0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
μερικές επισημάνσεις : 1.Αλίμονο αν δεν υπάρχουν τα μέσα να τακτοποιηθούν όλοι σύννομα και δίκαια από το υπουργείο μας. θεμιτότατο, όταν προκύπτει θέση να τη διεκδικώ, αν έχω τα προσόντα, και να αδειάζει η δική μου και να βολεύεται τυχόν άλλος, χωρίς κανέναν από τους χαζούς αποκλεισμούς. τα προβλήματα είναι αλλού και λυπάμαι, αν δεν τα βλέπουμε...όλες οι μεταβολές θα μπορούσαν να γίνονται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο ! και έγκαιρα και με λογική σειρά και ολοκλήρωση πριν από τον σεπτέμβριο
το πώς θα γίνει διασταλτικά η ερμηνεία του νόμου (4547/2018) δεν το ξέρω... δεν θεωρώ τυχαίο ότι αναφέρονται όλοι οι διευθυντές, υποδιεθυντ κλπ στο άρθρο 21 και μέχρι και το 30 αναφορά μόνο σε αυτούς (και για την τριετή θητεία συνεπώς). ρίξε μια ματιθά. τώρα αν συμπαρασύρει και τους ΣΔΕ , ΙΕΚ εγώ δεν το νομίζω... Ίδωμεν (τότε άκυρη και η υπυργική απόφαση των υποδιευθυντών; ), λογικά στέκει αυτό που ανέφερα. Κάτι κουλά για υπερκείμενη νομοθεσία της δευτρεοβάθμιας σε σχέση με ΣΔΕ κλπ δεν στέκει , διότι το θέμα είναι αν κάτι αλλάζει ρητά και με "δυνατότερο χαρτί" (πχ εφαρμοστική εγκύκλιος , υπ. απόφαση, νόμος). Όπως τα διαβάζω ή τους έχει ξεφύγει ή δεν συμπεριέλαβαν σκοπίμως (για να αφήσουν τις διαδικασίες ως έχουν στα... ) τα ΣΔΕ. Κοντός ψαλμός αλληλούια (θα γράψω στα 'λέγα - αν έχω λάθος , θα κάνω την πάπια , φυσικά). Όλα τα περιμένω από δαύτους... (όλη την κρατικ,ή μηχανή- και σκέψου ότι έχω μικρή πρόσβαση σε πληροφορίες και δείγματα τυχαία, τόσο δυνατά ωστόσο ώστε να πιστεύω ότι δεν υπάρχει σωτηρία... Και το λέω σε όλους τους τόνους παντού: αν η εκπαίδευση είναι έτσι, βελτίωση ούτε σε 500 χρόνια...)
δίκιο η Λάρισα (αυτό μου ξέφυγε... στο άρθρο 87 )
Στα προφανή και πρόδηλα δεν χρειάζεται "διασταλτική ερμηνεία"... Ο νέος Ν. 4547/2018 είναι κάτι παραπάνω από σαφέστατος... Λέγοντας ότι εκεί που μέχρι τώρα ο νόμος (4186/2013) προέβλεπε για Δ/ντές και Υδ/ντές ΙΕΚ και ΣΔΕ θητεία 2ετή, τώρα ο νέος νόμος (4547/2018. αρθ. 87, παρ. 3) επεκτείνει τη θητεία αυτή (στα ΙΕΚ και τα ΣΔΕ) σε 3ετή.... Δημιουργώντας έτσι πρόβλημα ακυρωσιμότητας των "Προσκλήσεων ενδιαφέροντος" του περασμένου Μαρτιου (30.03.2018) για τις θέσεις Δ/ντών και Υδ/ντών ΙΕΚ και Δ/ντών ΣΔΕ (σ.σ.: για τις θέσεις Υδ/ντών ΣΔΕ βγήκε προ μηνός η απόφαση αποσπάσεων εκπ/κών σε θέσεις Υδ/ντών με θητεία όση προέβλεπε η Πρόσκληση, άρα ουδέν νομικό ζήτημα τίθεται) λόγω μεταβολής των ουσιωδών όρων της Πρόσκλησης, γεγονός που διεμεσολάβησε ανάμεσα στην έκδοση της Προσκλήσεως (30 Μαρτίου 2018) και στην έκδοση νέου νόμου 4547/2018 (12.06.2018) και το οποίο εγείρει ζήτημα ακυρότητας της διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν αρκετοί εκπ/κοί στους "Οριστικούς Πίνακες υποψηφίων" Δ/ντών - Υδ/ντών ΙΕΚ και Δ/ντών ΣΔΕ (υποψήφιοι 2ετούς θητείας βάσει της Πρόσκλησης με την οποία υπέβαλαν την αίτησή τους) που ζητούν την εξαίρεσή τους διότι δεν επιθυμούν να υπηρετήσουν την θεσπισθείσα 3ετή θητεία. Επίσης, υπάρχουν εκπ/κοί που κι αυτοί ζητούν την εξαίρεσή τους από τους ίδιους Πίνακες και την εν εξελίξει διαδικασία επιλογής διότι έλαβαν ήδη (με απόφαση Υπουργού) απόσπαση σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ, κλπ. (βάσει προγενέστερης Πρόσκλησης, αυτής "Για αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, κλπ" της 27ης Μαρτίου 2018), την οποία απόσπαση (σε ΠΥΣΔΕ) επιθυμούν (όπως ασφαλώς έχουν το δικαίωμα) να διατηρήσουν. Οπως λένε από το Υπ. Παιδείας αυτές οι υποθέσεις διακανονίζονται / διευθετούνται αυτό το διάστημα, προκειμένου στην εκδοθησομένη υπουργική απόφαση αποσπάσεων για θέσεις Δ/ντών ΙΕΚ / ΣΔΕ και Υδ/ντών ΙΕΚ να μην υπάρχουν ζητήματα νομιμότητας (που με τη σειρά τους θα προκαλέσουν προσφυγές, κ.λ.π).
Καλησπέρα!Θα μπορούσατε να αναφέρετε, σας παρακαλώ, από ποια πηγή προέρχονται οι πληροφορίες σας;Στις προσκλήσεις για ΙΕΚ/ΣΔΕ αναφερόταν ρητά ότι όσοι είναι στους οριστικούς πίνακες έχουν υποχρέωση να αναλάβουν υπηρεσία εφόσον κληθούν οποτεδήποτε μέχρι τις 31-8-2018 που ισχύουν, ενώ όσοι δεν επιθυμούν έπρεπε να το δηλώσουν μέχρι και 3 ημέρες μετά την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων.Τέλος, με ποια ιδιότητα αποφαίνεσθε περί ακυρωσιμότητας της διαδικασίας; Η διαδικασία αυτή αφορά ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων, πολλοί εξ αυτών επιθυμούν συνειδητά να υπηρετήσουν σε ΙΕΚ/ΣΔΕ. Ενδεχομένως και κάποιοι να μην έχουν αποσπαστεί σε άλλες θέσεις είτε γιατί δεν έκαναν αίτηση, είτε γιατί δεν μπόρεσαν (δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω). Λεγόμενα περί ακυρωσιμότητας δημιουργούν, το λιγότερο, αναστάτωση. Εξ ου και η ερώτηση περί ιδιότητας, χωρίς φυσικά καμιά διάθεση αντιπαράθεσης με σας.