0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα!!! Έχω μια απορία. Έχει ο μαθητής κάποια μαθησιακή δυσκολία; Με διάγνωση ή χωρίς; Αν επιτρέπεται, σε ποια μαθήματα του κάνεις ιδιαίτερα; Σε όλα ή μόνο στα φιλολογικά; Και κάτι άλλο: Επειδή είμαι καθηγήτρια σε Γυμνάσιο και σε Λύκειο και δεν ξέρω τα του Δημοτικού, χρειάζονται ιδιαίτερα από πρώτη Δημοτικού; Χτες στην θάλασσα άκουσα ένα κοριτσάκι 6 χρονών να λέει: το πρωί έκανα μαθηματικά για να είμαι έτοιμη για την πρώτη Δημοτικού!!!!!!!!!!
Καλησπέρα Κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, θα έλεγα το διάβασμα βιβλίων βοηθά...μήπως να του πρότεινες κάποια βιβλία, προκειμένου να πάρει κάποιες ιδέες...πιστεύω ότι θα τον βοηθούσε να μπει σε αυτή τη λογική...τώρα βέβαια από αυτά που περιγράφεις καταλαβαίνω ότι μπορεί να σε "γειώσει"...
Έχω εντελώς άσχετη ειδικότητα, αλλά σκέφτομαι το εξής:Αντί να ξεκινήσει με μια τόσο σύνθετη εργασία όπως διακοπές στο χωριό, θα μπορούσε να γράψει μικρές και βαθμιαία αυξανόμενης δυσκολίας φανταστικές περιγραφές. 1. Μου έπεσε κάτι και έσπασε (Τι ήταν, γιατί έπεσε και πώς έσπασε) 2. Έφαγα κάτι και μου άρεσε κλπ... Ακόμη και αν δεν βοηθηθεί άμεσα, ίσως καταφέρεις να εντοπίσεις ακριβέστερα πού είναι το "πρόβλημα"
Μια ιδέα που εφαρμόζω με τους μαθητές μου στα Αγγλικά είναι οι εικόνες-ιστορία. αρχικά, γράφουμε προτάσεις για κάθε εικόνα και στη συνέχεια προσπαθούμε να τις μεγαλώσουμε βάζοντας κάποιο επίθετο και΄/ή επίρρημα. Στη συνέχεια προσπαθούμε να επέμβουμε στις προτάσεις χρησιμοποιώντας συνώνυμα. Τέλος, συνδέουμε τις προτάσεις με συνδετικές λέξεις και φράσεις έτσι ώστε το έργο μας να πάρει τη μορφή παραγράφου / έκθεσης. Ίσως λοιπόν εκεί που μιλούσατε για το χωριό αν είχες μια εικόνα ενός χωριού να μπορούσατε να κάνετε αυτό που περιγράφω παραπάνω.
https://ilektra.weebly.com/gammarhoalphapitau972sigmaf-lambda972gammaomicronsigmaf.htmlΡίξε μια ματιά όσον αφορά τις μαθησιακες δυσκολίες στη γραπτή έκφραση. Δεν είναι πάντα εκδηλες στην ορθογραφία ή τον γραφικό χαρακτήρα.
Εμενα με προβληματίζει το θεμα της αρνησης εφοσον ειναι τοσο έντονη όσο την περιγράφεται!! Πολλα παιδια εχουν προβλημα έκφρασης και φαντασίας στον γραπτο λόγο αλλα το προσπαθουν και οσο μπορουν τα καταφέρνουν!! Ο μικρος σας λέτε οτι εχει έντονη αρνηση που είναι πολυ περιεργο!!! Μήπως έχει δεχθει ασχημη κριτική για τον τροπο γραφής του??Στα αρχαια και στην ιστορία του αρεσουν πολυ τα διαβαζει και ασχολειται πέρα απο το σχολείο ή τα σχολικά μαθηματα???