0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μια χαρά γίνεται. Δες για παράδειγμα τη Θεσσαλονίκη που έχει τρέλα πλεονάσματα σε κάποιες ειδικότητες και φέρνουν και με αποσπάσεις...
Αυτά που αναφέρει ο Patreas νομίζω θέτουν τα πράγματα στη σωστή βάση. Η απόφαση είναι πολιτική και αφορά τη δέσμευση του υπουργου για 20% λιγότερες αποσπάσεις. Η κοινή γνώμη αλλά και μεγάλος αριθμός συναδέλφων (που είναι μόνιμοι στις περιοχές κατοικίας τους) δεν είναι σε θέση να καταλάβουν ότι οι απσοπασεις σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ όχι μόνο δεν δημιουργούν πρόβλημα αλλα συνεισφέρουν στην ποιοτικότερη εκπαίδευση. Νομίζουν ότι με τις αποσπάσεις μειώνεται ο αριθμός των καθηγητών και ότι τα σχολεία μένουν με κενά. Ειδικά στην επαρχία από όπου και ζητείται ο μεγαλύτερος αριθμός αιτήσεων. Έχω ο ίδιος πολλά προσωπικά παραδείγματα , εκπροσώπων τοπικής κοινωνίας, συλλόγων γονέων και κυρίως συναδέλφων οι οποίοι αναφέρουν τα εξής " αφού δεν έχει καθηγητές το σχολείο γιατί κάνει αποσπάσεις για σχολεία στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κλπ;". Όσο και αν προσπάθησα να εξηγήσω τι ακριβώς συμβαίνει με τις αποσπάσεις σε άλλα ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ η απάντηση ήταν η ίδια " Έχουν βίσματα. αυτό ξέρω εγώ. τα άλλα που μου λες δεν τα καταλαβαίνω". Να τονίσω και πάλι ότι αυτό αποτελεί άποψη και πολλών συναδέλφων (τακτοποιημένων για χρόνια δίπλα από το σπίτι τους). Φυσικά η άποψη αυτή δεν ειναι σωστή δεν έχει καμμία βάση αλλά αποτελεί μία πραγματικότητα. Γι αυτό κάθε χρόνο οι αποσπάσεις και οι μεταθέσεις αποτελούν στόχο μείωσης του κάθε υπουργείου. Ακόμα και οι απσοσπάσεις σε φορείς που τόσο πολύ κατηγορούνται βοηθούν και αυτές σε πάρα πολλά σημεία.α) Αφήνουν κενές θέσεις για άλλες αποσπάσειςβ) Αφήνουν κενές θέσεις για πρόσληψη αναπληρωτώνγ)
Διαβάζοντας τόσα χρόνια τα ίδια και τα ίδια, εύχομαι να έρθει η ευλογημένη μέρα που θα γίνονται διορισμοί με υποχρεωτική παραμονή τουλάχιστον δεκαετία. Νισάφι.
Αν και το υποστήριζα και αυτό κάποτε το υπόλοιπο Δημόσιο με διαψεύδει...Ενώ θεωρητικά δεν μπορείς να πάρεια απόσπαση ούτε καν ως δόκιμος τελικά παιρνεις από την πρώτη μέρα.Ασε που οι περισσότεροι στην Δευτεροβάθμια που αιτούνται απόσπαση έχουν κλείσει 10ετία προ πολλού...
Δεν με νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι, εμείς έχουμε παιδιά στην δουλειά μας όχι ενήλικες που έχουν οι άλλοι. Ας ήξεραν ότι θα έμεναν μια δεκαετία τουλάχιστον και θα σου έλεγα εγώ αν δήλωναν μακριά. Αν βάλεις και το airbnb που θα τα σαρώσει όλα στις τουριστικές περιοχές θα έφτιαχνε αρκετά η κατάσταση.