0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Με απόλυτη κατανόηση σε συναδελφους που δεν εργάζονται και πασχίζουν να τα βγαλουν πέρα να πω και τούτο:Εστω ότι το πάλαιψες, δικαιώθηκες, δεν ξερω τι και έρχεται η στιγμή και διορίζεσαι.Θα τα βγάλεις πέρα με 720 -900 ευρω ?Αυτός δεν είναι μισθός αλλά επίδομα με το οποίο απλά δεν μπορείς να ζήσεις.Είναι καλύτερα από το τίποτα θα μου πείς αλλά δεν παύεις να αδυνατείς να μεγαλώσεις και να ζήσεις οικογένεια ως πάμφτωχος που θα εξακολουθείς να παραμένεις , θα σου απαντήσω.Και επειδή η φτώχεια δεν είναι πάντα εμπόδιο, θα έλεγα σε όσους μπορούν, να την μετατρέψουν σε κίνητρο και να φτιάξουν τη ζωή τους αλλού εκτός Ελλάδας.Εκεί που μπορει να μην έχει τόσο ήλιο και να μην είναι " η ομορφότερη χώρα του κόσμου" όπως " ο εξυπνότερος λαός του κόσμου" πιστευει για την Ελλάδα, αλλά σιγουρα εκεί που αυτός που αξίζει για "Α" θα πάρει "Α", έχοντας στο μυαλο του βεβαια ότι ¨παραδεισος¨δεν υπαρχει επάνω στη γη. Ακόμη.
Γενικά πάντως υπάρχει η άποψη ότι στο εξωτερικό βρίσκονται όλοι οι αδιάφθοροι, όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι είναι εργατικοί και παραγωγικοί, ενώ ο Έλληνας είναι ο τεμπέλης. Εντωμεταξυ σύμφωνα με στοιχεία ερευνών η διαφθορά καλά κρατεί σε χώρες όπως η Γερμανία ας πούμε και οι Έλληνες εργάζονται πιο πολλές ώρες από άλλους Ευρωπαίους. Να μη μιλήσω για τα ενοικια των 1000+ λιρών για δωμάτια 20-30 τμ σε μέρη όπως το Λονδίνο ας πούμε. Όποιος θέλει ας φύγει ας φύγει εννοείται . Άλλωστε αρκετοί από αυτούς που φεύγουν, θα είναι και οι πρώτοι που θα γυρίσουν όταν αρχίσει πάλι η χώρα να αναπτύσσεται ;-) και να ρέει το χρήμα να τα λέμε και αυτά.
Και Επιλογικα, συνήθως μετά από 15-20 χρόνια η Ελλάδα ξεπερνάει την εκάστοτε οικονομική κρίση που βιώνει, επομένως σε 8-12 τα πράγματα θα είναι καλύτερα . Η χώρα ξεπέρασε άλλες πιο δύσκολες καταστάσεις. Θα τα καταφέρει και τώρα
Διαφθορά βεβαίως και υπάρχει παντού αλλά προκειμένου για την ΕΛλάδα αναφερόμαστε στη μητρόπολη της διαφθοράς.Ειναι λανθασμένο να θεωρούμε ότι εκεί οι ανθρωποι δεν ειναι διεφθαρμενοι, όμως είναι έτσι οργανωμένη η Δημόσια Διοίκηση που δεν επιτρεπει τη διαφθορά σε αυτό το βαθμο.Ενοίκια Μόναχο 3αρι 110-1300 ευρώ στα 15 λεπτά από το κέντρο σε παλιά πολυκατοικια.Φλωρεντία, φοιτητικό δωμάτιο γκαρσονιερα 700 ευρώ, στη Φερραρα όμως 300 , στη Μπολώνια 400. Μισθος όμως μηχανικού στο Μόναχο 3500-5500 καθαρα!Στην Ιταλία γύρω στις 3000+.Η σύζυγός αν εργάζεται στο Δημόσιο και έχει ας πούμε πτυχίο Νομικής έχει γύρω στα 3500 καθαρά στη Γερμανία και φυσικά περιμένει κάθε τόσο και αυξήσεις.Να μην πουμε για γιατρούς , νομικούς κλπ με phd.Επομένως με γύρω στα 7000 ευρώ καθαρά για μια οικογένεια και δεδομένου ότι ολα είναι πιο φτηνά εκτός από τα ενοίκια, λίγο τη βενζίνη και οπωσδήποτε τα σουβλατζίδικα , ας μας πει κάποιος γιατί δεν περνάει καλά στη ΓΕρμανία. Το κυριωτερο όμως δεν είναι ο μισθος. Το κυριώτερο είναι το επίπεδο ζωής, οι Υπηρεσίες, η ποιότητα σε κάθε τι.Οποιος δεν το έχει ζήσει δύσκολα θα το καταλάβει.Και να το έχει ζήσει σαν εργαζόμενος εκεί όχι σαν φοιτητής.Η δυσκολία που θα συμφωνήσω κάπως είναι η διστακτικότητα που υπάρχει πλέον στο ότι ο Ελληνας θεωρείται όχι τόσο ευρωπαίος και θα χρειασθεί κάποιο διάστημα να αποκτησει το σεβασμό που του αρμόζει.Επίσης είναι άλλο πράγμα να συνηθίσεις σε εργοδότη ας πούμε Γερμανό..κλπ κλπΠάντως σαν αυτό http://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/mytilini-salos-sto-diadiktyo-ayti-ti-fotografia-metafora-neogennitou-morou-se-mixanaki-pics/2213428//αποκλείεται να συναντησεις στη Γερμανια, στην Ολλανδία, Ιταλία και αλλού...** Μη μου βάλετε τώρα φωτογραφίες από το Νταχάου για να επιχειρηματολογήσετε ότι τετοια δεν συνεβησαν ποτε εδω, ..Καλό βράδυ!
Επιπρόσθετα, πώς γίνεται ένας Έλληνας εκπαιδευτικός να αποκτήσει εργασιακή πρόσβαση στα επαγγέλματα που ανέφερες, αφού οι σπουδές του δεν σχετίζονται μ' αυτά και πώς η σύζυγός του θα προσληφθεί στο γερμανικό δημόσιο, ώστε να έχουν μηνιαίο εισόδημα 7.000 ευρώ; Αυτά δεν γίνονται για τους φιλολόγους, τους μαθηματικούς κλπ. Επομένως, μην παρακινείς τους συναδέλφους μας να μεταναστεύσουν, λέγοντας πόσο εύκολη είναι η ζωή στα δυτικά κράτη, γιατί άλλο η θεωρία κι άλλο η πράξη!
Το σχόλιο της:καμία σχέση δεν έχει η εργασία στον οικονομικό κλάδο και συγκεκριμένα στον τραπεζικό στην Ελλάδα σε σχέση με την Αγγλία. Οπότε δεν είναι όλα ιδανικά και εξιδανικευμένα στο εξωτερικό.
Παράθεση από: pink butterfly στις Σεπτεμβρίου 12, 2017, 10:01:45 amΣε σχέση με την οικονομία της χώρας, η χώρα εδώ και σχεδόν 200 χρόνια χρεοκοπεί ανά τακτά διαστήματα. Επομένως, ποτέ δεν ήταν Ελβετία. Συνεπώς οι κάτοικοι της όφειλαν να προνοούν και όχι να δανείζονται από πιστωτικά ιδρύματα ποσά αδιανόητα μεγάλα για έναν απλό εργαζόμενο (300.000 ευρώ ας πούμε) και τώρα να τους φταίει η κρίση. Η γνώμη μου αυτή είναι. Όπως και ότι η Ελλάδα σε πραγματικά άσχημη θέση ηταν μέχρι και τα μετεμφυλιακά χρόνια. Θα το ξαναγραψω :η ζωή στη χώρα κυλάει κανονικά. Οι άνθρωποι και διακοπές πάνε, και νέα αυτοκίνητα αγοράζουν, και νέες συσκευές τεχνολογίας, και τα σχολεία λειτουργούν (ειδικά φέτος 15370 αναπληρωτές βρέθηκαν στο σχολείο με τον αγιασμό) κοκ. Αφού η ζωή κυλάει κανονικά σε μια χώρα που χρεωκοπεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα και οι άνθρωποι πάνε και διακοπές , αγοράζουν και αυτοκίνητα ....τότε τι να πω...
Σε σχέση με την οικονομία της χώρας, η χώρα εδώ και σχεδόν 200 χρόνια χρεοκοπεί ανά τακτά διαστήματα. Επομένως, ποτέ δεν ήταν Ελβετία. Συνεπώς οι κάτοικοι της όφειλαν να προνοούν και όχι να δανείζονται από πιστωτικά ιδρύματα ποσά αδιανόητα μεγάλα για έναν απλό εργαζόμενο (300.000 ευρώ ας πούμε) και τώρα να τους φταίει η κρίση. Η γνώμη μου αυτή είναι. Όπως και ότι η Ελλάδα σε πραγματικά άσχημη θέση ηταν μέχρι και τα μετεμφυλιακά χρόνια. Θα το ξαναγραψω :η ζωή στη χώρα κυλάει κανονικά. Οι άνθρωποι και διακοπές πάνε, και νέα αυτοκίνητα αγοράζουν, και νέες συσκευές τεχνολογίας, και τα σχολεία λειτουργούν (ειδικά φέτος 15370 αναπληρωτές βρέθηκαν στο σχολείο με τον αγιασμό) κοκ.
Δεν παρακινώ κανέναν, απλά απόψεις ανταλλάσσουμε.Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, δεδομένου ότι ο κυριος όγκος αυτών που έχουν μεταναστεύσει αποτελείται από νεους πτυχιούχους και όχι απλούς εργάτες , σε αυτούς αναφερομαι.Σε αυτούς που πηγαίνουν έξω και εργάζονται στο αντικειμενο τους με αξιωσεις και όχι απλοί εργάτες.Είναι αυτονόητο ότι ένας φιλόλογος, θεολόγος κλπ είναι σχεδόν αδύνατο να εργασθούν στο αντικειμενό τους.Και επειδή όλοι δεν είναι μηχανικοί άλλο παράδειγμα: Εργαζόμενη στην AVIS με ένα παιδί στη Νυρεμβέργη μισθος 2000 και ο σύζυγος σε εταιρία με δίκτυα υπολογιστών ( συντληρηση κλπ), απόφοιτος τεχνικής σχολής, ούτε καν ΤΕΙ, μισθός 2500 καθαρά.Αθροισέ τα, αφαίρεσε 1500 περίπου για σπίτι και κοινόχρηστα και δες αν φτάνουν.50 ευρώ το η απλή συσευασία το μπουκαλάκι το λάδι των 200 ml που λες, δεν κοστίζει σε κανένα Λονδίνο γιατί απλά οι άνθρωποι δεν είναι ηλίθιοι. Πιθανόν να κοστίζει ειδική γκουρμέ συσκευασία που δεν απευθύνεται στον απλό καταναλωτή.Με εκπλήσεις με όσα αναφέρεις.Η γενίκευση δεν είναι ασφαλής τρόπος για συμπεράσματα.Ουτε ένα άτομο, μιας ευκατάστατης οικογένειας που πήγε στην Αγγλία και δούλευε 7-23:00 αποτελεί αντιπροσωπευτικό παράδειγμα.Αυτό το 7-23:00 πώς γίνεται? Εβαζε και τη μετακίνηση μέσα , το φαγητό το βραδυ και μετά ποτό στις παμπ?Να με συγχωρείς αλλά αυτό το ωραριο δεν υπάρχει ούτε στην Κίνα!Επειτα πόσο σίγουρη είσαι ως προς το πόσο καλά έκανε τη δουλειά της?Προσωπικά δεν περιμένω μεμονωμένα παραδείγματα για συμπεράσματα, αλλά προσπαθω να βλέπω τη συνολική εικόνα.Σε αντιδιαστολή με τη γνωστή σου της ευκαταστατης οικογένειας που δουλευε με ωραριο σκλαβου, θ ασου παραθέσω το παράδειγμα συγγενή μου Α βαθμού 27 ετών, ο οποίος τελειωσε οικονομικά στον Πειραιά και έφυγε για μεταπτυχιακό έξω κατευθειαν. Ηδη δουλευει εκεί (Γερμανία) γύρω στα 4 χρόνια, σε διάφορες εταιριες και τωρα σε τράπεζα. Τελευταία του ζητήθηκε και ηρθε σε επαφη με πανεπιστημιο και με την ομαδα του εχουν αναλαβει καποιο εργο. Παράλληλα ο καθητής από το ΠΑνεπιστήμιο στου οποίου το πρότζεκτ εργάζεται, του πρότεινε και έχει ήδη κάνει εναρξη phd. O ανθρωπος ποτε δεν κληθηκε να δουλεψει 7-23:00 που αναφερεις και ποτε δεν είπε τι χαλια που ειναι εξω.Aντιθετα χαιρεται που του αναγνωρίζεται η προσπαθεια του και προχωρα.Δεν ειναι από ευκαταστατη οικογενεια και ποτε δεν του στειλαμε χρηματα εξω εκτός στην αρχική περίοδο που εκανε το μεταπτυχιακό και συγκατοικουσε. Αυτη τη στιγμή έχει μισθο 3300
Οι ειδικές κατηγορίες και οι πολύτεκνοι δεν έχουν ποσόστωση στους πίνακες αναπληρωτών, ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ. Ποσοστό 20% έχουν οι τρίτεκνοι, ενώ σε όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα είναι 8% και πρόκεται να αυξηθεί σε 10%.