομίζω να μη γίνονται γιατί δε συμφωνώ εγώ...
εγώ καίγομαι φιλαράκο γιατί βλέπω την ξεφτίλα στα σχολεία κάθε χρόνο... γιαυτό καίγομαι... εσύ μιλάς εκ του ασφαλούς σίγουρα και κάνεις ΚΑΚΟ στον κλάδο όταν του λες να χαλαρώσει και να περιμένει κάποια στιγμή κάτι αν υπάρχει σύστημα διορισμών τζιμάνι τότε γιατί ο υπουργός θέλει να συζητήσει για το σύστημα διορισμών?....γιατί πατάει ότι εκεί θα μπλοκάρετε και θα πλακωθείτε και θα ξεφύγει από το να διορίσει δηλαδή από την ουσία .... εσύ που έχεις καταλάβει λοιπόν ότι υπάρχει σύστημα διορισμών γιατί δεν συμφωνείς να διεκδικήσουν οι συνάδελφοι στο δρόμο διορισμούς με αυτό?... ούτε αυτό δεν κάνεις!.... γιαυτό σου λέω άστο... έλα και εσύ εδώ που είμαι εγώ και τότε ίσως καταλάβεις τι σου λέω... τώρα δεν μπορείς...
Αν και όποτε γίνουν διορισμοί θα γίνουν με ένα από τα εξής:1. με νέο σύστημα που θα φέρει η τωρινή κυβέρνηση μετά από συζητήσεις με τις ομοσπονδίες. Εδώ η προϋπηρεσία θα έχει την μεγαλύτερη βαρύτητα. Ένα τέτοιο σύστημα πιθανόν θα πάσχει νομικά αλλά τι τους νοιάζει; Ώσπου να βγει απόφαση από ελληνικό δικαστήριο οι διορισμένοι θα παραμείνουν στην θέση τους και όσοι δικαιωθούν βλέπουμε..2. με ένα νέο σύστημα όπου όλα θα μοριοδοτούνται με την προϋπηρεσία να έχει πλαφόν και μέτρια βαρύτητα. 3. με το υπάρχοντα νόμο 3848 με κάποιες αλλαγές ώστε να στέκεται συνταγματικώς. Τέλος ίσως οι διορισμοί καθυστερήσουν και άλλο και εν τω μεταξύ να δικαιωθούν δικαστικά μεγάλες ομάδες προσφυγόντων, οπότε διορισμοί δεν θα γίνουν στην επόμενη π.χ. πενταετίαΠρόταση για τρόπο διορισμού έχω κάνει εδώ και καιρό. Μιλώ για τον 3848 με αρκετές τροποποιήσεις. Τι σημασία έχει; Αυτό είναι δουλειά της κυβέρνησης. Εδώ που τα λέμε αν κάτι πρέπει να ζητήσουμε αυτό πρέπει να είναι: Άμεση αποσαφήνιση του τρόπου διορισμού και κατόπιν διορισμούς. Ότι περισσότερο θα είναι εκ του πονηρού.
Αν εννοείς το 3848 συμφωνώ. Το θέμα είναι ότι η ίδια η κυβέρνηση τον απορρίπτει. Άρα δεν υπάρχει σύστημα διορισμού για την κυβέρνηση. Δεν γνωρίζω τι έχουν στο μυαλό τους. Όταν λέω να πιέσουμε την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει το σύστημα διορισμού εννοώ στα πλαίσια του συντάγματος. Αυτό δεν είπες συνάδελφε ότι είναι το όπλο της κυβέρνησης για να αποφεύγει τους διορισμούς; Δεν τα βρίσκουν οι εκπαιδευτικοί λέει. Ας κατέβουμε λοιπόν στο υπουργείο και να απαιτήσουμε άμεσες ενέργειες για συνταγματικό τρόπο διορισμού και κατόπιν διορισμούς. Πλάνο διορισμών με νούμερα, συμφωνώ. 'Οχι όμως με κριτήρια που βολεύουν τη μία ή την άλλη ομάδα να πάει και το παλιάμπελο (σύνταγμα).
Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα! Ήδη οι ΟΛΜΕ, ΔΟΕ έχουν τοποθετηθεί και προσανατολιστεί για το πως πρέπει να γίνουν οι διορισμοί. Και δυστυχώς λειτούργησαν ψηφοθηρικά. Αυτοί με ψηφίζουν, αυτούς μόνο υπερασπίζομαι. Γι αυτούς δεν υπάρχουν νόμοι και σύνταγμα. Στην ουσία αυτοί είναι συνυπαίτιοι στο ότι δεν γίνονται διορισμοί στην εκπαίδευση. Η κρίση δεν είναι στην οικονομία. Η κρίση είναι στους θεσμούς, στα κόμματα, στο συνδικαλισμό, στους ίδιους του πολίτες.
Κατ'αυτούς η κρίση είναι στη δικαιοσύνη, που βγάζει "απαράδεκτες" και "κακές" αποφάσεις
Δεν υπάρχει κανενα δίκαιο σύστημα διορισμών...όσο οι υποψήφιοι για την πίτα είναι περισσότεροι από την πίτα 'αδικο θα είναι...