0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι ανάγκες δεν είναι οι ίδιες. Ένα ποσοστό καλύφθηκε από τα κενά στη γενική, αυτό είναι γνωστό. Το κριτήριο που διαφοροποιεί τις προσλήψεις είναι η χρηματοδότηση. Άλλο το τζάμπα και άλλο ο κρατικός. Άλλο οι πίνακες της ειδικής και άλλο της γενικής. Κατά την άποψή μου δε πρέπει να προστίθενται τα άτομα. Το ότι υπάρχουν άτομα και στους δύο πίνακες είναι γεγονός που έχει συζητηθεί στο παρελθόν.
Τι εννοείς οι ανάγκες δεν είναι ίδιες;;;π.χ. Όταν σε ένα σχολείο υπάρχουν x ώρες φυσικής (για αναπληρωτή γενικής παιδείας) τότε αν υπάρχουν και μαθητές με δυσκολίες στη μάθηση, ας πουμε σε κάθε τμήμα θα υπάρχουν επίσης x ώρες φυσικής (για αναπληρωτή ειδικής αγωγής), μπορεί να αυξηθούν οι ώρες αν πάρουν παράλληλη όμως και πάλι δεν γίνεται οι αναπληρωτές ειδικής να είναι διπλάσιοι απο τους αναπληρωτές γενικής.
Νομίζω όμως (μπορεί να κάνω και λάθος!!) ότι ένας αναπληρωτής ειδικής αγωγής ΠΕ04 στο σχολείο που θα πάει, θα κάνει όλα τα μαθήματα (φυσ-χημ-βιολ)...αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί οι φυσικοί που προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές ειδικής αγωγής είναι τετραπλάσιοι απο τους αντίστοιχους χημικούς ειδικής αγωγής και βιολόγους ειδικής αγωγής..ίσως και να υπάρχει μια αδικία...
Τι εννοείς οι ανάγκες δεν είναι ίδιες;;;π.χ. Όταν σε ένα σχολείο υπάρχουν x ώρες φυσικής (για αναπληρωτή γενικής παιδείας) τότε αν υπάρχουν και μαθητές με δυσκολίες στη μάθηση, ας πουμε σε κάθε τμήμα θα υπάρχουν επίσης x ώρες φυσικής (για αναπληρωτή ειδικής αγωγής), μπορεί να αυξηθούν οι ώρες αν πάρουν παράλληλη όμως και πάλι δεν γίνεται οι αναπληρωτές ειδικής να είναι διπλάσιοι απο τους αναπληρωτές γενικής. Συμφωνώ με αυτά που γράφεις για την χρηματοδότηση, όπως και με το ότι τα μόρια των πινάκων πρέπει να είναι ξεχωριστά και μην μετρώνται και στους δύο πίνακες...Νομίζω όμως (μπορεί να κάνω και λάθος!!) ότι ένας αναπληρωτής ειδικής αγωγής ΠΕ04 στο σχολείο που θα πάει, θα κάνει όλα τα μαθήματα (φυσ-χημ-βιολ)...αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί οι φυσικοί που προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές ειδικής αγωγής είναι τετραπλάσιοι απο τους αντίστοιχους χημικούς ειδικής αγωγής και βιολόγους ειδικής αγωγής..ίσως και να υπάρχει μια αδικία...
Εγώ πάντως δεν θέλω να ξαναακούσω για τους καημένους τους νέους που δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση. Το σύστημα αυτή τη στιγμή αφήνει άνεργους 50ρηδες που η μόνη προϋπηρεσία που έχουν είναι εκπαιδευτική και άρα είναι σχεδόν αδύνατο να κάνουν άλλη δουλειά και βάζει στην εκπαίδευση νέους ( μέσω της ειδικής),ουσιαστικά αφαιρώντας τους την προοπτική να κάνουν κάτι καλύτερο, που σαν νέοι θα μπορούσαν.Υ.Σ. Να σημειωθεί ότι οι 50ρηδες αν προσληφθούν θα πάνε σε νησιά, στην ειδική 30ρηδες και σπίτι τους.
φυσικοί: γενικής + ειδικής = 231χημικοί: γενικής + ειδικής = 91βιολόγοι: γενικής + ειδικής = 171γεωλόγοι: γενικής + ειδικής = 19
Αυτό που δεν λαμβάνεις υπόψη σου στην ανάλυση σου, είναι ο κόπος και το χρήμα που δαπάνησαν οι 25άρηδες για να μπορούν να δουλέψουν στην εκπαίδευση καθώς και τις απαιτήσεις της αποστολής τους.