0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι ΠΕ02 & ΠΕ03 αντιμετωπιζουν ανεργια ηδη απο το 2008 καθως οι προσληψεις αναπληρωτων σε αυτες τις ειδικοτητες ειναι ελαχιστες και ειναι καλλυμενες απο παλιοτερους που εχουν πτυχιο απο το ετος 2000.
Συγνώμη εάν σε απογοητεύω, αλλά η αλήθεια είναι τόσο σκληρή όσο η κοινωνία που έκανε τα πτυχία μας κ@λ...χάρτα.
προς το παρόν εγώ άλλαξα χώρα και ησύχασα!
Είχα καιρό να μπω στο φόρουμ και έπεσα πάνω στο μήνυμα σου... Θα κάνω ενα σύντομο throw back. Τελείωσα τη φιλολογία το 2012,εκανα ιδιαίτερα μαθήματα και δούλεψα ως υπάλληλος γραφείου και το 2014 πέρασα με πανελλήνιες εξετάσεις στην εργοθεραπεία (τη μοναδική σχολή που ήθελα). Αναμενω να ορκιστώ (αλλά έχω πλέον και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Εργοθεραπευτριας και σφραγίδα). Εργάζομαι σε 3 κέντρα ειδικής αγωγής (εκ των οποίων τα 2 είναι φροντιστήρια όπου μου έγινε και πρόταση να αναλάβω φιλολογικά μαθήματα μιας και είμαι ήδη φιλόλογος οπως ανέφερα αλλά αρνήθηκα και ασχολούμαι μόνο με εργοθεραπεία προς το παρόν). Σκοπεύω μελλοντικά εφόσον κάνω και τις εκπαιδεύσεις που θέλω στην ειδική αγωγή, να αναλάβω και το ειδικό παιδαγωγικό. Είμαι πολυ ικανοποιημένη και με τις συνθήκες εργασίας και με το ωρομισθιο, εχω την ασφάλιση μου κανονικά με ικα (ευτυχώς γλίτωσα το μπλοκακι) και πλέον περιμένω την προκήρυξη για τα ειδικα σχολεία, που μέχρι και φετος στην αττική έπαιρναν και Εργοθεραπευτες χωρις παιδαγωγική επαρκεια μαζι με τους έχοντες παιδαγωγική επαρκεια - οπότε επειδή εντάσσομαι στη δεύτερη κατηγορία, έχω σοβαρές πιθανότητες να είμαι και εγω αναπληρώτρια Εργοθεραπευτρια σε ειδικό σχολείο 😊. Και συνδυάζεται και η εργασία ακόμη και ως μόνιμη σε ειδικό σχολείο με την εργασία στα κεντρα ειδικής αγωγης στον ιδιωτικό τομεα (παίρνεις άδεια απο το συμβούλιο εκπαίδευσης). Αν δεν με πάρουν (σε περίπτωση που μείνουν οι φετινοι πίνακες) είμαι σε επαφή και με καποιες ΜΚΟ και υπάρχει και η εναλλακτική της ιδιωτικής παράλληλης στήριξης (αν και προσωπικά προτιμώ τις νόμιμες εργασίες). Εγώ θα σε συμβούλευα:Ή να κάνεις το μεταπτυχιακό στο ανθρώπινο δυναμικό στο οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών (που διαρκεί 1.5 έτος και έπειτα έχεις κατευθείαν εργασία σε εταιρείες, υπάρχει διασύνδεση με την αγορά εργασίας και σε εταιρείες όπως coca cola, man power κοκ) Ή να περάσεις στην εργοθεραπεία (4 χρόνια διαρκεί η φοίτηση, είναι ενα τμήμα πανελλαδικά, και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και σφραγίδα για να σφραγίζεις τα χαρτιά του εοππυ ώστε οι γονείς να παίρνουν πίσω τα χρήματα για τις θεραπείες των παιδιών τους, σου εξασφαλίζει το τμήμα εργοθεραπείας του πανεπιστημίου δυτικής αττικής (πρωην τει αθηνας) και προς το παρόν κανενα κολλέγιο). Από την εργοθεραπεία δεν ασχολείσαι μονο με παιδια, αλλα και με ενήλικες και ηλικιωμένους με αναπτυξιακές / ψυχιατρικες/κινητικές διαταραχές, μαθησιακές δυσκολίες, νευρολογικές διαταραχές. Είμαστε ανάρπαστοι και δεν υπερβαλλω. Γνωρίζω κέντρο στα μελίσσια που πληρώνει 15 ευρω/συνεδρία καθαρά, συνήθως η συνεδρία με διάρκεια 45 λεπτα πληρώνεται απο 7 ευρω ως 10 ευρω καθαρα σε νεο θεραπευτή (στα κέντρα η συνεδρία χρεώνεται 30-40 ευρώ και οι γονείς παίρνουν χρήματα πίσω απο τον εοππυ, αλλα για να γίνει αυτό τα χαρτιά σφραγίζονται από εργοθεραπευτη, οποτε δε γίνεται το κεντρο να μην εχει Εργοθεραπευτη). Άρα έτσι μειώνονται και τα περιστατικά αντιποίησης επαγγέλματος (κάποιος να παρουσιάζεται ως "Εργοθεραπευτής" ενώ δεν είναι και να αναλαμβάνει συνεδρίες, το μόνο καλό που εγινε με τον Εοππυ είναι ότι μπήκε μια τάξη σε αυτό).