0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ενώ οι φιλόλογοι κάνουν καλύτερη δουλειά και γι'αυτό δεν πάει κανείς φροντιστήριο έκθεση, αρχαία και λατινικά. Στο ένα από τα σχολεία που πηγαίνω η συνάδελφος της πληροφορικής κάνει μάθημα σε εργαστήριο με 5 υπολογιστές εκ των οποίων δουλεύει μόνο ο ΕΝΑΣ και το μικρότερο τμήμα που έχει είναι 19 παιδιά. Δηλαδή στην καλύτερη περίπτωση 19 παιδιά προσπαθούν να καθίσουν σε έναν υπολογιστή.
Η πιο εύκολη απάντηση στο "γιατί δεν κάνω την δουλειά μου καλά" είναι "γιατί δεν την κάνει ούτε ο άλλος".
Το σχόλιό μου ήταν απάντηση στην άποψη ότι δε γίνεται σωστή δουλειά στα σχολεία σε Αγγλικά και Πληροφορική και αυτός είναι ο λόγος που τα φροντιστήρια είναι γεμάτα το απόγευμα. Αν εσύ από αυτό κατάλαβες ότι εγώ ή κάποιοι άλλοι συνάδελφοι Αγγλικών και Πληροφορικής όντως δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας και αυτό επειδή δεν την κάνουν οι άλλοι ... δεν ξέρω τι να απαντήσω.
Τα παιδιά είναι έτσι και εκφράζουν τέτοιες γνώμες και επιθυμίες, γιατί επηρεάζονται από τις οικογένειες στις οποίες μεγαλώνουν
Ωραίο ανέκδοτο! Σας ζητούν από τη διεύθυνση του σχολείου να κάνετε τον "μπαμπούλα", για να μάθουν τα παιδιά; Σε ποιο σχολείο; Οι διευθυντές που εγώ ξέρω σου λένε με σχετική αδιαφορία: "μπες μέσα στην τάξη και κάνε ό,τι νομίζεις, αρκεί να γίνει το μάθημα". Και κάτι τελευταίο: τα παιδιά δε μαθαίνουν δυστυχώς Αγγλικά ούτε Πληροφορική στο σχολείο, γι' αυτό και τα φροντιστήρια και τα κέντρα πληροφορικής έξω είναι γεμάτα κάθε απόγευμα και τα Σαββατοκύριακα. Αν γινόταν σωστή δουλειά στα σχολεία, όλα αυτά θα ήταν περιττά!
Πώς είσαι σίγουρη ότι δεν την έχεις φέτος?
Καταρχάς, χαίρομαι ειλικρινά που κάποιος συνάδελφος δε βρίσκει "τρελά" ή "γραφικά" ή μονόπλευρα τα όσα έγραψα χθες σχετικά με τα μαθήματα ειδικοτήτων στο δημοτικό, τα φροντιστήρια κλπ.