0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν εννοεί νέοι ηλικιακά, ούτε ότι έχουν πάρει πρόσφατα πτυχίο. Νέος αναπληρωτής είναι κάθε πτυχιούχος που δεν έχει αποκτήσει ποτέ προϋπηρεσία στη δημόσια εκπαίδευση. Δε νομίζω ότι αποκλείεται κανείς. Θα ήταν αντισυνταγματικό... Ηρέμησε... Λάθος συναγερμός!
Είναι απλό να καταλάβει κανεις τι σκέφτονται. (Από αυτά που γράφονται) Ο καθένα κάνει αίτηση είτε σε 1 , είτε σε 2 πίνακες. 1) Πίνακας ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΊΑ και με Ακαδημαϊκά Προσόντα. 20-30%2) Πίνακας ΜΕ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΊΑ
Υπολογίστε επίσης ότι λόγω της κατάστασης της διαπραγμάτευσης, ίσως οδηγηθούμε σε εκλογές, αν δεν δεχτούν να ψηφίσουν 5 δις μέτρα, ή 4ο μνημόνιο... οπότε θέλουν να έχουν καλοπιάσει όλες τις πιθανές κατηγορίες εκπαιδευτικών-δυνητικών ψηφοφόρων...και παλιοί και νέοι, και με προυπηρεσία και με ασεπ...όλοι/ες μέσα!!!
Απλό είναι και αυτό.1) Στο 1ο πίνακα θα μπαίνεις ΜΟΝΟ με τα Ακαδημαϊκά σου κρητήριά. Εδώ θα μπαίνουν και οι νέοι.2) Στον 2ο Πίνακα θα έχεις όλη την Προϋπηρεσία, τον ΑΣΕΠ και ότι μετράει μέχρι σήμεραΤώρα αν θα μετράει ο ΑΣΕΠ όπως ορίζει ο 3848/2010 , δεν το γνωρίζω, ας περιμένουμε τα δικαστήρια.Γενικά θα αδικηθεί πολύς κόσμος ,καθώς η βάση για αναπληρωτης σε μερικούς κλάδου είναι πολύ ψηλά = πολλά χρόνια προϋπηρεσίας.Ο σχεδιασμός τους είναι να ανακατεύουν την τράπουλα κάθε χρονιά δημιουργώντας πίνακες ανσασερ. Δες τι έγινε: Α) Με το Παράτυπο άνοιγμα των Πινάκων χωρίς ΑΣΕΠ
Και από τους νέους θα προσλαμβάνει 30%, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό από τους παλιούς;Και αυτοί οι πίνακες θα αλλαζουν κάθε χρόνο; Δηλ. είμαι παλαιός, με προυπηρεσία και επιτυχία σε ΑΣΕΠ, αλλά χωρίς μεταπτυχιακό φέτος και δε με πρσλαμβάνουν και την επόμενη σχολική χρονιά τελειώνω με το μεταπτυχιακό μου και αλλάζω πίνακα, πηγαίνω στους νέους με τα κριτήρια και με προσλαμβάνουν; Τόσο "φλου" θα είναι τα πράγματα κάθε χρονιά; Θα μας τρελάνουν;
Δίκιο έχεις, αλλά δεν τους νοιάζει πολύ απλά διότι ξέρουν ότι πιθανόν δεν θα είναι οι τωρινοί στις θέσεις αυτές, όταν θα αρχίσουν να εφαρμόζονται αυτές οι σοφίες!!!!Άσε που πιθανόν όλα αυτά να είναι ασκήσεις επί χάρτου και έρας κοπανιστός, όπως οι χιλιάδες διορισμοί σε βάθος....χιλιετίας!!!!!
Ναι, σωστό κι αυτό. Δεν αντιλέγω! Οψόμεθα!
H αισιοδοξια σου μου θυμιζει την ορχηστρα που επαιζε...στον Τιτανικο....
Συνάδελφος που έχει κλείσει μία πενταετία στην ανάπληρωση και έχει τουλάχιστον μία επιτυχία στον ασέπ,αυτόν τον κατάπτυστο τρόπο επιλογής εκπαιδευτικών,δικαιούται να διοριστεί,είτε το λέει το στε είτε όχι. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα ακόμη αστικό δικαστήριο που παραδοσιακά υποστηρίζει συγκεκριμένα συμφέροντα.... Αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα. Μέχρι πότε θα παριστάνουμε τους....ιεραπόστολους??.... Εννοώ εμείς οι αναπληρωτές. Κια επειδή θα πέσετε να με φάτε,να σας ενημερώσω ότι κλείνω εννέα χρόνια στην αναπλήρωση και έχω τέσσερις επιτυχίες στον ασέπ με όχι χαμηλή βαθμολογία. Στον τελευταίο ασέπ δεν διορίστηκα γιατί απάντησα λανθασμένα σε τρείς ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για όλα αυτά τα....βαρύγδουπα που ακούγονται περί ασεπ,ότι περνάνε οι καλύτεροι και δεν συμμαζεύεται.... Θέμα τύχης είναι κυρίως και φροντιστήριων.... Το 'χω πει και θα το ξαναπώ για μια ακόμη φορά.Να κλείσουν σχολές εδώ και τώρα. Να υπάρξει σύνδεση μεταξύ προσφοράς και ζήτησης και να σταματήσουν να εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα του καθηγητικού κατεστημένου σε βάρος των πολλών αποφοίτων,άνεργων πτυχιούχων που προέρχονται στην πλειοψηφία τους από τα μικρομεσαία λαικά στρώματα,κοινώς τον....λαουτζίκο,για αυτό και παίζουν και ενίοτε....εμπαίζουν με τις τύχες μας και τις ζωές μας....Πάμε παρακάτω.Χωρίς να θέλω να σας απογοητεύσω με επιστολές διαμαρτυρίας δεν σπάνε τα αυγά. Στα απλά ελληνικά,δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Χρειάζονται δυναμικές κινητοποιήσεις. Να τους δείξουμε την δύναμή μας γιατί χωρίς εμάς δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα μισά σχολεία εξαιτίας της παρατεταμένης αδιοριστίας. Γράφτηκαν μερικές καλές ιδέες. Όπως να απέχουμε από τα καθήκοντά μας τον τελευταίο μήνα. Πολύ ωραία ιδέα,αλλά πως να το οργανώσουμε όλο αυτό?.... Εγώ θα πρότεινα από την αρχή της νέας χρονιάς όλοι οι αναπληρωτές να κατεβούν σε απεργία διαρκείας διεκδικώντας μαζικούς διορισμούς εδώ και τώρα. Αγιασμός ως είθισται,ενημέρωση γονέων και....do στο minedu!!!! Μια μαζική,δυναμική πορεία,αφού αγιαστούμε πρώτα.... Αλλά και πάλι πως να το οργανώσουμε όλο αυτό?.... Αυτό που θα μπορούσε να γίνει είναι να οργανώσουμε ομάδες περιφρούρησης έξω από κάθε γραφείο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κυρίως στα αστικά κέντρα και να αποτρέπουμε τους συναδέλφους να συμπληρώσουν αυτή την ρημαδοαίτηση αναπλήρωσης διεκδικώντας την αξιοπρέπειά μας,μαζικούς διορισμούς εδώ και τώρα.Τέλος,στην επιστολή μιλάτε για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Η εκπαίδευση δεν ήταν ποτέ δωρεάν. Ήταν πάντα ταξική και στις μέρες μας ο ταξικός χαρακτήρας της εκπαίδευσης βαθαίνει ακόμα περισσότερο. Όπως εύστοχα γράφτηκε το δημόσιο σχολείο υποβαθμίζεται πλήρως και όποιος θέλει να σπουδάζει από δω και πέρα θα τα σκάει χοντρά.... Ουσιαστικά αυτό που καλούμαστε να περισώσουμε είναι τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης τουλάχιστον....