0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ναι, αλλά ποιος θα στείλει την αποστολή; Δεν πρέπει να υπάρχει ένας αποστολέας; Άρα, για μία ακόμη φορά γράφω πως την επιστολή τη στέλνουμε εμείς, που είμαστε αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, εμείς έχουμε την ευθύνη της σύνταξής της κι εμείς έχουμε συγκεκριμένο αίτημα, καθώς ζητούμε διορισμούς! Μπορεί κι άλλοι πολλοί να συμφωνούν μαζί μας για το θέμα των διορισμών, αλλά δε θα θέλουν να υπογράψουν, ίσως γιατί δεν είναι οι ίδιοι εκπαιδευτικοί και δεν τα ξέρουν τα πράγματα από "πρώτο χέρι"! Τώρα ως προς το: "πρωτοβουλία αδιόριστων εκπαιδευτικών και γονέων α/θμιας και β/θμιας", δεν το βρίσκω επιτυχημένο, γιατί θυμίζει κάτι από συνδικαλιστική παράταξη κι εξάλλου η επιστολή από μόνη της είναι μια πρωτοβουλία!Προσπαθώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο.
Με εκτίμηση οι εκπαιδευτικοί:Ο ορισμός εκπαιδευτικοί ανήκει σε όλες μα όλες τις κατηγορίες.Εδώ θα ξεκινάει η μεγάλη λίστα ( ελπίζω πολύ μεγάλη )με ονοματεπώνυμα , κλάδο , ειδικότητα όσων υπογράφουν...Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο!!!!
Λογικά αυτά που αναφέρεις, αλλά η παρατήρησή μου είχε και ουσιαστικό περιεχόμενο...όταν λες αδιόριστοι, ποιούς εννοείς;;;Τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους, αυτούς που είναι στους πίνακες και μηδενικής προϋπηρεσίας και δεν τοποθετήκηα ποτέ, πτυχιούχους(χωρίς να έχουν κάνει αίτηση αναπληρωτή ποτέ) σχολών διαφόρων,διότι δεν είναι μόνο οι σχολές, όπως η φιλοσοφική που οδηγούν στην εκπαίδευση, υπάρχουν ακόμη και γιατροί, νομικοί κλπ. στην εκπαίδευση...Αν τους εντάσσεις όλους/ες αυτούς είσαι σίγουρη τελικώς σε ποιούς αναφέρεσαι;;;
και για να δεις ότι ο κατάλογος αυτών που δυνητικά μπορούν να ενταχθούν στο "αδιόριστοι" χωρίς οριοθέτηση του όρου, διευρύνεται θηριωδώς σου προσθέτω και τα εξής...αν δεχτούμε πχ. ότι αναφέρεσαι σε αναπληρωτές και ωρομίσθιους...σε ποιούς από αυτούς αναφέρεσαι;;;Στους τωρινούς υπηρετούντες, στους περσινούς στους ακόμη παλιότερους και αν ναι μέχρι ποιό έτος αρχικής αίτησης δέχεσαι ως όριο;;;Π.χ. κάποιος/α που έκανε δύο φορές αίτηση το 2005-6 και το 2006-7 και μετά δεν ξαναέκανε, είναι εντός του τίτλου ή όχι;;;
Όλοι αυτοί που γράφεις (αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, έχοντες προυπηρεσία, μη έχοντες προπηρεσία, πτυχιούχοι που δεν έχουν κάνει ποτέ αίτηση για πρόσληψη σε σχολεία κλπ.) όλοι είναι αδιόριστοι και προφανώς συμφωνούν με τη συγκεκριμένη επιστολή! Και ναι, αναφερόμαστε σε όσους θέλουν να δουλέψουν στη δημόσια εκπαίδευση, αλλά τους το στερούν! Τι πιο συγκεκριμένο από αυτό το αίτημα όσων σπούδασαν σε παιδαγωγικές, σε καθηγητικές σχολές, αλλά και σε σχολές που δύνανται να άπτωνται και των σχολείων; Το αδιόριστοι μπορεί να είναι κάπως γενικόλογο, αλλά είπαμε ότι θα στείλουμε μία επιστολή που δε θα προωθεί κανενός είδους μικροσυμφέροντα, θα είναι υπεράνω υποομάδων και υποκατηγοριών, θα εστιάζει στους ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ και συνεπώς το γενικό εδώ λειτουργεί ενωτικά!
Καταλαβαίνω τί εννοείς, όμως η ενότητα δεν καταργεί την σαφήνεια, διότι άλλο διορισμοί, άλλο αδιόριστοι, δεν είναι το ίδιο... εν πάση περιπτώσει αρκετά σας ζάλισα, καλή δύναμη... εγώ δεν πρότεινα τίποτε, πολύ περισσότερο συμπερίληψη μονίμων και γονέων, τα μπέρδεψες, η lilie το έγραψε...
Για να μην προωθεί ομάδες και συμφέροντα η επιστολή πρέπει να υπογράφεται από εκπαιδευτικούς. Μια επιστολή που απ΄τη μια θέλει να πείσει ότι είμαστε άνθρωποι που μας ενδιαφέρει να μην υποβιβάζεται η εκπαίδευση και απ'την άλλη υπογράφεται από "αδιόριστους εκπαιδευτικούς" εμένα δε με εκφράζει προσωπικά. Θεωρώ ότι περνάει το μνμ ότι απλά θέλω να διοριστώ εγώ και αν διοριστώ δε θα με νοιάζουν πλέον τα κενά στο σχολείο μου.