0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εσύ θα με φτάσεις στο σημείο αν συνεχίσω να συνομιλώ να μην ξέρω ποιος είμαι. Λοιπόν αν συνέχιζε το παλιό σύστημα όφειλε να ξεπαγωσει τους παγωμένους πίνακες. Για να το κάνει αυτό θα έπρεπε να δεχθεί ότι δεν καταργεί παλιές διατάξεις που καταργούνται με το παρόν νομοσχέδιο.Αντι αυτού λοιπόν και για μια χρονιά δέχεται να τρέξει τις προσλήψεις αναπληρωτών με τους παλιούς πίνακες.Γιατί με αυτούς; Γιατί είναι οι μόνοι με την έγκριση του ΑΣΕΠ. Πιθανές αλλαγές σε αυτούς θα απαιτούσαν εκ νέου τρέξιμο διαδικασίας και έγκρισης από ΑΣΕΠ χωρίς νομικό πλαίσιο στήριξης της όλης διαδικασίας. Καραμπινατη περίπτωση παρανομίαςΥγ. Για να το κλείσω λοιπόν παράταση υπό προϋποθέσεις των πινάκων του παλιού συστήματος για τη διδακτική χρόνια 2019-2020 και μόνο για πρόσληψη αναπληρωτών προβλέπεται στις μεταβατικές διατάξεις του νέου νομοσχεδίου
Οι οριστικοι πινακες για μονιμους διορισμους θα πρεπει να βγουν οταν θα εχουν ολοκληρωθει ολοι οι ελεγχοι δικαιολογητικων των μονιμων και αναπληρωτων επειδη ειναι ενιαιοι και δε θα ισχυει η ιδια διαδικασια οπως με τους αλλους ΑΣΕΠ δημοσιου οπου θα καλουνε για καταθεση δικαιολογητικων τους διπλασιους απο οσους θα διολιστουν;
Ας υποθέσουμε ότι πάμε με παλιούς πίνακες και με παλιό σύστημα.Οι επόμενες προσλήψεις θα είναι πανομοιότυπες με τις φετινές. Κατανοητό. Αυτονόητο.Ας υποθέσουμε ότι πάμε με παλιούς πίνακες αλλά χωρίς το παλιό σύστημα.Οι πίνακες παραμένουν ίδιοι αλλά π.χ οι τρίτεκνοι θα προσληφθούν όταν φτάσει ο πίνακας σε αυτούς.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Παράταση ανοχής των παλιών πινάκων πρέπει να δοθεί γιατί αλλιώς δεν θα στέκουν οι νέες προσλήψεις.Εκτός κι αν δεν έχω καταλάβει κάτι καλά. Έχει προβλεφθεί κάτι τέτοιο η τελικά δεν είναι σημαντικό και τρώμε δούλεμα τόσο καιρό;-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aυτο είναι κάτι που δεν έχει διευκρινισθεί. Ωστόσο, αν ερμηνεύσεις κυριολεκτικά το νέο νόμο και δεν δοθεί κάποια άλλα διευκρίνιση, εγώ καταλαβαίνω ότι ισχύει η δεύτερη περίπτωση που γράφεις, δηλαδή τριτεκνοι με τη σειρά τους.
Οι οριστικοί πίνακες θα ισχύουν για 3 χρόνια για πάσης φύσεως διορισμούς και προσλήψεις αναπληρωτών
Πριν καταρτιστουν οι οριστικοι πινακες θα πρεπει να σταλουν δικαιολογητικα στον ΑΣΕΠ απο τους υποψηφιους οπως και σε αλλους διαγωνισμους δημοσιου, ή κατι αλλο;
Οι οριστικοί πίνακες θα ισχύουν για 3 χρόνια για πάσης φύσεως διορισμούς και προσλήψεις αναπληρωτών στην ειδικότητα. Ο ΑΣΕΠ δεν γνωρίζει εκ των προτέρων που και πότε και πόσοι θα προσληφθούν ή διοριστούν για να ελέγξει τα δικαιολογητικά μόνο αυτών. Το υπουργείο Παιδείας για να μην κατηγορηθεί για οτιδήποτε στο μέλλον οφείλει να παραλάβει αυτούς τους πίνακες και το μόνο που θα κάνει είναι να δίνει περιοχές και θέσεις ανά περιοχή και ειδικότητα είτε για διορισμό είτε για πρόσληψη και να σέβεται ως προς την σειρά εξέτασης των προτιμήσεων την θέση των εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού στον οριστικό κατατακτικο παραδομένο πίνακα του ΑΣΕΠ. Αν και εφόσον θέλει ζητάει επιπλέον έξτρα επιβεβαίωση δικαιολογητικών πρόσληψης ή κυρίως διορισμού για να προχωρήσει στην απόλυση κάποιου που δεν κρίνεται κατάλληλος προς διορισμό ή πρόσληψη (σίγουρα από τώρα σας το λέω ότι οφείλει να το κάνει για τις περιπτώσεις κώλυματος διορισμού π.χ. υγείας, φυγόποινος κλπ.)
Το υπουργείο (άρα και ο ΑΣΕΠ) γνωρίζει ότι οι ετήσιες ανάγκες για αναπληρωτές είναι +,- 20.000. Μπορεί να ζητήσει δικαιολογητικά από τους πρώτους 40.000, αναλογικά μοιρασμένους σε κάθε ειδικότητα, χωρίς κανένα ρίσκο. Οι προυπηρεσίες υπάρχουν στον ΟΠΣΥΔ και είναι ήδη ελεγμένες.
Αυτό θα ισχύσει για του μονιμους διορισμούς που ο αριθμός θα είναι γνωστός... Για τους αναπληρωτές όμως ; Που όλα ειναι ρευστά και ο αριθμός της κάθε φάσης και οι περιοχές που θα δηλώσει ο καθένας και το πόσοι θα δεχτούν. Σε εμας τους πληροφορικούς συνολικά παιρνουν σε όλες τις φάσεις 350περιπου αλλά ο πίνακας νομίζω φέτος εχει φτάσει κάτω απο το 800. Τι θα κάνουν θα ζητήσουν χαρτιά από του 3πλους απο όσου σκοπευουν να παρουν αναπληρωτές ; Και αν ο πίνακας είναι να φτάσει κάτω από τους τριπλούς; Στις τελευταίες φάσεις κατεβαίνει πολύ ο πίνακας γιατι δεν αποδέχονται πολλοι. Και μην ξενάς οτι ο πίνακας θα είναι ενας και για μόνιμους!!! διορισμούς και για αναπληρωτές... Νομίζω οτι χρονικά δεν βγαίνει να γίνουν τα πράγματα όπως γίνονται σε όλες τις προκυρήξεις του ΑΣΕΠ... κατι άλλο πρέπει να δοκιμαστει!