0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σύμφωνα με ενημερωτικό Κορδή η συζήτηση επί των αποσπάσεων σε σχολεία θα γίνει το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου.
Συνάδελφε είμαι πολυ χαλαρος. Πρεπει να καταλάβεις ότι αποσπάσεις μέσα στις εκλογές δεν γίνονται ουτε τυπικά ούτε ατυπα. Πέρα από εγκυκλίους (όπως αυτες)οι οποίες παραβιάζουν βασικές αρχές του συντάγματος (αλλά και Π.Δ) και οι οποίες μπορούν εύκολα να καταπέσουν σε δικαστήριο καμμία πολιτική ηγεσία τωρινού υπουργείου δεν θα έβαζε μπελά στο κεφάλι της ανακοινώνονοντας υπηρεσιακές μεταβολές και δίνοντας λαβή στους αντιπάλους για σχόλια. Το 2007 αλλά και καποιες άλλες φορές (με τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά) μπορεί να έγινε έτσι γιατί υπήρχε το επείγον του θέματος. Τώρα δεν υπάρχει επείγον άρα δεν υπάρχει περίπτωση μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες να ανακοινωθεί καμμία απόσπαση.
Έχω την εντύπωση ότι η απαγόρευση ισχύει μόνο για τις βουλευτικές εκλογές. Πράγμα που μου φαίνεται και λογικό γιατί δεν μας διορίζουν οι ευρωβουλευτές και - προς το παρόν τουλάχιστον (!) - ούτε οι δημαρχαίοι!
Δώσε και άλλο πόνο Κούλη, δώσε και άλλο πόνο.
Ναι αυτό γίνεται (η εξαίρεση) εφόσον όμως το θέμα είναι εξαιρετικά επείγον. Δεν νομίζω ότι το υπουργείο θα θεωρήσει εξαιρετικά επείγον το θέμα και θα ζητήεσι άδεια από τριμελή επιτροπή που διαχειρίζεται τέτοια ζητήματα. Ετσι κι αλλιώς η συνεδρίαση των ΚΥΣΔΕ/ΚΥΣΠΕ θα γινόταν τέλος Ιουνίου. Κατά πάσα πιθανότητα οι φετινές αποσπάσεις θα καθυστερήσουν (Ιούλιο-Αυγουστο) όπως άλλωστε γινόταν επί σειρά ετών παλαιότερα. θα δούμε....Πέρα από αυτό έχω αναφέρει και παραπάνω ότι κανείς υπουργός που τελεί "επί παραίτηση" δεν αναλαμβάνει ευθύνη για τετοιες υπηρεσισκές μεταβολές.
Ακόμη δε βγήκε και ήδη δημιουργεί προβλήματα. Τι τον θέλατε, μου λέτε;
Είν' ομορφάντρας. Δε μπορείς να πεις.