0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όσον αφορά στο σύστημα διορισμού, η νέα κυβέρνηση έχει άπλετο χρόνο να το αλλάξει, ασχέτως αν θα γίνουν διορισμοί. Πάντως θα υπάρξει νέο σύστημα.
Τι νόημα έχει να αλλάξει, αν δεν γίνουν διορισμοί; Για να υπάρξει ηθική δικαίωση κάποιων μόνο στη θεωρία;Το θέμα είναι να υπάρξει -αν μπορεί να υπάρξει- ένα δικαιότερο σύστημα και να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό.Αλλά για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να υπάρχει και μια μίνιμουμ συναίνεση από την πλευρά των αδιορίστων. Αν η επιδίωξη της κάθε κάστας αδιορίστων συνεχίσει να είναι ο διορισμός της κατά προτεραιότητα, δεν πρόκειται να προκύψει λύση κοινά αποδεκτή και πάλι θα αρχίσουν προσφυγές από τους αδικημένους. Τόσα χρόνια αυτό γίνεται.Αν λχ μπει γραπτός διαγωνισμός που θα μετράει μόνο 30%, όπως έλεγε προεκλογικά η Κεραμέως, αυτό θα θεωρηθεί δικαιότερο; Αν ναι, τότε μπορεί να το νομοθετήσει άμεσα. Αν όχι, τότε καλό είναι να προταθούν άλλες ιδέες. Άπλετος χρόνος δεν νομίζω ότι υπάρχει για κανέναν.Ούτε είναι καλό να παραμένει κόσμος παγιδευμένος σε μια κατάσταση χωρίς να ξέρει τι του ξημερώνει.ΥΓ. Προσωπικά, μου φαίνεται κοροϊδία η ιδέα του 30%. Δηλαδή, να κοπιάσεις τόσο, να αγχωθείς και τελικά αν πετύχεις, να μετρά μόνο 30%; Σε κανέναν γραπτό διαγωνισμό του δημοσίου δεν συμβαίνει αυτό.Αν θέλει να ικανοποιήσει τους πάντες, είναι καλύτερο να έχει δύο ξεχωριστά συστήματα διαγωνισμών που να εφαρμόζει περιοδικά: έναν με μοριοδότηση κι έναν γραπτό ανά 4 χρόνια όπου θα μετράει η επίδοση στα μαθήματα και τίποτα άλλο. Μου φαίνεται πιο ξεκάθαρη και έντιμη λύση.
Γιατί μάλλον αυτοί που δεν δίνανε ή δεν δύνανται κι αν δίνανε στόχευαν στο 40% με τη προϋπηρεσία κούτσα κούτσα αντί για το 60% του ΑΣΕΠ.
Δύναται ΑΣΕΠ; Δίνατε ΑΣΕΠ μάλλον ήθελες να πεις.Κάποιοι δύνανται, για αυτό δίνανε και τα κατάφερναν. Εσείς γιατί δεν δίνατε;Άτιμη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις!
Οι θεσμοί, με βάση την έκθεση της Κομισιόν τουλάχιστον, δεν είχαν πρόβλημα με τους μόνιμους διορισμούς γιατί δεν ξεπερνούσαν την αναλογία 1 προς 1. Στους συμβασιούχους είχαν πρόβλημα, γιατί ήταν περισσότεροι. Και συμβασιούχοι είναι και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.Για το σύστημα διορισμού εγώ θυμάμαι διαμαρτυρίες από τον καιρό της επετηρίδας. Μονίμως κάποιοι ένιωθαν αδικημένοι για κάποιον λόγο και προσπαθούσαν να παρακάμψουν τις διαδικασίες ή προσέφευγαν δικαστικά.Είναι λυπηρό ότι οι κυβερνήσεις με τη στάση τους δεν σταμάτησαν τον κατακερματισμό των εκπαιδευτικών, αλλά τον ευνόησαν και τον εκμεταλλεύθηκαν.Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα έπρεπε να θεωρείται μη αναστρέψιμη κατάσταση. Είναι κρίμα.
Δε σου κάνει εντύπωση που δε βγήκαν μαζί οι δύο προκηρύξεις; Όσο για τα κονδύλια που θα περνούσαν στον κρατικό προϋπολογισμό, με το οποίο δικαιολόγησαν την μετάθεση της γενικής για την επόμενη χρονιά, ενεκρίθη άρον-αρον προεκλογικως για προφανείς λόγους.
Και αυτή η κυβέρνηση θα καθυστερήσει και οποιαδήποτε στιγμή έχει τη δυνατότητα να το δικαιολογήσει επικαλούμενη παρέμβαση των θεσμών. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε "υπό επιτήρηση".
Όσο ίσχυε η επετηρίδα δεν υπήρχε αυτό το χάος, επειδή δε λειτουργούσε στην επιλογή των εκπαιδευτικών το "πελατειακό" σύστημα.
Δεν μου κάνει εντύπωση, γιατί η μία (για την ειδική αγωγή) αφορούσε το 2019, ενώ η άλλη (για τη γενική αγωγή) αφορούσε το 2020-2021. Αυτό είχε ανακοινωθεί από το 2018, όταν συζητούνταν το νομοσχέδιο του Γαβρόγλου.Δεν μπορούσαν να γίνουν ταυτόχρονα όλοι οι διορισμοί την ίδια χρονιά, γιατί θα γινόταν υπέρβαση στην αναλογία 1 προς 1.Συμφωνώ μαζί σου ότι η προκήρυξη της γενικής αγωγής ενεκρίθη πριν την ώρα της, δηλ. τελευταία στιγμή για προεκλογικούς λόγους, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το αν μπορούσε να προχωρήσει ή όχι.Όχι, γιατί η νυν κυβέρνηση έχει πει από μόνη της ότι θα μειώσει την αναλογία των διορισμών στο δημόσιο σε 1 προς 5, γιατί θέλει να περιορίσει τις κρατικές δαπάνες με βάση το πρόγραμμά της. Οι θεσμοί είχαν δεχθεί το 1 προς 1 μέχρι το 2022, αλλά φυσικά δεν έχουν πρόβλημα αν κάνουμε λιγότερους διορισμούς. Τους ενδιαφέρει να βγαίνουν οι αριθμοί συνολικά.Πελατειακό σύστημα υπήρχε και τότε. Ειδικά στην επιλογή των αναπληρωτών παρακαμπτόταν μια χαρά η επετηρίδα, ειδικά σε όσους πήγαιναν στην επαρχία. Με την πάροδο των χρόνων βέβαια, η κατάσταση αντί να βελτιωθεί, χειροτέρευσε. Όντως πλέον υπάρχει χάος. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να παίζεις τζόκερ παρά να περιμένεις να διοριστείς εκπαιδευτικός.
Συνάδελφοι τα μόρια των προηγούμενων Ασεπ που πετάχθηκαν με το νόμο Γαβρόγλου υπάρχει περίπτωση να διατηρηθούν με νέο νόμο της Κεραμέως;έχει πει κατι σχετικό;
Δεν θυμάμαι να έχει πει κάτι σχετικό. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, είναι και κάτι πρωτοφανές να μετράει ως προσόν το ότι κάποιος πέρασε την βάση σε προηγούμενο διαγωνισμό.Το λέω με την έννοια ότι δεν υπάρχει προηγούμενο στο δημόσιο και δεν ξέρω και αν μπορεί να σταθεί νομικά.
Τα ευχάριστα είναι ότι όσοι προσληφθούν θα πληρώνουν λιγότερους φόρους από του χρόνου, μιας και ο άλλος υπουργός ανακοινώνει μείωση φορολογικών συντελεστών κλπ.. Μια λεπτομέρεια: οι ευρωπαίοι (βλ. Ρέγκλινγκ) φαίνεται να αποδέχονται τη μείωση της φορολογίας, με αντίστοιχη μείωση του.. αφορολόγητου Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα...
Υπάρχει σωρεία αντισυνταγματικών " μεταβατικών" διατάξεων, για αυτό και (αργά) το 2015 επενέβη το ΣτΕ. Υπάρχουν πολλές προσφυγές σε εξέλιξη. Είμαστε πολλοί συνάδελφοι στα δικαστήρια.