0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η μεγαλύτερη απειλή που έχει δεχθεί η δημόσια σχολική εκπαίδευση από τη μεταπολίτευση και μετά
Νομίζω ότι η gia96 εννοεί το εξής: Λόγω της έλλειψης διορισμών όσοι θα μπορούσαν να πάρουν μετάθεση για αστικά κέντρα, δεν παίρνουν και παραμένουν στα σύνορα και στα δυσπρόσιτα, μακριά από τα αστικά κέντρα τελοσπάντων. Αν γίνουν διορισμοί, θα γίνουν για να καλυφθούν θέσεις σε νησιά και σύνορα, όχι στην Αθήνα. Τότε, κατά κάποιο τρόπο, θα μπορέσουν να μετακινηθούν προς το κέντρο οι μη μετατιθέμενοι....Φυσικά, η αύξηση ωραρίου και ειδικά για τους φιλολόγους η μείωση των ωρών στα Γυμνάσια πέρυσι ήταν ένας τρόπος για να μην αυξηθούν οι ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό και να μην εμφανιστούν κενά, αλλά πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί.
Mε ενοχλεί να καταδικαζουν και να ταμπελοποιουν ανθρωπους . Ο καθενας ειναι ελευθερος να πει κατι ή να μην το πει, μπορει καποιος να συμφωνεί ή να διαφωνεί με τη σκεψη του. Τι θα πει:" Κι όποιος δεν δύναται ή (τον έχουν μάθει να) μην τα καταλαβαίνει:ΑΣ επαναπαυτεί στο τρέχον είδος "φόβου" κ ΑΣ βλέπει TV.Κι ας κοιτάξει την πάρτη του κ να βολευτεί (προς το παρόν για τη γενιά του)."Λυπαμαι, η νοημοσυνη μου με κατατασσει σε αυτους που δεν καταλαβαινουνΚαταλαβαινω ομως τον πρωην αναπληρωτη υπουργο παιδειας, κ Τασο Κουρακη, που σαν αντιπολιτευση ειχε στειλει επερωτηση στη βουλη "Τι θα γινει με τυς εκπαιδευτικούς που ξεχασαμε στα νησια" , και που πραγματικά με εκανε και ενοιωσα ευτυχης οτι καποιος το καταλαβε επιτελους, και μετα ως κυβερνηση δεν αναφερθηκε ξανα στο θεμα. Εγω αυτα καταλαβαινω , μια που το θεμα ειναι οι μεταθεσεις
Εγώ αντίθετα είδα οτι (και) φέτος δόθηκαν (λίγες ) μεταθέσεις χωρίς να υπάρχουν κενές οργανικές .
ion31, σε ποιες ειδικότητες αναφέρεσαι; Παλιότερα, προ Διαμαντοπούλου, γινόταν "όργιο" μεταθέσεων, χωρίς να υπάρχουν κενές οργανικές. Τα τελευταία χρόνια αυτό έχει περιοριστεί αισθητά, εξ ου και κάποιες ειδικότητες, π.χ Αγγλικών, Γαλλικών, Πληροφορικοί, κλπ. δεν παίρνουν μετάθεση και αν κάποιος πάρει, ψάχνουμε το γιατί και πώς.
Οι μετατάξεις αυτές αποτελούν μαύρη σελίδα στις υπηρεσιακες μεταβολές στο υπουργείο παιδείας...
admin mode:Καταλαβαίνω την πικρία που δημιουργούν τα αποτελέσματα των μεταθέσεων, όμως σε αυτό το thread συζητάμε μόνο για αυτές. Παρακαλώ να επανέλθετε στο θέμα.