0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Προφανώς και ο καθένας στον ρόλο του...μόνο που ο ρόλος ο δικός τους επηρεάζει άμεσα ό,τι κάνουμε...και δεν συμφωνώ καθόλου με το ότι αυτό που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές είναι δικό της θέμα., εκτός αν ζεις σε άλλη χώρα και φορολογείσαι αλλού...δικό μας θέμα είναι διότι εμείς θα πληρώσουμε...εκείνοι συμφώνησαν εσύ θα πληρώσεις...Επιπλέον, επί του αντικειμένου μας...ο καθένας δεν έχει μόνο τον ρόλο του, αλλά αυτό που σου είπα και δεν το κατάλαβες είναι ότι αντιλαμβάνεται διαφορετικά και αυτόν τον ρόλο...όπως νομίζω είδαμε όλοι/ες ο υπουργός μας δεν έκοψε καθόλου το λαιμό του...αντίθετα, όπως αντιλαμβάνεται τον ρόλο του, πολύ απλά, όπως σωστά λες, μας δουλεύει ψιλό γαζί με διορισμούς σε τριετίες και ιστορίες για αγρίους...αυτός αυτό καταλαβαίνει αυτό κάνει...το θέμα είναι πώς εσύ αντιδράς...δεν μπορεί να λες αυτός την δουλειά του και εγώ την δική μου...είδες πώς αντιλαμβάνεται την δουλειά του!!!!
Και πώς προτείνεις εσύ να αντιδράσουμε απέναντι σε πρωθυπουργούς και υπουργούς που μας βάζουν να πληρώνουμε συνεχώς και μας εμπαίζουν με δήθεν διορισμούς; Η επιστολή μας δε σε "γεμίζει", έχω προτείνει (κι άλλοι συνάδελφοι φυσικά) να κλιμακώσουμε την αντίδρασή μας με αποχή από τα πάσης φύσεως καθήκοντά μας τον τελευταίο μήνα, ώστε να δείξουμε πόσο απαραίτητοι είμαστε στη λειτουργία των σχολείων, με ξημεροβράδιασμα έξω από το Υπουργείο μας, με το να μην υποβάλουμε καθόλου αιτήσεις για ΑΚΩ, ΑμΩ και ωρομίσθιους τον Μάρτη ή όποτε γίνουν οι αιτήσεις και μπορούμε να βρούμε κι άλλους τρόπους. Ποια η γνώμη σου; Δε φτάνει μόνο να ασκείς κριτική, πρέπει να κάνεις και εποικοδομητικές προτάσεις, συνάδελφε!
Το κράτος θέλει αεροπλάνα , πυροσβέστες και όλους τους παραπάνω. Δασκάλους και καθηγητές ΔΕ ΘΕΛΕΙ ! Δεν είναι προτεραιότητα η παιδεία . Απλά πράγματα....
Τότε γιατί κάθε χρόνο καλεί και προσλαμβάνει αναπληρωτές; Ας τα βγάλει πέρα με όσους μόνιμους έχει! Ας κόψει εντελώς τις αποσπάσεις και τα βολέματα σε γραφεία, βιβλιοθήκες, μητροπόλεις κλπ., ας αυξήσει κι άλλο τα ωράρια, ας βάλει σε κάθε τμήμα 35 μαθητές, όπως γινόταν άλλες δεκαετίες, ας συγχωνεύσει/καταργήσει κι άλλα σχολεία, ενόσω ταυτόχρονα οι μισθοί των μονίμων θα κατρακυλούν κι άμα μείνει κανείς να θέλει να διδάξει κάτω απ' αυτές τις συνθήκες, γράψτε μου! Η προτεραιότητά τους σίγουρα δεν είναι η παιδεία, γιατί δε θέλουν οι τωρινές γενιές να μορφωθούν, να γίνουν ανοιχτόμυαλες και να έχουν κριτική ικανότητα και στάση. Θέλουν να τις χειραγωγούν και να εργάζονται μόνο ως γκαρσόνια, μπουφετζήδες, λατζέρες και καμαριέρες για τους ξένους τουρίστες, που θα έρχονται για διακοπές. Γι' αυτό κι όσοι νέοι θέλουν σοβαρά να προοδεύσουν και να κάνουν καριέρα, θα συνεχίσουν να φεύγουν στο εξωτερικό, δυστυχώς! Αλλά πρακτικά τα νούμερα και οι αριθμοί δεν τους βγαίνουν κάθε χρόνο κι έχουν εφαρμόσει το "κόλπο" της αναπλήρωσης, που κρατά όλους εμάς σε "ομηρία": πήγαινε αναπληρωτής κάθε χρονιά, στην κάθε πινέζα του χάρτη της Ελλάδας και όταν και εφόσον βελτιωθούν τα οικονομικά της χώρας και το εγκρίνουν όλοι, μπορεί, ίσως και να σε διορίσω, αν δεν έχω καλύτερες και φθηνότερες επιλογές! Γι' αυτό γράφω τόσο καιρό: καλή η επιστολή, αλλά χρειάζεται και κάτι δραστικότερο (κι έχω πει τι πιστεύω επ' αυτού)!
Ο Γαβρόγλου το έχει ήδη πει ότι θα κόψει την επόμενη σχολική χρονιά το 20% των αποσπάσεων εκτός τάξης...η αλήθεια είναι ότι από την αρχή της κρίσης το 2010 οι αποσπάσεις σε φορείς, εκτός δηλαδή τάξης έχουν μειωθεί κατά πολύ...υπολογίζεται ότι μέχρι τ0 2009, την εποχή της ευημερίας αποσπώνταν εκτός τάξης 9-10χιλιάδες εκπαιδευτικοί...από το 2010 και μετά ο αριθμός έπεσε δραστικά...τώρα εκτός τάξης αποσπασμένοι είναι περίπου 2500 με 3000 εκπαιδευτικοί...φυσικά η μείωση αυτή δεν έγινε επειδή το ήθελαν οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες...πιέστηκαν από την τρόικα και την έλλειψη διορισμών...
δυστυχώς ότι έγινε έγινε ...τέλος...όποιος πρόλαβε πρόλαβε οι υπόλοιποι δυστυχώς πρέπει να βρούν άλλες δουλειές ακόμα κι αν τούς έχει πάρει η ηλικία....οι νέοι πρέπει να περιμένουν το λιγότερο 15 χρόνια...όλα τα άλλα είναι ευχές.15000 αναπληρωτές (περίπου)90000 αιτήσεις ,σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δηλώσεις στα επόμενα 3 χρόνια θα διοριστούν 20000 σε βάθος τριετίας....15000 αναπληρωτές μένουν 75000 που έκαναν αίτηση για αναπλήρωση απο αυτούς θα δωθεί ευκαιρία σε 5000 νέους να διεκδικήσουν τη θέση τους.. υπόλοιπο 70000 άνεργοι που θα πρέπει να περιμένουν 500-1000 συνταξιοδοτήσεις το χρόνο το λιγότερο δηλαδή 35-70 χρόνια για ένα διορισμό ....λάθος επιλογή επαγγέλματος για όσους στόχευαν σε επαγγελματική αποκατάσταση σε ένα καλό επάγγελμα ή λάθος επιλογές στο τρόπο που οδηγούσε στο διορισμό αν πχ έπαιρνε 3000 άτομα από προυπηρεσία και 50 απο ΑΣΕΠ τότε όλοφάνερο λάθος επιλογή ο ΑΣΕΠ .Δυστυχώς τα άλλα είναι ευχές και η όποια πάλη αφορά όποιον είναι πολύ κοντά στη βρύση και όχι τη μεγάλη πλειοψηφία των 90000 αφού δεν υπήρξε και δεν πρόκειται να υπάρξει ένα ίδιο σύστημα διορισμού για όλους.
αρχίστε να ψάχνετε άλλες δουλειές.πολύ καλά τα λες. κάθε χρόνο τα παιδιά λιγοστεύουν λόγω υπογεννητικότητας και όλο και λιγότερους θα έχουν ανάγκη. Προσωπικά είμαι νηπιαγωγός και σε όλους τους ΑΣΕΠ επιτυχών με καλή βαθμολογία,αλλά ποτέ δεν είχα την ευκαιρία μου να με καλέσουν έστω ως αναπληρωτή. στα 40 μου πλέον έχει κλείσει οριστικά το θέμα και το μόνο που με κρατάει στην εκπαίδευση είναι γιατί έχω 2 παιδάκια τα οποία προσπαθώ να διδάξω όσο το δυνατόν καλύτερα.