0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κι οι τρεις φιλόλογοι στο σχολείο μου που κάνουμε Ελένη στη γ γυμνασίου δεν προλάβαμε να μπούμε στο Ανθολόγιο- εγώ προλάβαινα βέβαια, αλλά προτίμησα να κάνω αρχαία επειδή ήμουν πίσω-επομένως, για να βοηθήσουμε και τα παιδιά, αφαιρέσαμε πάροδο, στάσιμα, έξοδο και από την εισαγωγή τους βάλαμε να διαβάσουν κάποιους συγκεκριμένους όρους της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, ουσιαστικά δηλαδή αφαιρέσαμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της εισαγωγής.
Διάβασα παραπάνω για την εξεταστέα ύλη. Είναι εύκολο να βγάλεις ύλη όταν έχεις κείμενα. Τα 3/5 της διδακτέας ύλης και το μισό της διδακτέας όταν το τα 3/5 είναι κάτω του μισού. Θα μπορούσε κάποιος να μου πει πως βγάζεις ύλη στα αρχαία της Α' Γυμνασίου. Εδώ υπάρχουν αρκετά γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα που κατά τη γνώμη μου είναι απαραίτητα και πρέπει να συμπεριληφθούν στην ύλη.
Παρακάτω δίνω και τη μορφή των ερωτήσεων στα Αρχαια Α' Γυμνασίουa.Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (από πρωτότυπο)Α γυμνασίου Δίνεται φωτοτυπημένο κάποιο διδαγμένο κείμενο χωρίς το εισαγωγικό σημείωμα και τα γλωσσικά σχόλια του βιβλίου και ζητείται να απαντηθούνi.Δύο ασκήσεις γραμματικής (2,5 μονάδες η καθεμία)ii.Μία άσκηση συντακτικού (2 μονάδες)iii.Δύο ασκήσεις λεξιλογικές –σημασιολογικές (2,5 μονάδες η καθεμία)iv.Δύο ερωτήσεις κατανόησης οι οποίες θα αναλύονται συνήθως σε δύο υποερωτήματα η καθεμία (4 μονάδες η κάθε ερώτηση)