0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Άντε πάλι. Το ίδιο λέμε, άλλο καταλαβαίνουμε. Καλέ μου άνθρωπε, δεσμευτικότατη είναι η απόφαση. Τι λέει όμως η απόφαση; Ότι η Ιταλία δεν είχε εφαρμόσει την κοινοτική οδηγία και δεν είχε προβλέψει μέτρα σε περίπτωση κατάχρησης ανανεώσεων διαδοχικών συμβάσεων. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟ
τότε γιατί ζήτησε από την Ελλάδα να μην εξαιρεθεί από την εφαρμογή της απόφασης, όταν η Ελλάδα παρενέβη κατά την εκδίκαση για να εξαιρεθεί το ΥΠΕΠΘ;; Το Δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό αυτό και έκρινε δεσμευτικά και για την Ελλάδα ότι η συμφωνία-πλαίσιο δεν αποκλείει κανένα συγκεκριμένο κλάδο από το πεδίο εφαρμογής της και, συνεπώς, έχει εφαρμογή στο προσωπικό που προσλαμβάνεται στον κλάδο της εκπαίδευσης.
γ) Η Κοινοτική Οδηγία δεν επιβάλλει, ως μέτρο αποτροπής των καταχρηστικών διαδοχικών συμβάσεων, τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, αλλά την πρόβλεψη ενός τουλάχιστον εκ των μέτρων που περιλαμβάνονται στο σημείο 1 της ρήτρας 5 της Οδηγίας. Με τις διατάξεις του π.δ. 164/2004 προβλέπονται όχι ένα, αλλά όλα τα μέτρα του σημείου 1 της ρήτρας 5 της Οδηγίας, καθώς και αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων αυτών και πλήρης αποζημίωση του εργαζομένου (βλ. σκέψη 10 απόφασης ΣτΕ 1253/2006). Έτσι, « . . .η προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στο κοινοτικό δίκαιο έγινε, δυνάμει των ως άνω διατάξεων, με σεβασμό της απαγόρευσης μετατροπής συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, που θεσπίσθηκε με την παράγραφο 8 του άρθρου 103 του Συντάγματος» (βλ. σκέψη 13 απόφασης ΣτΕ 1253/2006).δ) Τυχόν πρόβλεψη στις πάγιες διατάξεις του π.δ. 164/2004 περί μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου «. . . θα ήταν οπωσδήποτε ανεπίτρεπτη εν όψει της κατηγορηματικής απαγόρευσης μετατροπής των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, η οποία θεσπίζεται με τη διάταξη της παρ. 8 του άρθρου 103 του Συντάγματος . . . Πλην, η πρόβλεψη του εν λόγω μέτρου της μετατροπής των διαδοχικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου στις μεταβατικές διατάξεις του άρθρου 11 του Π.Δ/τος 164/2004, δεν αντίκειται στην παρ. 8 του άρθρου 103 του Συντάγματος». Αναλύει, ακολούθως, η απόφαση τους λόγους για τους οποίους οι μεταβατικές διατάξεις του π.δ. 164/2004 είναι αφενός σύμφωνες με το κοινοτικό δίκαιο και αφετέρου σύμφωνες με το άρθρο 103 του Συντάγματος (βλ. σκέψη 15 απόφασης ΣτΕ 1253/2006).
Πηγαίνετε, αγαπητοί συνάδελφοι, στην παρακάτω ιστοσελίδα http://synefil.blogspot.gr/2017/02/blog-post_81.html και διαβάστε ιδιαίτερα προσεκτικά (εκτός των άλλων) την 11η πρόταση του συγκεκριμένου συμβούλου της Δευτ/θμιας Εκ/σης Πελ/νήσου, που είναι με έντονα γράμματα. Τι έχετε να πείτε όσοι θεωρείτε πως δε θα έχουμε σημαντικές αλλαγές και στις προσλήψεις αναπληρωτών;
Ιδού :https://xenesglosses.eu/2017/02/choris-diorismous-den-tha-allaxoun-sistima-proslipsis-anapliroton/
Πάντως δεν μιλαέι για υποβάθμιση της προϋπηρεσίας αλλά για εμπλουτισμό και με άλλα προσόντα...
Ελληνικά δεν τα γράφει; Πώς, λοιπόν, κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι τονίζει πως είναι απαράδεκτο να επιλέγονται οι αναπληρωτές (κι όχι μόνο οι φιλόλογοι αναπληρωτές, φαντάζομαι) χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν τα αντιμειμενικά προσόντα των μεταπτυχιακών, των διδακτορικών, των ξένων γλωσσών, των Η/Υ κλπ. που διαθέτει κάποιος συνάδελφος; Σαν να λέει με άλλα λόγια ότι η επιλογή και η πρόσληψη των αναπληρωτών με βάση την προυπηρεσία τους μόνο είναι παρωχημένη και δεν αποδεικνύει τίποτε για την κατάρτιση κάποιου. Άρα, να πως μπορούν να αλλάξουν όλα από την επόμενη σχολική χρονιά και εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ πάντα!
Δεν κατάλαβες τι σου λέει. Δεν έχει πρόβλημα να μετράνε όλα αυτά. Αυτός θέλει διπλά δυσπρόσιτα και να μην έχει πλαφόν. Και μετά βάλε ό,τι άλλο κριτήριο θες. Αυτό λέει.
Ό,τι και να θέλει η συνάδελφος proypiresia (κι έχω καταλάβει πολύ καλά τι θέλει), δε γίνεται να μην μπει πλαφόν στην προυπηρεσία πλέον, ειδικά από τη στιγμή που θέλουν να βάλουν στο "παιχνίδι" της αναπλήρωσης και τους νέους εκπαιδευτικούς, που δεν έχουν εργαστεί καθόλου ή έχουν εργαστεί ελάχιστα!Αυτή δεν κατάλαβε την πρόταση του συμβούλου, που τονίζει πως πρέπει να μπουν κι άλλα κριτήρια στην επιλογή και την πρόσληψη των αναπληρωτών, πέρα από την προυπηρεσία! Μπορούν κάλλιστα με βάση αυτή την πρόταση να μοριοδοτήσουν ένα μεταπτυχιακό ή ένα διδακτορικό των νέων συναδέλφων τόσο, ώστε αυτοί οι τίτλοι να ισοδυναμούν με 3 ή με 4 χρόνια προυπηρεσίας και από τη στιγμή που το πλαφόν θα πρέπει να θεωρείται πια δεδομένο, οι αλλαγές θα είναι πολλές!Κι άλλωστε πώς θεωρεί μηδαμινά και πώς απαξιώνει η συγκεκριμένη συνάδελφος τα άλλα κριτήρια; Αν μοριοδοτηθούν γενναία, δε θα είναι καθόλου προς απαξίωση! Το έχω γράψει πολλές φορές, αλλά κάποιοι δε θέλουν να το καταλάβουν: άλλο ποια μπορεί να αφήνει το Υπουργείο να φαίνεται πως είναι η πρόθεσή του (για να μην ξεσηκώσει τους παλιούς εκπαιδευτικούς) κι άλλο τι τελικά θα ισχύσει, ειδικά όταν οι αρμόδιοι δηλώνουν ότι δικαίωμα στην εργασία έχουν όλοι!
αυτό είναι μια σκέψη ενος σχολικού συμβούλου δεν σημαίνει τίποτε...πουθενά δεν μιλάει για υποβάθμιση της προϋπηρεσίας αλλά για συνυπολογισμό και άλλων τυπικών ακαδημαϊκών προσόντων..απλώς κάνεις επιλεκτική ανάγνωση των σκέψεών του..λες εσύ...τί ακυρώνει την προϋπηρεσια που δεν έχω ή κουραστηκα και βαρέθηκα να μαζέυω; έ, α αυτά που λέει ο σύμβουλος...οπότε τα παίρνεις και τα κοτσάρεις...κι επισης με μπόλικη επιστημονική φαντασια μας λες πως είναι πρόκριμα και πρόπλασμα των προτάσεων του υπουργείου για τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών...και στο τέλος η κοκκινοσκουφίτσα γύρισε σώα και αυλαβής στη γιαγιά της.....