0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
*Οι δύο ημέρες άδειας είναι πέραν της ημέρας αιμοδοσίας και μπορούν να ληφθούν είτε συνεχόμενα με το χρόνο της αιμοδοσίας ή οποτεδήποτε εντός της σύμβασης. Σε κάθε περίπτωση δεν μεταφέρονται στο επόμενο ημερολογιακό έτος.Τελικά είναι ακόμα χειρότερα συνάδελφοι. Ισχύει και αυτό που λέει η despinoula4 και αυτό που είπα αρχικά εγώ. Πρέπει και εντος της σύμβασης και εντος του ίδιου έτους. Δηλαδη αν δώσεις αίμα απο 1/1 πρέπει μέχρι 30/6 να την πάρεις. Επίσης πρέπει αν δώσεις απο 1/9 να την πάρεις μέχρι 31/12. Αλλιώς χάνεται και στις δυο περιπτώσεις.
Αγαπητέ victor123, δυστυχώς είναι όπως τα λέει το excel του ΥΠΑΙθ... Και το λέω ως παθούσα την προηγούμενη σχολική χρονιά... Για αναπληρωτές λοιπόν: εάν κάποιος αιμοδοτήσει πριν τη λήξη του 2022, ΠΡΕΠΕΙ να πάρει τις 2 εξτρά μέρες άδεια ΠΡΙΝ λήξει το 2022. Πέρυσι σκέψου είχα αιμοδοτήσει τον Οκτώβρη και τον Μάρτη, θέλοντας να πάρω τις 4 εξτρά μέρες κάπου στον Μάιο... Αλλά η ΔΔΕ απέρριψε τις 2 μέρες από την αιμοδοσία του Οκτώβρη, γιατί έπρεπε λέει να της είχα πάρει ως 31/12/21... Μέχρι πρόπερσι πάντως οι αναπληρωτές παίρναμε τις εξτρά μέρες όποτε θέλαμε εντός σύμβασης, χωρίς περιορισμούς ημερολογιακού έτους. Από πέρυσι άλλαξε εντελώς αυτό!
Μπορείς να δίνεις αίμα 3 φορές τον χρόνο. Φυσικά ο Φεβρουάριος και Μάιος ανήκουν στην προηγούμενη σύμβασή σου.Αν δώσεις τώρα αίμα θα είναι η 1η φορά για την σύμβαση του σχολικού έτους 2022-2023.
Γενικά κάποιος μπορεί να δίνει αίμα ανά τρεις μήνες, επομένως 4 φορές τον χρόνο.
Συνάδελφοι, για τη λήψη αιμοδοτικής άδειας, πρέπει η αιμοδοσία να γίνει εθελοντικά ή καλύπτει και η περίπτωση αιμοδοσίας για συγκεκριμένο ασθενή;
η διάταξη έχει συγκεκριμένη διατύπωση που μπορεί να σου δημιουργήσει θέμα με τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες, αλλά θα σου απαντήσω πρακτικά : στους ανθρώπους και τον γιατρό της αιμοδοσίας πεις τα σχετικά , ότι δηλ στο χαρτί της βεβαίωσης για να πάρεις άδεια μπορεί να γράψουν εθελοντικά (ή και τίποτα στη χειρότερη - ε, το ξέχασαν , δεν θα το πάρουν γραμμή στη διεύθυνση , είναι σε μερικές και πολύ εντάξει άνθρωποι ! ) , διότι δεν θα ψάξει κανείς τον α/α με barcode που κάποια νοσοκομεία (όχι όλα βάζουν) και επειδή οι γιατροί είναι πιο σοβαροί άνθρωποι , ίσως να τη βγάλεις καθαρή. εγώ αυτό θα σου πρότεινα , διότι δεν έχεις να χάσεις κάτι. και το να προστρέξεις σε συγγενή είναι κάπως στο πνεύμα του νόμου . κάποιος πρέπει να δώσει και γι'αυτόν.
Εμενα μου εβαζαν οτι εδωσα λογω εκτακτης αναγκης για σπανια ομαδα….... θεωρουσε οτι ο νομος δεν αναγνωριζει ουτε την εθελοντικη αιμοδοσια, παρα μονο την εκτακτη αναγκη και την προσκληση απο την αιμοδοτικη υπηρεσια!
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
νομίζω το έχεις ξαναγράψει - και θα αφορούσε και άλλους το θέμα, οπότε άλλαξε κάποια στιγμή η διατύπωση της διάταξης και αναφέρει σαφώς και την εθελοντική. ξαναλέω το θέμα των αδειών είναι βλακωδώς σύνθετο, πρέπει να αλλάξει ΓΙΑ ΟΛΕΣ επί το σαφέστερο και απλούστερο , να ξαναπώ για την αθλιότητα των αδειών εξετάσεων και το διδακτορικό τώρα τώρα; παραλογισμός παντού σε αυτό το μπάχαλο.