0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ουτοπία. Ούτε στα όνειρα δε γίνονται αυτά για λόγους που έχουν χιλιοειπωθει. Μόνο αν πάψει η διχονοια και ενωμένοι ανεξαρτήτως κατηγορίας ( άσεπ, προϋπηρεσία, πολυτεκνοι κλπ) μαζευτούμε έξω από το υπουργείο. Αλλά κι αυτό αν δεν είναι, φαντάζει εντελώς απίθανο. Αλήθεια, ο υπουργός διάβασε την επιστολή;
Και προτιμάτε να ζήτε στη δική σας "τέλεια" πραγματικότητα; Δηλ. αναπλήρωση και ωρομισθία, έτσι όπως βολεύει το Υπουργείο, μέχρι τα βαθιά γεράματα κι όποιος αντέξει, φυσικά μέχρι τότε!
Προτιμάμε-προτιμας έχει να κάνει με την οπτική που το βλέπει ο καθένας ξέρεις. Δεν ξέρω αν βολεύει το Υπουργείο, ξέρω ότι θα βολέψει πολλούς. Όπως τότε που κάποιοι έτρωγαν το ξύλο από τα ΜΑΤ και άλλοι από την πίσω πόρτα έμπαινα να δώσουν εξετάσεις. Και μη μου πεις ότι αυτό έγινε για λόγους αξιοκρατίας. Ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του. Και εσύ το ίδιο κάνεις όταν επιμένεις για πλαφον, διδακτορικα, μεταπτυχιακά, δευτεροτρίτα πτυχία και "άθελά" σου ξεχνάς ότι άλλοι δεν είχαν αυτά προαπαιτουμενα την εποχή της νιότης τους και πορευτηκαν με τα δεδομένα της εποχής τους. Αφού λοιπόν εχεις τετοιες απόψεις, σίγουρα δε θα με βρεις σύμμαχο.
Δεν είμαι τόσο μεγάλη ηλικιακά, για να έχω ζήσει όσα γίνονταν στους πρώτους ΑΣΕΠ, οπότε άδικα με κατηγορείς σ' αυτό!Σίγουρα ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του, το ίδιο κάνεις κι εσύ. Αλλά εξήγησέ μου, πώς η αναπλήρωση θα βολέψει πολλούς, όταν κάθε χρόνο περιορίζονται οι αναπληρωτές με τα διάφορα τρικ του Υπουργείου και πώς εσύ, που μάλλον είσαι μεγαλύτερός μου, ικανοποιήσε και συμβιβάζεσαι με όσα σου δίνουν κάθε χρονιά; Αυτά ήταν τα όνειρά σου και γι' αυτό σπούδασες; Όσο για τα δεύτερα πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά κλπ. όποιος θέλει και έχει όρεξη να διευρύνει τους ορίζοντές του ή να εξειδικευτεί περισσότερο, μπορεί να το πράξει. Ποτέ δεν είναι αργά! Αλλά μη μηδενίζεις, ούτε να ενοχοποιείς τους αγώνες και τις προσπάθειες των συναδέλφων! Το ότι δε θέλεις να κάνεις κάτι για ν' αλλάξει το σημερινό αδιέξοδο, μου προξενεί κατάπληξη!
Δε θα παίζουμε τις λέξεις. Είμαι ενταγμενος σε ομάδα που διεκδικεί και αυτή τα δικιά της. Προφανώς δεν είναι όνειρο μου η ισόβια αναπλήρωση. Από τη στιγμή όμως που γενικά δε γίνονται διορισμοι δε θα πυροβόλησω τα πόδια μου. Όσο επικρατούν απολύτες θεσεις οπως οι δικές σου εκφράζοντας μερίδα αδιοριστων εκπαιδευτικων( το ίδιο βέβαια συμβαίνει και από άλλους για να μη σε αδίκησω), δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να λυθεί το πρόβλημα της αδιοριστιας. Και φυσικά αυτό βλέπει το Υπουργείο και τρίβει τα χέρια του.
Δεν θέλω να σας το χαλάσω, αλλά και όλοι οι αναπληρωτές να παραιτηθούν, την επόμενη θα πάνε τρέχοντας χιλιάδες. Απλά τα πράματα. Υπάρχει κόσμος που έχει επιτυχίες ΑΣΕΠ, διδακτορικά, μεταπτυχιακά και δουλεύει για 300 ευρώ στα φροντιστήρια. Δεν συζητώ ΚΑΝ για τους νέους πτυχιούχους που δεν έχουν ΟΥΤΕ τα φροντιστηρια, διακοπές μόνιμες κάνουν τα παιδιά, οπότε μια χαρά θα τους έρθει- σαν εμπειρία θα το δουν-΄όνειρο είναι για αυτούς!! Οπότε και να γίνουν αυτά που λέτε, με πίνακες που ο καθένας έχει 5-6 χιλιάδες -σε κάποεις ειδικότητες κα παραπάνω- που περιμένουν, δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα είναι μορφή πίεσης αυτό. Μόνο για δασκάλους ίσως.
Και εγώ συμφωνώ ότι θα βρεθούν χιλιάδες να πάνε αναπληρωτές, αφού δεν έχουν καμία ελπίδα να τους καλέσουν από την στιγμή που δεν θα γίνει ΑΣΕΠ. Απορώ με τον υπουργό που δήλωσε ότι θα μείνει ίδιο το σύστημα των αναπληρωτών. Και διερωτώμαι τόσο σίγουροι είναι για τις αποφάσεις του ΣΤΕ. ΝΟΜΊΖΩ ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΌΤΕΡΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΊ.