0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και συμφωνώ απόλυτα ότι οι Έλληνες έχουμε άποψη επί παντός, κι ας μη μας φτάνουν οι γνώσεις μας ούτε για ανάγνωση και πρόσθεση. Αλλά ένας τέτοιος λαός είναι και πιο εύκολος να χειραγωγηθεί...
ενώ εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε υπεύθυνοι για τίποτα, και πώς θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού έχουμε αυτόν το λαμπρό πολιτισμό; Tongue Το ότι η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων δεν ξέρει ποιος ήταν ο Αριστοτέλης αλλά κοκορεύεται γι' αυτόν, λες και τον έχει μπάρμπα, εμένα με προβληματίζει πάρα πολύ για το τι συμβαίνει μέσα στο ελληνικό μυαλό
λυπαμαι πραγματικα για το σχολια που διαβαζω....τι ακουστηκε λοιπον παραπανω;οτι οσοι δεν εχουν τελειωσει την 9χρονη εκπαιδευση δεν πρεπει να εχουν γνωμη σε τιποτα...να τους κοψουμε και το δικαιωμα ψηφου λοιπον..αποψη ακρως ρατσιστικη και επικινδυνη...η ιστορια κυριες μου δεν ειναι μαθηματικα και φυσικη να τα σπουδασεις..ειναι βιωματα ,ειναι μνημες ενος λαου.ειναι γεγονοτα για τα οποια εχουμε αμεση επαφη μεσω των προγονων μας που μας τα μεταγγισαν..ο καθενας μπορει να εχει αποψη και να κρινει ποιο ειναι το σωστο και πιο οχι για την ιστορια του τοπου του...
η ιστορια κυριες μου δεν ειναι μαθηματικα και φυσικη να τα σπουδασεις..ειναι βιωματα ,ειναι μνημες ενος λαου.ειναι γεγονοτα για τα οποια εχουμε αμεση επαφη μεσω των προγονων μας που μας τα μεταγγισαν..ο καθενας μπορει να εχει αποψη και να κρινει ποιο ειναι το σωστο και πιο οχι για την ιστορια του τοπου του...
Νομίζω ότι απ'όσα άκουσα κατά καιρούς αυτούς τους τελευταίους μήνες για την ιστορία και την ιστοριογραφία, δε με ενόχλησε τόσο η δημαγωγική ρητορική διάφορων εκπροσώπων και θιασωτών ακροδεξιών κύκλων................. . Δεν υπάρχει πιο σοβαρή επιστήμη από την ιστορία, γιατί αυτή διαμορφώνει τη συνείδηση, την κουλτούρα και την πνευματική υπόσταση ενός λαού!!
καταρχην το να βαζουμε την ταμπελα του ακροδεξιου σε χιλιάδες κόσμου που αντιταχθηκαν στον εν λογω βιβλιο (εκπαιδευτικοί, καθηγητές Πανεπιστημίου, πολιτικοί, Ιστορικοί)ειναι ενα είδος φασισμού που μεσω της ηθικης απαξιωσης της αντιπαλης αποψης καλυπτει την γυμνια επιχειρηματων...δευτερον βασικο χαρακτηριστικο μιας επιστημης ειναι η αντικειμενικοτητα...και για να είναι όσο το δυνατόν αντικειμενική η Ιστορία πρέπει να βασίζεται σε πηγές όσο το δυνατόν και όχι σε μια πηγή γιατί μπορεί να επιλεγεί μια πηγή από τις απειροελάχιστες οι οποίες συνηγορούν στα λεγόμενά μας να παραλείπουμε άλλες δέκα οι οποίες να υποστηρίζουν την αντίθετη άποψη. ...Απουσιάζουν αναφορές σε πηγες για την καταστροφή των Ελλήνων του Πόντου άρα για το 10% περίπου του ελληνικού πληθυσμού που προέρχονται από τον Πόντο το βιβλίο δεν πρόκειται να τους πληροφορήσει για το τι συνέβη στους προγόνους τους αλλά και για τις δικές τους ρίζες...
Το ότι η γνώση των φρικαλεοτήτων που υπέστησαν οι Έλληνες από τη ηλικία των 11 ετών ενδεχομένως να πλήγωνε τον ψυχισμό τους είναι άνευ σημασίας. Το ότι η ιστορία διδάσκεται σε επάλληλους κύκλους ανά τρία χρόνια, και τα παιδιά θα΄αντιμετώπισουν τα γεγονότα αυτά σε μια ηλικία πολύ καταλληλότερη, επίσης ειναι ασήμαντο. Ή το ότι υποβιβάζουμε το ρόλο του δασκάλου, που θα μπορούσε να παρέμβει συμπληρωματικά στην αφήγηση των γεγονότων, δεν ενοχλεί . Αυτό που "μας" νοιάζει είναι να στρεβλώνουμε στο μυαλό των μαθητών μας την έννοια της εθνικής συνείδησης, για να μάθουν από μικροί να απαξιώνουν, να αντιπαθούν και ακόμα καλύτερα, να μισούν τους γείτονές μας και ειδικά τους Τούρκους...Αναφορικά με την αντιμετώπιση της ιστορίας από τους Τούρκους, αυτό που έχω να πω ως Ελληνίδα, και ως εκπαιδευτικός, είναι ότι δε θα μπω σε κούρσα αμάθειας και εθνικισμού μαζί τους. Εμένα αφορά το επίπεδο των δικών μας μαθητών.