*

Αποστολέας Θέμα: Δεν έχω 3 ή 4 παιδιά, άρα δεν θα δουλέψω και φέτος;  (Αναγνώστηκε 62564 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

nickitol

  • Επισκέπτης
Απ: Δεν έχω 3 ή 4 παιδιά, άρα δεν θα δουλέψω και φέτος;
« Απάντηση #252 στις: Σεπτέμβριος 24, 2017, 09:01:23 μμ »
"
 .. στην ειδικη   που δεν υπαρχει βασικο πτυχιο δεν μας ειπες πως θα γινονται οι προσληψεις???εδω δεν θα πρεπει να υπαρξει κατι αλλο???
Δεν αναφέρομαι στην ειδική.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Δεν έχω 3 ή 4 παιδιά, άρα δεν θα δουλέψω και φέτος;
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:29:00 »

Αποσυνδεδεμένος tolakis

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1556
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Δεν έχω 3 ή 4 παιδιά, άρα δεν θα δουλέψω και φέτος;
« Απάντηση #253 στις: Σεπτέμβριος 24, 2017, 09:14:26 μμ »
Δυστυχως συναδελφε το εδαφος ριναι ετοιμο καιβδεν ετοιμαζεται. Απο την εποχη του Αρβανιτοπουλου ειχε προταθει αυτο και μαλιστα με στγκεκριμενο σχεδιο ολα να περασουν στους δημους. Απλα εμεις ειμαστε "αλλου".
τροπος διορισμου....Φινλανδία: Η επιλογή και ο διορισμός των εκπαιδευτικών γίνεται είτε από την επιτροπή εκπαίδευσης είτε από το δημοτικό ή σχολικό συμβούλιο. Προκαθορισμένα κριτήρια δεν υπάρχουν, ενώ τα απαιτούμενα προσόντα είναι διαφορετικά για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.


Σουηδία: Εκτός από τα χρόνια των σπουδών, οι εκπαιδευτικοί περνούν από πρακτική εξάσκηση. Η διαδικασία πρόσληψης είναι ανοικτή. Όσοι, όμως, πρόκειται να διδάξουν σε τεχνικά λύκεια, πρέπει να διαθέτουν και επαγγελματική πείρα.


Ελλάδα: Αρχίζοντας από το 1998 οι προσλήψεις στη δημόσια εκπαιδευτική υπηρεσία γίνονταν από δύο καταλόγους με ορισμένη ποσόστωση από τον καθένα. Ο πρώτος κατάλογος ήταν η τότε επετηρίδα, ενώ ο δεύτερος προέκυπτε από τα αποτελέσματα σχετικού διαγωνισμού. Βαθμιαία καταργήθηκε η παλιά επετηρίδα και σήμερα, οι προσλήψεις γίνονται από την επετηρίδα που προκύπτει από τον διαγωνισμό που οργανώνει το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).


Ισπανία: Αν και τα απαιτούμενα προσόντα ποικίλλουν, αναλόγως του τύπου σχολείου που θέλουν να διοριστούν οι εκπαιδευτικοί, όλοι είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από παιδαγωγική διδακτική εκπαίδευση. Για να φτάσουν στην έδρα περνούν, επίσης, από διαγωνισμό όπου εξετάζονται οι γνώσεις, η παιδαγωγική καταλληλότητα και η ορθή χρήση των νέων τεχνολογιών.


Γερμανία: Οι υποψήφιοι πρέπει να επιτύχουν στην πρώτη κρατική εξέταση και ακολούθως να παρακολουθήσουν διετές πρόγραμμα προϋπηρεσιακής κατάρτισης. Με την ολοκλήρωσή του παρακάθονται σε δεύτερη εξέταση. Με βάση τα αποτελέσματα των δύο εξετάσεων καταρτίζονται κατάλογοι διοριστέων. Κανένας υποψήφιος δεν μπορεί να παραμείνει στον κατάλογο πέραν των πέντε ετών και κανένας δεν διορίζεται μετά τα 45.


Πορτογαλία: Οι διορισμοί γίνονται μέσω εθνικού διαγωνισμού και οι υποψήφιοι, μεταξύ άλλων, πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό για τη φυσική και ψυχική τους κατάσταση.
Ιταλία: Το 50% των μόνιμων θέσεων καλύπτεται από διαγωνισμό που προκηρύσσεται ανά τριετία. Το υπόλοιπο 50% μέσω μιας λίστας με υποψήφιους που έχουν ήδη περάσει από τη διαδικασία του διαγωνισμού. Όσον αφορά στις μη μόνιμες θέσεις, είναι διάρκειας ενός έτους και γίνονται από τους διευθυντές των σχολείων.


Αγγλία: Το εκπαιδευτικό σύστημα έχει αποκεντρωθεί πλήρως και η εξουσία έχει διανεμηθεί στις τοπικές Αρχές. Αυτές οι τοπικές εκπαιδευτικές Αρχές είναι υπεύθυνες για την πρόσληψη του προσωπικού των σχολείων, ακόμα και του διευθυντή.


Ρουμανία: Κάθε χρόνο ανακοινώνονται όλες οι κενές θέσεις και ακολουθεί ανοικτός διαγωνισμός για διορισμό στα σχολεία. Η βάση είναι το πέντε και για να προσληφθεί κάποιος μόνιμα, θα πρέπει να εξασφαλίσει τουλάχιστον εφτά.

Γαλλία: Οι διορισμοί γίνονται με εξετάσεις στα παιδαγωγικά και στη χρήση της γλώσσας. Για τη μεν πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι υποψήφιοι προετοιμάζονται μέσω διαφόρων προγραμμάτων εάν το επιθυμούν, ενώ για τη μέση εκπαίδευση υπάρχουν πέντε τύποι εξετάσεων ανάλογα με την ειδικότητα των εκπαιδευτικών.

Τσεχία: Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι εκπαιδευτικοί διορίζονται μέσω ανοικτής διαδικασίας πρόσληψης. Αν ικανοποιούν το σχέδιο υπηρεσίας της θέσης, ο διευθυντής του σχολείου υπογράφει μαζί τους συμβόλαιο εργοδότησης. Στη μέση εκπαίδευση, για να διοριστούν, πρέπει να είναι κάτοχοι μάστερ.



sapore

  • Επισκέπτης
Απ: Δεν έχω 3 ή 4 παιδιά, άρα δεν θα δουλέψω και φέτος;
« Απάντηση #254 στις: Σεπτέμβριος 24, 2017, 09:52:00 μμ »
Το εκπαιδευτικό σύστημα της Δανίας:

Η χώρα αυτή διαθέτει τα περισσότερα χρήματα σε όλη την Ευρώπη για την παιδεία 8,28% του ΑΕΠ και με διαφορά από τη δεύτερη Σουηδία η οποία χρηματοδοτεί την εκπαίδευση με 6,97% (Eurostat 2008), σε αντίθεση με την Ελλάδα της οποίας το ποσοστό είναι ελάχιστο. Οι μαθητές της Δανίας δεν κατατάσσονται στις πρώτες  θέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στους διεθνείς διαγωνισμούς PISA, γεγονός το οποίο δείχνει ότι η χρηματοδότηση της παιδείας, είναι βεβαίως σπουδαίος παράγων για την ποιότητά της, αλλά όχι ο καθοριστικός. Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι αποκεντρωμένο. Τα σχολεία ανήκουν στους Δήμους. Βασική αρχή του δανικού εκπαιδευτικού συστήματος υπήρξε πάντοτε η ελευθερία στην επιλογή της εκπαίδευσης. Το κράτος παρέχει εκπαιδευτικές δυνατότητες σε όλους, οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να επιλέξουν εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης είτε για ιδεολογικούς, πολιτικούς, εκπαιδευτικούς ή θρησκευτικούς λόγους.


Το εκπαιδευτικό σύστημα της Ολλανδίας:

Η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι κατά 76,4% ιδιωτική επιδοτούμενη από το κράτος. Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με το σύνταγμα όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, χρηματοδοτούνται εξίσου. Για την επιχορήγηση τα σχολεία πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις που ορίζονται από νόμους και κανονισμούς του κράτους. Με την κρατική επιχορήγηση τα σχολεία αναλαμβάνουν όλα τα λειτουργικά τους έξοδα δηλ. προσωπικού, λειτουργίας, εγκατάστασης και εξοπλισμού. Τα σχολεία δικαιούνται να κρατούν το εισόδημα που τυχόν θα αποκτήσουν από δραστηριότητες επί συμβάσει με τρίτους. Τα μέλη του προσωπικού του σχολείου δικαιούνται επίσης να αναλαμβάνουν δραστηριότητες επί συμβάσει μέσα στα πλαίσια   των κανονικών τους αρμοδιοτήτων. Σύμφωνα με έρευνα του ΟΟΣΑ (Education at a Glance:OECD Indicators-2004 Edition σελ. 14 ), στην Ελλάδα παρατηρείται ο μεγαλύτερος βαθμός συγκεντρωτισμού με 88% ακολουθεί το Λουξεμβούργο με 66% ενώ το Ολλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα θεωρείται το πιο αποκεντρωμένο στην  Ευρώπη καθώς όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται σε επίπεδο σχολείου. Στη λειτουργία των σχολείων οι Δήμοι έχουν αυξημένες αρμοδιότητες, τα ιδιωτικά σχολεία δικαιούνται να καταρτίζουν το περιεχόμενο των προγραμμάτων τους σύμφωνα με τις δικές τους αρχές, να επιλέγουν τις δικές τους μεθόδους διδασκαλίας και να προσλαμβάνουν προσωπικό που συμφωνεί με τις θρησκευτικές ή ιδεολογικές πεποιθήσεις του σχολείου.

Περί:
"αποκεντρωμένων"
και
"συγκεντρωτικών"
Συστημάτων εκπαίδευσης
Και τη σχέση τους με το παρελθόν κάθε κράτους (Άρα και πόσο εφικτό να γίνει {και από άποψη αποτελεσματικότητας και μακροβιότητας} σε περίπτωση "βίαιης" αλλαγής πχ στο συγκεντρωτικό της Ελλάδας):

Συγκεντρωτικά και Αποκεντρωτικά Εκπαιδευτικά Συστήματα στην Ευρώπη του 19ου Αιώνα - Σχέση Οικονομίας και εκπαίδευσης

Το πόσο "εφικτό" στην Ελλάδα, Ελλήνων (αυτής της ομογενοποιημένης νοοτροπίας από Ορμένιο ως Γαύδο και Ερεικούσα ως Καστελόριζο):
ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ._

nickitol

  • Επισκέπτης
Απ: Δεν έχω 3 ή 4 παιδιά, άρα δεν θα δουλέψω και φέτος;
« Απάντηση #255 στις: Σεπτέμβριος 25, 2017, 07:32:21 πμ »
Sapore, καλή δουλειά γιατί με λίγα λόγια μας πληροφορείς για το  τι ισχύει στην Ευρώπη.
Ομως εδώ είναι Ελλάδα, η "μητρική¨είναι πολύ παλιά και το "hardware" δε σηκώνει τέτοιες "αναβαθμίσεις"- για να μιλήσω λίγο διαφορετικά ή ακριβέστερα δε σηκώνει απολύτως καμμια αναβάθμιση.
Εναν τόσο παλιό Η/Υ απλά τον πετάς και αγοράζεις καινούργιο  που εκεί επάνω θα "στήσεις¨όλες τις "εφαρμογές"σου.
Με άλλα λόγια απαιτειται αλλαγή νοοτροπίας και ενταφιασμό του ¨γκρέκουλα" γιατι ο "γκρεκουλας" δεν εχει θέση στην Ευρώπη και με τέτοιους δεν πήγαμε ούτε πρόκειται να πάμε πολύ μακρια.



Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Δεν έχω 3 ή 4 παιδιά, άρα δεν θα δουλέψω και φέτος;
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:29:00 »

Αποσυνδεδεμένος PROFITIS

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 295
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Δεν έχω 3 ή 4 παιδιά, άρα δεν θα δουλέψω και φέτος;
« Απάντηση #256 στις: Σεπτέμβριος 25, 2017, 09:10:38 πμ »
Βλεποντας τα αποτελεσματα των γερμανικων εκλογων τα οποια επηρεαζουν αμεσα το χρεωκοπημενο προτεκτορατο της Ελλαδας... ;D ;D ;D


Αποσυνδεδεμένος may16

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 656
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Δεν έχω 3 ή 4 παιδιά, άρα δεν θα δουλέψω και φέτος;
« Απάντηση #257 στις: Σεπτέμβριος 25, 2017, 11:42:59 πμ »
Πάλι ξεφύγαμε από το συγκεκριμένο θέμα. Όλοι ξέρουμε ότι η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη. Το ότι υπάρχει υπογεννητικότητα στη χώρα το ξέρουμε επίσης αλλά με πρόσχημα αυτό δε θα δεχτούμε και την χωρίς όρους και όρια πρόταξή των ειδικών κατηγοριών στους πίνακες αναπληρωτών και την πρόσληψή τους σε βάρος μας. Το γιατί υπάρχει υπογεννητικότητα και πως θα μειωθεί είναι μεγάλη κουβέντα και δεν έχουμε το χρόνο, το χώρο και τις γνώσεις για να την κάνουμε.
Πάντως από το 2008 που άρχισαν οι πολύτεκνοι να προσλαμβάνονται στην εκπαίδευση και να έχουν ένα σωρό (υπερβολικά στην αρχή) προνόμια δεν είδα να μειώνεται η υπογεννητικότητα στην ελληνική κοινωνία το αντίθετο μάλλον. Επίσης, αυτό το κράτος, κατά τη γνώμη μου, δε νοιάζεται καθόλου να βρει τρόπους στήριξης της οικογένειας και αύξησης του ντόπιου πληθυσμού και δε συνεχίζω τη σκέψη μου επί του θέματος...
Τώρα αν πιστεύετε ότι οι προσλήψεις θα γίνονται από τους δήμους και αυτό είναι τόσο αναπόφευκτο να συμβεί ας σηκώσουμε όλοι μαζί τα χέρια και ας περιμένουμε τη μοίρα μας. Α, και ας ετοιμάζουμε και τη γλώσσα μας γιατί ο καλύτερος στο γλύψιμο και αυτός με το μεγαλύτερο μέσο θα δουλεύει...
Όσο για τον Κούλη να μην ξεχάσουμε να τον ψηφίσουμε (όχι ότι οι άλλοι φάνηκαν καλύτεροι...)!

nickitol

  • Επισκέπτης
Απ: Δεν έχω 3 ή 4 παιδιά, άρα δεν θα δουλέψω και φέτος;
« Απάντηση #258 στις: Σεπτέμβριος 25, 2017, 01:05:29 μμ »
petko, από τις καλύτερες γελοιογραφίες που έχω δει και περιγράφουν τους Ελληνες και την ελληνική πραγματικότητα!!!!!!

Το ότι υπάρχει υπογεννητικότητα στη χώρα το ξέρουμε επίσης αλλά με πρόσχημα αυτό δε θα δεχτούμε και την χωρίς όρους και όρια πρόταξή των ειδικών κατηγοριών στους πίνακες αναπληρωτών και την πρόσληψή τους σε βάρος μας.

Φαίνεται ότι αποτελούσε διαχρονικά προτεραιότητα το θέμα αυτό για τις κυβερνήσεις και "επιδοτούσαν "την πολυτεκνία.
Είναι γνωστό ότι επιδοτείται ότι έχει αναγκη κανείς που είναι σε έλλειψη και  όχι ό,τι βρίσκεις απλόχερα.

Δεν είπε κανείς να ανεχθούν οι υπόλοιποι τις προσλήψεις σε βαρος τους.

Δεδομένης της κατάστασης σήμερα, ανάμεσα σε δύο ενδιαερόμενους, νομιζω ότι ο  πολύτεκνος έχει προτεραιότητα.
Για δημογραφικούς αλλά και κοινωνικούς λόγους.
Αναφέρομαι σε δάσκαλο και καθηγητή , όχι για εξειδικευμένο χειρουργό ούτε καθηγητή στο πανεπιστήμιο.

Αποσυνδεδεμένος xaros

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 12
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Δεν έχω 3 ή 4 παιδιά, άρα δεν θα δουλέψω και φέτος;
« Απάντηση #259 στις: Σεπτέμβριος 25, 2017, 01:16:19 μμ »


Δεδομένης της κατάστασης σήμερα, ανάμεσα σε δύο ενδιαερόμενους, νομιζω ότι ο  πολύτεκνος έχει προτεραιότητα.
Για δημογραφικούς αλλά και κοινωνικούς λόγους.
Αναφέρομαι σε δάσκαλο και καθηγητή , όχι για εξειδικευμένο χειρουργό ούτε καθηγητή στο πανεπιστήμιο.

Προτεραιότητα σε φοροαπαλλαγές, ή ακόμα και σε επιδόματα να έχει ο πολύτεκνος.
Προτεραιότητα για διορισμό στο δημόσιο γιατί να έχει;
Για ποιό λόγο να μπαίνει στο δημόσιο η κάθε κουστή-πολύτεκνη μαρία;
Για να μην δουλεύει τίποτα σωστά στο δημόσιο, και να έχει δικαιολογία έτσι ο ιδιωτικός τομέας απέναντι στους πολίτες, όταν αρπάζει όλες τις δουλειές; Κάθε δουλειά που αναλαμβάνει ο ιδιωτικός τομέας αυξάνει το κόστος και άρα την φορολογία , αφού ο ιδιωτικός τομέας που σέβεται τον εαυτό του στοχεύει πάντα στην κερδοσκοπία.

Φυσικά δεν συζητάω καν το αίσχος, η κάθε κουτσή-πολύτεκνη μαρία να επιβαρύνει μόνο τον κλάδο της εκπαίδευσης.
Πρέπει να την στέλνουν σε όλο τον δημόσιο τομέα και να επιβαρύνονται έτσι ισότιμα όλες οι διευθύνσεις και όλα τα υπουργεία με την αναξιοσύνη της. Καλό θα της κάνει άλλωστε, η κάθε κουτσή-πολύτεκνη μαρία έχει πήξει στα παιδία, και μάλλον δεν θα της αρέσει πάλι με παιδιά να ασχολείται.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 25, 2017, 01:26:25 μμ από xaros »

nickitol

  • Επισκέπτης
Απ: Δεν έχω 3 ή 4 παιδιά, άρα δεν θα δουλέψω και φέτος;
« Απάντηση #260 στις: Σεπτέμβριος 25, 2017, 01:34:50 μμ »
Προτεραιότητα σε φοροαπαλλαγές, ή ακόμα και σε επιδόματα να έχει.
Προτεραιότητα για διορισμό στο δημόσιο γιατί να έχει;
Για ποιό λόγο να μπαίνει στο δημόσιο η κάθε κουστή-πολύτεκνη μαρία;

Φυσικά δεν συζητάω καν το αίσχος, η κάθε κουτσή-πολύτεκνη μαρία να επιβαρύνει μόνο τον κλάδο της εκπαίδευσης.
Πρέπει να την στέλνουν σε όλο τον δημόσιο τομέα και να επιβαρύνονται έτσι ισότιμα όλες οι διευθύνσεις και όλα τα υπουργεία με την αναξιοσύνη της. Καλό θα της κάνει άλλωστε, η κάθε κουτσή-πολύτεκνη μαρία έχει πήξει στα παιδία, και μάλλον δεν θα της αρέσει πάλι με παιδιά να ασχολείται.

Για να έχει φοροαπαλλαγές πρέπει να έχει εισόδημα. Επειτα αν παίρνει επίδομα θα λείψει από τα ταμεία. Τα κρατικά  ταμεία δεν είναι δέντρα με λεφτα, αλλωστε καλυτερα να εργαζεται καποιος αντι να τον επιδοτεις και να καθεται.
Αν μια πτυχιουχο καθηγητρια που τυχαίνει να είναι πολύτεκνη, την περιγράφεις ως "η κάθε κουτσή μαρια", νομίζω ότι δεν πρέπει να μπεις σε τάξη , όσο αγανακτισμένος και να είσαι από την ανεργία.

Αποσυνδεδεμένος xaros

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 12
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Δεν έχω 3 ή 4 παιδιά, άρα δεν θα δουλέψω και φέτος;
« Απάντηση #261 στις: Σεπτέμβριος 25, 2017, 01:36:37 μμ »
Για να έχει φοροαπαλλαγές πρέπει να έχει εισόδημα. Επειτα αν παίρνει επίδομα θα λείψει από τα ταμεία. Τα κρατικά  ταμεία δεν είναι δέντρα με λεφτα, αλλωστε καλυτερα να εργαζεται καποιος αντι να τον επιδοτεις και να καθεται.

Φυσικά και πρέπει να κάθεται η κουτσή-πολύτεκνη μαρία, και να επιδοτείται.
Για να έχει πάντα την αντίληψη ότι από φιλανθρωπία ζει, και να μην μας το παίζει εργαζόμενη και παίρνουν τα μυαλά της αέρα.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 25, 2017, 01:38:26 μμ από xaros »

Αποσυνδεδεμένος BAKOS

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 15
    • Προφίλ
Απ: Δεν έχω 3 ή 4 παιδιά, άρα δεν θα δουλέψω και φέτος;
« Απάντηση #262 στις: Σεπτέμβριος 25, 2017, 01:46:30 μμ »
Χάρε λες μλκες

Αποσυνδεδεμένος xaros

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 12
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Δεν έχω 3 ή 4 παιδιά, άρα δεν θα δουλέψω και φέτος;
« Απάντηση #263 στις: Σεπτέμβριος 25, 2017, 01:49:43 μμ »
Χάρε λες μλκες

Ναι ε; Δηλαδή και από φιλανθρωπία να ζείς, και να το κρύβεις και να μας περνιέσαι ότι κάτι κάνεις και ότι δουλεύεις.
Τίποτα άλλο? Να βάλουμε και κανέναν να σου κάνει αέρα θέλεις;; Μήπως θες να σε κάνουμε και διευθυντή;;

Να μην προσλαμβάνονται αναξιοπαθούντες στο δημόσιο, για να δουλέψει το δημόσιο με ικανούς, έτσι ώστε να μειωθεί το λειτουργικό κόστος και άρα η φορολογία.

Και να δοθεί στους αναξιοπαθούνες επίδομα ανεργίας, ικανό για να μπορούν να ζουν αυτοί και τα παιδιά τους. Μόνο αν κάτσουν σπίτι τους δεν θα ενοχλούν με την αναξιοσύνη τους στους χώρους εργασίας (και έτσι το δημόσιο θα δουλεύει ρολόι) και ταυτόχρονα θα αντιλαμβάνονται την κατάστασή τους και θα είναι ευγνώμονες προς την πολιτεία που τους προστατεύει.

Γιατί τελικά, ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 25, 2017, 02:30:48 μμ από xaros »

Αποσυνδεδεμένος gia 96

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 5014
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Η κακή εκπαίδευση, χειρότερη της αγραμματοσύνης
    • Προφίλ
Απ: Δεν έχω 3 ή 4 παιδιά, άρα δεν θα δουλέψω και φέτος;
« Απάντηση #264 στις: Σεπτέμβριος 25, 2017, 02:42:08 μμ »
Ναι ε; Δηλαδή και από φιλανθρωπία να ζείς, και να το κρύβεις και να μας περνιέσαι ότι κάτι κάνεις και ότι δουλεύεις.
Τίποτα άλλο? Να βάλουμε και κανέναν να σου κάνει αέρα θέλεις;; Μήπως θες να σε κάνουμε και διευθυντή;;

Να μην προσλαμβάνονται αναξιοπαθούντες στο δημόσιο, για να δουλέψει το δημόσιο με ικανούς, έτσι ώστε να μειωθεί το λειτουργικό κόστος και άρα η φορολογία.

Και να δοθεί στους αναξιοπαθούνες επίδομα ανεργίας, ικανό για να μπορούν να ζουν αυτοί και τα παιδιά τους. Μόνο αν κάτσουν σπίτι τους δεν θα ενοχλούν με την αναξιοσύνη τους στους χώρους εργασίας (και έτσι το δημόσιο θα δουλεύει ρολόι) και ταυτόχρονα θα αντιλαμβάνονται την κατάστασή τους και θα είναι ευγνώμονες προς την πολιτεία που τους προστατεύει.

Γιατί τελικά, ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος.
Αν οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι είναι άξιοι να διδάξουν κι έχουν αντικειμενικά προσόντα (πέρα από την ιδιότητά τους ως τρίτεκνου και πολύτεκνου, που δεν αποτελεί προσόν), να μπουν στα δημόσια σχολεία και να διδάξουν και να μην ζουν με επιδόματα! Όχι, όμως, συνάδελφε, να προσλαμβάνονται αυτοί (που είναι αβέβαιο ακόμη κι αν κατέχουν το διδακτικό τους αντικείμενο) στη θέση κάποιων άλλων εκπαιδευτικών, που και έχουν αποδείξει τις γνώσεις τους και διαθέτουν και επιπρόσθετα προσόντα! Αυτό είναι κατάφωρη καταστρατήγηση κάθε έννοιας δικαίου και στερείται λογικής (εκτός κι αν είναι λογικό να βάζει το Υπουργείο όποιον κι όποιον να διδάξει όπως-όπως τα μαθήματα, για να υποβαθμιστεί κι άλλο η ποιότητα του δημόσιο σχολείου)!
Οι άνθρωποι σπεύδουν να ασκήσουν κριτική, για να μην κριθούν οι ίδιοι!

Αποσυνδεδεμένος conpan

  • Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Μηνύματα: 145
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Δεν έχω 3 ή 4 παιδιά, άρα δεν θα δουλέψω και φέτος;
« Απάντηση #265 στις: Σεπτέμβριος 25, 2017, 03:00:00 μμ »
Αρχικά είναι σημαντικό όσοι διδάσκουν τα παιδιά μας να έχουν παιδεία, και κάποιος που όταν αναφέρεται σε μία πολύτεκνη μητέρα την αποκαλεί  "κουτσή-πολύτεκνη μαρία", σημαίνει, το λιγότερο, ότι δεν ξέρει καν τι σημαίνει παιδεία. Δεν καταλαβαίνω γιατί ζει από φιλανθρωπία, εργάζεται και μάλιστα πολύ σκληρότερα από πολλούς. Η λογική είναι ότι οι πολύτεκνοι μπαίνουν πρώτοι στους πίνακες, γιατί είναι πολύ πιο δύσκολο να βρουν αλλού δουλειά, αλλά και γιατί είναι πολύ περισσότερες οι ανάγκες τους, αλλά και ο χρόνος που έχουν για να τις καλύψουν. Επίσης προσφέρουν ανθρώπους σε μια χώρα που νοσεί και κάποιος πρέπει να τους βοηθήσουμε. Συνήθως πάντως μόνο ανάξιος δεν είναι αυτός που έχει το κουράγιο και τη δύναμη να μεγαλώνει 4 ή 5 ή 6 παιδιά. Ίσως θα έλεγα ανάξιο τον άλλο που φοβάται ότι του κλέβουν τις θέσεις στο δημόσιο, γιατί δε δύναται να βρει αλλού δουλειά.

 

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32293
  • Τελευταία: HelenK
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1159819
  • Σύνολο θεμάτων: 19212
  • Σε σύνδεση σήμερα: 385
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 11
Επισκέπτες: 361
Σύνολο: 372

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.078 δευτερόλεπτα. 34 ερωτήματα.