0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όλοι αυτοί οι αποκλισμοί των ομαδων αυτών "οι ήδη αποσπασμένοι", οι αιτούντες απόσπαση σε ΚΕΣΥ, σε ΣΜΕΑΕ, αντιβαίνει στον νόμο γιατί είναι και αυτά που αφορούν τις δύο βασικές Αρχές του Δικαίου, δηλαδή την Αρχή της ισότητας και την Αρχή της ίσης μεταχείρισης.Δηλαδή κάποιος αποσπασμένος σε ΣΜΕΑΕ γιατί δεν μπορεί να υποβάλει αίτηση επανεξέτασης?που είναι η ιση μεταχείρηση εργαζομένων?
Η λογική με την οποία κινείται το υπουργείο είναι σκληρή αλλά δεν αντιβαίνει την αρχη της ισης μεταχείρισης. Είναι η εξής: ζήτησες απόσπαση σε 4 ΠΥΣΔΕ και ικανοποιήθηκε η 2η επιλογή σου και αποσπάστηκες. Επανεξέταση -σου λέει το υπουργείο- δικαιούται αυτός που ΔΕΝ αποσπάστηκε και παραμένει στην οργανική του. Κάποια χρονιά- νομίζω το 2012- είχα πάρει απόσπαση στην 4η επιλογή μου σε δύσκολο νομο και το μόνο κενό ήταν στου διαολου τη μανα οπου και τοποθετηθηκα. Όταν έφερα αντίρρηση στον προιστάμενο, μου είπε:'κύριε, ήταν επιλογή σας ο νομός μας". Απο τότε δηλώνω μόνο 1 η 2 ΠΥΣΔΕ που αντέχω να πάω και να υποστηρίξω την επιλογη μου...
ΑΝ είσαι σίγουρος ότι υπάρχουν κενές λειτουργικές θέσεις στην ειδικότητά σου σε δομή ειδικής για το ΠΥΣΔΕ που ζητάςΚΑΙΜπορείς στα μόρια (ή με κατά προτεραιότητα) να "συναγωνιστείς" τους άλλους της ίδιας ειδικότηταςΚΑΙεπιθυμείς διακαώς απόσπαση σε αυτό το ΠΥΣΔΕΔΕΝ υπάρχει άλλος τρόπος αυτή τη στιγμή.Ούτε λόγος από το ΠΥΣΔΕ στο οποίο (εάν και εφόσον την πάρεις) θα πας , ΝΑ μην σε τοποθετήσουν σε δομή ειδικής.Συνεννοείσαι αφού την πάρεις.
Α) Συμπληρωματικών αιτήσεων απόσπασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ. αριθμ. 56623/E2/10-04-2019 εγκύκλιο αποσπάσεων, που αφορούν σε ειδική κατηγορία απόσπασης και σε αποσπάσειςκατά προτεραιότητα. Επίσης, για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας δίνεται η δυνατότητα γιααποσπάσεις ΑΜΕΑ, αποσπάσεις για λόγους υγείας, αποσπάσεις για συνυπηρέτηση με αναπληρωτέςεκπαιδευτικούς και για απόσπαση σε ακριτικές περιοχές, ορεινές περιοχές και νησιά. Για τηντελευταία περίπτωση, η δήλωση προτίμησης της περιοχής αυτής θα πρέπει να αναγραφεί από τουςαιτούντες εκπαιδευτικούς στις παρατηρήσεις της αίτησης. Οι συμπληρωματικές αιτήσεις απόσπασης αφορούν μόνο στις παραπάνω κατηγορίες. Αυτόματα αποκλείονται όλοι οι υπόλοιποι!
μου απάντησαν συγκεκριμένα πως δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για κανέναν να κάνει τροποποίηση και επανεξέταση της αίτησής του τώρα, ακόμη κι αν είχε πάρει απόσπαση τον Αύγουστο και πως όλα είναι θέμα του ΚΥΣΔΕ. Έχουν την πρόθεση να βοηθήσουν όσους πραγματικά το χρειάζονται.Αυτή ήταν η απάντηση της αρμόδιας υπαλλήλου.Επομένως, καλώς έκαναν και κατέθεσαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι τις τροποποιήσεις τους κλπ. μέχρι και σήμερα το μεσημέρι και εύχομαι όλοι να πάνε να διδάξουν τελικά πιο κοντά στα σπίτια τους! Λίγη υπομονή και θα μάθουμε το αργότερο την Τετάρτη.
γενικά , αυτό με τους αποκλεισμούς πρέπει να τελειώσει. με τη μηχανογράφηση όλοι μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους εγκαίρως ή σε μικρό χρονικό περιθώριο. όπου μπορεί να βοηθήσει η διοίκηση ας βοηθήσει, σε σχολεία πάει ο κόσμος !
Δεν τα έχεις καταλάβει καλά συνάδελφε.Οι διοικητικοί και οι αιρετοί δεν θέλουν ούτε μηχανοργάνωση ούτε διαφάνεια.Με μηχανοργάνωση και διαφάνεια οι πρώτοι θα χάσουν την δουλειά τους, και οι δεύτεροι το πελατειακό τους σύστημα (και άρα την εκλογική τους πελατεία).Αν δεν το καταλαβαίνουμε αυτό εμείς οι εκπαιδευτικοί, καλώς παθαίνουμε ότι παθαίνουμε.Πρέπει ΚΑΙ να το καταλάβουμε, ΚΑΙ να συζητήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουν αυτές οι δύο ολιγάριθμες "ανώτερες" κάστες να μας βασανίζουν σαν να είμαστε παριές.
Γίναμε για άλλη μια φορά πιόνια στο καλοστημένο παιχνίδι της αλίευσης ψήφων.