0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όλα αυτά που λέμε είναι ωραία, αλλά ας δείξουμε ότι διαφωνούμε κιόλας. Στις 14 έχουμε απεργία. Ε, αν πάμε οι περισσότεροι στο σχολειάκι μας, θα βγουν μετά και θα πουν ότι συμφωνούμε κιόλας και δείχνουμε υπομονή και καλά μας κάνουν. Ο καθένας ας σκεφτεί την αντίδρασή του, λοιπόν και τη στάση του! Υπάρχουν και χειρότερα μπροστά μας.
Επέτρεψε μου να διαφωνήσω σε μερικά πράγματα αν και συμφωνώ ειδικά με την τελευταία σου γραμμή.1. Αυτοί που ζητούν και παίρνουν και 8ώρο να μένουμε θα ζητούν και θα παίρνουν. Το γιατί παίρνουν είναι το θέμα αλλά αυτό επαφίεται και στο πως έγινε κάποιος ανώτερος για να τους το δίνει...
2. Στο σχολείο είμαι εργαζόμενος, όχι μέτοχος. Ως εργαζόμενος λοιπόν έχω την απαίτηση όπως και σε οποιαδήποτε άλλη εργασία να μου προσφέρουν το κατάλληλο περιβάλλον εργασίας. Αυτά για επαγγελματίες που σέβονται τον εαυτό τους και δη επιστήμονες. Οτιδήποτε άλλο παραπέμπει σε ζήτουλα που καλά κάνουν και μας υποτιμούν οι υπόλοιποι εκτός κλάδου. Φαντάσου τωρα να πας στο νοσοκομείο και ο χειρουργός να επισκευάζει τα μηχανήματα ή και να μαζεύει τα σκουπίδια...
3. Αυτοί που δουλεύουν δουλεύουν. Αυτοί που λουφάρουν λουφάρουν. Για να στο πω πιο απλά. Μια χαρά ο φιλότιμος δουλεύει και στο σπίτι του και μια χαρά ο ξύστης είναι στο facebook ακόμα και εν ώρα εργασίας. Και δεν μιλάω για εκπαιδευτικούς μόνο.
4. Το δεσιμο σε ένα σύλλογο εξαρτάται από την διάθεση των συμμετεχόντων σε αυτό και όχι από τις ώρες συγχρωτισμού μεταξύ τους. Ασε που άμα δεν χωνεύονται τόσο πιο μπάχαλο θα γίνουν...
Πάντως σοβαρά τώρα ο Υπουργός είπε πως το εργασιακό ωράριο είναι 30 ώρες αλλά κάπου εφαρμόζεται κάπου όχι και εγώ θα το εφαρμόσω σε όλα τα σχολεία...Και οι τροικανοί που το μόνο που τους νοιάζει είναι να κοπούν δαπάνες και να αυξηθούν τα έσοδα είπαν οκ μεγάλε βρήκαμε τι μας έλειπε...Τελικά ο παππούλης λέει επιτυχημένα παραμυθάκια...Να του πω και εγώ ένα παραμύθι. Στην Ελλάδα παρέχουμε Παιδεία...
με συγχωρείς αλλά αν θέλω να λέγομαι επαγγελματίας δεν θα υπολειτουργώ γιατί το σχολείο δεν έχει χαρτί στυλό καρέκλα θρανίο η/υ κλπθα προσπαθήσω να βοηθήσω το σχολείο να αποκτήσει όλα τα απαραίτητα για να κάνω σωστά την δουλειά μου, θα πιέσω, θα κάνω πατέντες, θα ψάξω χορηγίες, γενικά θα προσπαθήσω να είμαι μέρος της λύσης του προβλήματος του σχολείου και όχι να κρυφτώ πίσω από το πρόβλημα. Α και μηχανήματα επισκευάζω (αν μπορώ ) και πετάω και σκουπίδια στο σχολείο όταν τα έχω μπροστά μου και δίνω το καλό παράδειγμα στους μαθητές μου. Αυτά εγώ και όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι συνάδελφοι.
Παράθεση από: guestteacher στις Δεκεμβρίου 06, 2017, 04:56:19 pm3. Αυτοί που δουλεύουν δουλεύουν. Αυτοί που λουφάρουν λουφάρουν. Για να στο πω πιο απλά. Μια χαρά ο φιλότιμος δουλεύει και στο σπίτι του και μια χαρά ο ξύστης είναι στο facebook ακόμα και εν ώρα εργασίας. Και δεν μιλάω για εκπαιδευτικούς μόνο.συμφωνώ αλλά δεν βρίσκω το κακό ο λουφαδόρος να είναι σχολείο και να τον "τραβήξει" ο φιλότιμος και να τον "αλλάξει"
δεν θα παίρνουν γιατί δεν θα έχουν νομική κάλυψη, οπότε ένας τουλάχιστον αρκεί να τους το κόψει, εγώ εσύ ακόμα και όλοι οι υπόλοιποι και πίστεψε με θα γίνειμε συγχωρείς αλλά αν θέλω να λέγομαι επαγγελματίας δεν θα υπολειτουργώ γιατί το σχολείο δεν έχει χαρτί στυλό καρέκλα θρανίο η/υ κλπθα προσπαθήσω να βοηθήσω το σχολείο να αποκτήσει όλα τα απαραίτητα για να κάνω σωστά την δουλειά μου, θα πιέσω, θα κάνω πατέντες, θα ψάξω χορηγίες, γενικά θα προσπαθήσω να είμαι μέρος της λύσης του προβλήματος του σχολείου και όχι να κρυφτώ πίσω από το πρόβλημα. Α και μηχανήματα επισκευάζω (αν μπορώ ) και πετάω και σκουπίδια στο σχολείο όταν τα έχω μπροστά μου και δίνω το καλό παράδειγμα στους μαθητές μου. Αυτά εγώ και όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι συνάδελφοι.
Εδώ επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Καθαρά προσωπικά όμως και όχι να παρασύρω άλλους άλλωστε ενήλικες είμαστε.Η απεργία ως αντίδραση κατά την ταπεινή μου άποψη έχει ξεπεραστεί.
δεν θα παίρνουν γιατί δεν θα έχουν νομική κάλυψη, οπότε ένας τουλάχιστον αρκεί να τους το κόψει, εγώ εσύ ακόμα και όλοι οι υπόλοιποι και πίστεψε με θα γίνει. Εδώ γελάω. Δες και στις υπόλοιπες Δ.Υ. τι γίνεται. Ακόμα και στα γραφεία τα δικά μας που υποτίθεται πως το 8ωρο και 6ωρο είναι υποχρεωτικό. Για εξωτερικές εργασίες του σχολείου έχεις ακούσει; με συγχωρείς αλλά αν θέλω να λέγομαι επαγγελματίας δεν θα υπολειτουργώ γιατί το σχολείο δεν έχει χαρτί στυλό καρέκλα θρανίο η/υ κλπθα προσπαθήσω να βοηθήσω το σχολείο να αποκτήσει όλα τα απαραίτητα για να κάνω σωστά την δουλειά μου, θα πιέσω, θα κάνω πατέντες, θα ψάξω χορηγίες, γενικά θα προσπαθήσω να είμαι μέρος της λύσης του προβλήματος του σχολείου και όχι να κρυφτώ πίσω από το πρόβλημα. Α και μηχανήματα επισκευάζω (αν μπορώ ) και πετάω και σκουπίδια στο σχολείο όταν τα έχω μπροστά μου και δίνω το καλό παράδειγμα στους μαθητές μου. Αυτά εγώ και όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι συνάδελφοι. Αμα θες μπορείς να δουλέψεις και τσάμπα. Λυπάμαι αλλά άμα είναι να κάνω δική μου επιχείρηση να την κάνω να επωφελούμαι και από τα κέρδη αυτής. Αν πάλι θέλω να γίνω εθελοντής να πάω στην Αφρική να εκτιμάται και η δουλειά μου από το κοινωνικό σύνολο. συμφωνώ αλλά δεν βρίσκω το κακό ο λουφαδόρος να είναι σχολείο και να τον "τραβήξει" ο φιλότιμος και να τον "αλλάξει" Οπως τον τραβάει και τώρα στα κενά του ε? Στο ίντερνετ θα είναι, θα προετοιμάζει τα ιδιαίτερα του κ.α.αν δεν συγχρωτιστούν δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν δέσιμο ούτε στον αιώνα τον άπαντα, αν δεν χωνεύονται τότε δεν υπάρχει ελπίδα να τα βρουν αν δεν συγχρωτιστούν Χαχαχα. Οταν δεν χωνεύεσαι προφα;νώς υπάρχει λόγος. Το να καθίσεις απέναντι από τον άλλο γιατί δεν ταιριάζεις πολύ απλά δεν θα τα βρεις. ασε που και να είμαστε 30 ώρες στο σχολείο δεν απαιτεί και στον ίδιο χώρο.ελπίζω να είναι τόσο απλό και να μην κρύβεται κάτι άλλο από πίσωδεν μπορεί να μην υπάρχει κάποιο όφελος (οικονομικό)... πιστεύω ότι δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα
Τότε, γιατί καίγονται και πιέζονται να φέρουν συνδικαλιστικό νόμο που βάζει εμπόδια στην κήρυξη της απεργίας, οέο; Και, εντάξει, μπορεί να μην είσαι στο εργοστάσιο ή στο μαγαζί, οπότε να έχει απευθείας χασούρα ο εργοδότης, αλλά φαντάσου την Πέμπτη να έχουμε μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία. Θα ξανασκεφτούν ή όχι με τα μέτρα που σκέφτονται να μας φορέσουν; Σκέψου στις εκλογές για τα σωματεία μας να μη βρίσκουν την ψήφο τους. Άλλωστε, με απεργία καταφέραμε την επαναπρόσληψη των απολυμένων εκπαιδευτικών. Με απεργίες και διεκδικήσεις καταφέραμε ό,τι καταφέραμε μέχρι τώρα. Με αποχή καταφέραμε να μπλοκάρουμε την αξιολόγηση. Εγώ δεν ξέρω άλλο τρόπο. Ειλικρινά, αν κάποιος μπορεί να μου υποδείξει άλλο τρόπο αντίδρασης, πιο μοντέρνο όπως λες, να το πει, δεν έχω αντίρρηση.
Για ένα σοβαρό ζήτημα, δε θα μπορείς, σύμφωνα με το νέο συνδικαλιστικό νόμο ούτε στάση εργασίας να προκηρύξεις. Για φαντάσου, σε κάτι έκτακτο, να πρέπει να προκηρύξεις στάση εργασίας και να χρειάζεται πρώτα να κάνεις συνέλευση και να στήσεις κάλπες. Ειδικά, σε ΕΛΜΕ νησιωτικές. Είναι φανερό το πού το πάνε. Τι δεν καταλαβαίνουμε; Άλλωστε, το πώς λειτουργούν τα σωματεία είναι θέμα των εργαζομένων και όχι της κυβέρνησης. Σιγά, τους δημοκράτες, δηλαδή, που φέρνουν νομοσχέδια και τροπολογίες νύχτα και που κυβερνούν με μειοψηφίες, αν λάβουμε υπόψιν και την αποχή. Αν δεν υπήρχαν οι αντιδράσεις, πιστεύεις ότι θα επαναπροσλαμβάνονταν οι συνάδελφοι; Δηλαδή, σιγά τη φιλολαϊκή κυβέρνηση που κόπτεται για τους εκπαιδευτικούς. Εδώ απέλυσε 3 αναπληρωτές με σοβαρά προβλήματα υγείας πρόσφατα και επαναπροσλήφθηκαν με αγώνα των αντίστοιχων ΕΛΜΕ. Αν είναι έτσι, όπως τα λες, γιατί δεν τους επαναπρόσλαβε, όταν οι ίδιοι οι συνάδελφοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν; Οι αγώνες καθυστέρησαν μέτρα. Για να μην επανέρχονται αυτά τα μέτρα, χρειάζεται και κάτι άλλο... Μια άλλη κοινωνία, ας πούμε. Δεν είμαστε εταιρεία για να μας απασχολεί το εταιρικό μας προφίλ, αλλά εργαζόμενοι. Ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν πουλάει πλέον, γιατί όλοι έχουμε φάει τα χαστούκια μας και βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Όχι, δεν περιφρονώ το 50αρι, αλλά το θυσιάζω για να μην μου κόψουνε και άλλα. Ακόμα και όταν ξέρω ότι είμαι η μόνη σε ένα σχολείο που κάνω απεργία, ε ντρέπομαι να μην κάνω. Δε μπορώ για 50 ευρώ να πάω και να αντικρίσω τους μαθητές μου. Δεν μπορώ να τους κάνω μάθημα απεργοσπασίας και υποταγής, εφευρίσκοντας αστεία επιχειρήματα, για να κατευνάσω τη συνείδησή μου. Εκτός από τη διεκδίκηση, υπάρχει και η προσωπική αξιοπρέπεια. Δεν μπορεί να με βάζει το υπουργείο κάτω και να με πατάει και εγώ να πηγαίνω στο σχολείο, σα να μην τρέχει τίποτα. Ακόμα και όταν ο αντίπαλός σου είναι (προς το παρόν) ισχυρότερος και δεν μπορείς να τον νικήσεις, ε αξίζει να τους πεις "δε γουστάρω να με βαράς". Εγώ, σταματάω εδώ, πάντως. Νομίζω ότι είναι σαφές ότι έχουμε μια άλλη αντίληψη, συνάδελφε. Την καταθέσαμε και δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε, δεν έχει νόημα.