0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θεωρώ πως είναι θέμα του πόσο δραστήριο ερευνητικά είναι το τμήμα εκπόνησης της διατριβής. Αν παρακινεί τον υπ. διδάκτορα να παραβρίσκεται έστω και με την κοινοποίηση εκδηλώσεων-ομιλιών κ.λπ., τότε μόνο θετικά μπορούν να υπάρξουν για την έρευνά του. Οπότε όχι, δεν πιστεύω πως είναι κανόνας αυτό που περιγράφεις. Από εκεί και πέρα παίζει τεράστιο ρόλο και η επιμονή του ίδιου του υπ. διδ. να κυνηγήσει την παρουσία του στο πανεπιστήμιο. Αν είναι ικανοποιημένος από μία ισχνή εξάμηνη π.χ. παρουσία λίγων λεπτών στο τμήμα του, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά στην έρευνά του και δεν επιδιώκει να το διορθώσει για τους δικούς του λόγους ευκολίας. Στη δική μου περίπτωση όντως υπήρξε κάποια απόσταση από τον επιβλέποντά μου, αλλά προφανώς λόγω του ότι υπάρχει ένα τεράστιο background γνώσεων και χειρισμού της έρευνας από μεριάς του, αυτό το θέμα -ευτυχώς για εμένα- δείχνει να διευθετήθηκε. Είναι λοιπόν και θέμα της ποιότητας του επιβλέποντος το αν θα αφήσει τον υπ. διδ. χωρίς συμμετοχή στην ερευνητική παρουσία του τμήματός του. Κακά τα ψέματα, το διδακτορικό είναι μεν μια ανεξάρτητη έρευνα, αλλά δεν παύει να προσδίδει στον υπ. διδ. την ιδιότητα του φοιτητή. Και καλό θα είναι οι συνάδελφοι να μην μένουν με την εντύπωση πως "δεν πατάμε στο πανεπιστήμιο, γράφουμε όποτε το θυμηθούμε και αυτό είναι όλο" γιατί ΔΕΝ είναι αυτό το διδακτορικό.
Νo offence, συνάδελφε , αλλά είσαι δημόσιος υπάλληλος και από προηγούμενα μνμ σου, φαίνεται ότι έχεις πάρει από επιδοματα εκπαιδευτικές άδειες, μεταθεσεις μέχρι αποσπάσεις που πάνε σύννεφο?!!!?! Καλά έκανες βέβαια, αφού το κράτος σου δίνει αυτή τη δυνατότηα αν και σε διόρισε αρχικά υποθέτω για να κάνεις μάθημα σε κάποιο σχολείο/μηπιαγωγείο και όχι για να προωθσει την ακαδημαική σου καρίερα. Σε άλλη χώρα θα σου έλεγαν, η θέση ανήκει στο συγκεκριμένο σχολείο, παραιτήσου και κάνε ότι θες με την έρευνα σου. Οι έρμοι που είναι μέσα στα εργαστήρια χροοοοοονια και φτνουν αίμα, ή παίρνουν κάνα 300ρι ευρω το μήνα ή δουλεύουν ι και δουλεύουν αποκλειστικά στην έρευνα η στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό δεν φταίνε σε κάτι να τους παίρνεις τη σύμβαση τώρα με το διδακτορικο το οποίο επιδοτήθηκε από λεφτά φορολογουμένων για να κάνεις μάθημα στο νηπιαγωγείο γενικής ?!?! Και να υποθέσω ότι σε καμιά 2ετια θα θες και μετάταξη ΕΕΔΙΠ στο παιδαγωγικό ή όπου αλλού, η θέση δε θα προκυρηχτεί ποτέ και πάλι θα τη πληρώσουν οι ηλίθιοι που είναι μέσα στα εργαστήρια και την έρευνα από τα 25 μέχρι και τα 45 και δεν θα ανοίξει ποτέ η θέση γι αυτούς...
Σωστά όλα όσα λες, αυτό που έκανα εγώ ήταν να περιγράψω την υπάρχουσα κατάσταση στην Ελλάδα σε κάποια αει...
Η τελευταια παταγραφος ειναι ολο το ζουμι!Το διδακτορικο θελει πολλη και συστηματικη καθημερινη δουλεια! Αν καποιος το σκεφτεται ετσι για ναγεμισει τη μετα του ή για να εχει ενα χομπι να ασχολειται, καλυτερανα μην το επιχειρησει. Θα απογοητευτει!