0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και νόμιμη να είσαι, παράνομη θα σε λένε. Ρώτα τον περιπτερά, τον φούρναρη, τον γείτονα, τον συνάδελφο, τον εφοριακό, τον ταχυδρόμο, την φίλη. Όλοι θα σου πουν ότι οι καθηγητές τα τσεπώνουν μαύρα και άρα και εσύ. Όπως τα τσεπώνουν μαύρα οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι, οι μαρμαράδες κ.τ.λ. ( τσουβάλιασμα ολέ! )Anyway, όπως εσύ κατά καιρούς μιλάς για αμαρτωλές προϋπηρεσίες, μην εξαιρώντας καμιά, δεν πάει να κόβεις αποδείξεις από το πρωί μέχρι το βράδυ; Ότι γράφεις εδώ μέσα για άλλους, αδίκως, θα τα λένε και οι άλλοι για σένα, αν κάνεις ποτέ ιδιαίτερα, επίσης αδίκως.
Καλύτερα να καθίσω στο σπίτι μου και να παίρνω "μαύρα" λεφτά από ιδιαίτερα (όπως κάνουν και πολλοί μόνιμοι εκπαιδευτικοί) παρά να συνεχίσω το παιχνίδι τους!Και πάντα αναμένουμε τις δικαστικές αποφάσεις!
Η μεταβατική κυρίως παρατείνονταν για να διατηρείται το σύστημα αναπληρωτών. Αυτό πλέον δεν είναι απαραίτητο, γιατί το παμπόνηρο υπουργείο πέρασε σαν νέο σύστημα, το σύστημα της μεταβατικής, για τα επόμενα 2 χρόνια. Άρα το φετινό σύστημα αναπληρωτών δεν είναι παράταση της μεταβατικής. Είναι "νέο" σύστημα. Η μεταβατική των διορισμών θα λήξει όταν θα καλυφθούν όλες οι θέσεις. Κατά 99.99% αυτό δε θα γίνει με αυτή την πρόσκληση. Όπως λέει η εγκύκλιος, στην εγκύκλιο του Νοεμβρίου προσφέρθηκαν 456 θέσεις. Από αυτές οι 227 έμειναν ακάλυπτες. Οκ, υπήρχαν και κάποιοι που διορίστηκαν δικαστικά. Αν συνυπολογίσουμε κι αυτούς, από τις 456 θέσεις (αν υποθέσουμε ότι όλοι διορίζονταν κανονικά και όχι αναδρομικά), θα έμεναν ακάλυπτες 165 θέσεις (ποσοστό 36%). Οπότε δεν πιστεύω ότι με αυτή την πρόσκληση θα καλυφθούν και οι 227 θέσεις, άρα το φετινό Αύγουστο θα παραταθεί και πάλι η μεταβατική, αν αυτό είναι απαραίτητο. Πάντως δεν πιστεύω ότι θα κλείσει ο ΑΣΕΠ 2008 με αυτή την πρόσκληση.
χωρίς λόγια...
Αν εγώ τα έχω καλά με τον εαυτό μου, τη συνείδησή μου, τους μαθητές μου και την εφορία, δεν με νοιάζει τι θα λέει ο περίγυρός μου. Ποτέ άλλωστε δεν με απασχόλησε η γνώμη των άλλων! Κάνω αυτό που εγώ πιστεύω δίκαιο και σωστό!
Ε τώρα μου τα γυρνάς. Όταν μιλάμε για την προϋπηρεσία των άλλων φουλ επίθεση, όταν γυρνάει η συζήτηση σε μας, α δεν δίνουμε σημασία στους άλλους. Επίσης το να τα έχει καλά κάποιος με τον εαυτό του είναι και θέμα χαρακτήρα. Κάποιος μπορεί να παρανομεί και να τα έχει καλά και με τον εαυτό του και με όλους τους άλλους. Ενδεχομένως κατεβαίνει και στην πολιτική.Τώρα αυτό το "ποτέ δεν με απασχόλησε η γνώμη των άλλων", βολεύει στην προκειμένη περίπτωση, δεν ταιριάζει όμως ως εικόνα σε ένα μέλος που καθημερινά εκφράζει την δική του άποψη με πλήθος αναρτήσεις. Anyway, ένα απλό σχόλιο έκανα αρχικά, μεταξύ σοβαρού και αστείου.
Πάντως εγώ σου απαντώ πολύ σοβαρά! Και όχι όπως με βολεύει!Και δεν γυρνάω τίποτε, γιατί δεν κάνω ιδιαίτερα (μην το ξεχνάς)!
Στα σοβαρά τότε, ξέρω πότε ο άλλος χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά. Το "γιατί δεν κάνω ιδιαίτερα", δεν αλλάζει κάτι. Το όλες οι προϋπηρεσίες είναι αμαρτωλές είναι το ίδιο με το όλοι οι εκπαιδευτικοί τα τσεπώνουν μαύρα από τα ιδιαίτερα. Είναι ίδιου τύπου απάντηση, ίδιου επιπέδου απάντηση. Θέλεις να τις παρουσιάσεις ως διαφορετικές; Κανένα πρόβλημα. Αλλά θα πάρω την συμβουλή σου εδώ. Δεν το ξεχνάω. Καλό απόγευμα.
Υπαρχει καποιο νεο για τις αποφασεις μονιμων κ αναπληρωτων απο το ΣτΕ?
Η αποφαση αναπληρωτων αναμενεται μαλλον σεπτεμβρη. Οσο για τους μονιμους σε ποια ομαδα ακριβως αναφερεσαι.
Μπα.... Νωρίτερα...