0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εμείς κύριοι ότι κάναμε το κάναμε με θυσίες. Και τα παμπερς ακόμη πληρώνουμε και τους Ιταλούς για μεταπτυχιακά τους πληρώσαμε και για τον πολιτευτή φυλλάδια μοιράσαμε και ας μη μας βγήκε. Εσείς τί θυσία κάνατε? Που πήγατε ένα Σαββάτο πρωί να δώσετε ΑΣΕΠ?
Και μετά από όλα αυτά θέλεις θέση στην δημόσια εκπαίδευση, Εξήγησε μας που και πως την θέλεις.
Αν δεν γίνονταν εξετάσεις με πιό τρόπο θα έπαιρναν στην εκπαίδευση;Έκαναν αίτηση 10.00(!) γυμναστές για να πάρουν 48(!).Δεν συζητώ παραθυράτους.Με την δίκαη πλην απαρχαιωμένη επετηρίδα;Που έλεγε κάποιος:<<Θα διοριστώ σε 5-6 χρόνια ας πάω να δουλέψω ως...υδραυλικός γιατί να παρακολουθώ τις εξελίξεις στον κλάδο μου;Αφού δεν αξιολογούμαι κιόλας είτε για να εισέλθω στην εκπαίδευση είτε κατά την διάρκεια της εργασίας μου σε αυτήν;>>
kgiannis στην θέση μας τί θα έκανες;Να δίνουμε γραπτές εξετάσεις στα 28 μας αρχόμενοι,δίνοντας 1.000
Ποια ηθική δηλαδή? Του βιοπορισμού? Τη ζημιά μας την κάνανε οι οσιομάρτυρες ΑΣΕΠολαγνοι της εκπαίδευσης που ανεβάζουν συνεχώς τον πήχη. Έχει και κοσμο που τον χρειάζεται αυτό το ψωρομισθο δεν είμαστε όλοι Πορφυρογέννητοι.[/quotΠαράθεση από: apri στις Ιουλίου 24, 2019, 02:15:48 pmΆρα, έρχεσαι στα λόγια μου ότι ο γραπτός διαγωνισμός είναι ένα σύστημα διορισμού, που επιστρατεύεται επειδή η προσφορά είναι μεγάλη, και όχι ένα σύστημα που αποδεικνύει την καταλληλότητα των εκπαιδευτικών. Μπορείς να πεις μάλιστα ότι είναι το σύστημα που δίνει ευκαιρίες σε περισσότερους πτυχιούχους, αν και έχει ως μειονέκτημα ότι είναι χρονοβόρα διαδικασία. Πριν από δεκαετίες που οι πτυχιούχοι ήταν λιγότεροι και προσλαμβάνονταν άμεσα με βάση τον χρόνο απόκτησης πτυχίου, κανείς δεν έθετε θέμα αναξιότητάς τους (και σκέψου ότι γινόταν συστηματική αξιολόγηση τους από επιθεωρητές) ούτε αναγκαιότητας γραπτού διαγωνισμού, για να αποδειχθεί η αξία τους.Γι' αυτό λέω ότι αρκετοί από όσους ζητάτε γραπτό διαγωνισμό, το ζητάτε σε λάθος βάση θέτοντας θέμα αξιοκρατίας, λες κι αυτή δεν τεκμαίρεται και με άλλα μέσα (πχ βαθμός πτυχίου, μεταπτυχιακό, προϋπηρεσία) που ο ιδιωτικός τομέας λαμβάνει υπ' όψιν του, ενώ εσείς θεωρείτε δεδομένο ότι έχουν αποκτηθεί από όλους τους άλλους αναξιοκρατικά και παράτυπα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και τέτοια φαινόμενα). Υπάρχουν σαφώς και τα ακαδημαϊκά προσόντα, όμως με λελογισμένη μοριοδοτηση. Έχει κορεστεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση και αυτό είναι άλλο ένα πρόβλημα, που μπλοκάρει τη δευτεροβάθμια.Πάντως οι σχολές που τελειώσαμε επιτυχώς, προσφέρουν τις απαραίτητες γνώσεις στα αντικείμενα που καλουμαστε να διδάξουμε. Γνωρίζουμε τη λογική του αξιοκρατικου εννοείται μεταπτυχιακού τίτλου, ο οποίος(συχνά) έχει τόσο εξειδικευμένο αντικείμενο που πραγματικά πιθανόν να μη βοηθά τον εκπαιδευτικό στο ελάχιστο μέσα στην τάξη. Θα είχε ενδιαφέρον ένα εξεταστικό σύστημα (υποθετικό σενάριο), στο οποίο να διορίζεται ή να θεωρείται επιτυχών, όποιος συνάδελφος περάσει τη βάση. Και τότε να μοριοδοτουνται οι τίτλοι σπουδών.
Άρα, έρχεσαι στα λόγια μου ότι ο γραπτός διαγωνισμός είναι ένα σύστημα διορισμού, που επιστρατεύεται επειδή η προσφορά είναι μεγάλη, και όχι ένα σύστημα που αποδεικνύει την καταλληλότητα των εκπαιδευτικών. Μπορείς να πεις μάλιστα ότι είναι το σύστημα που δίνει ευκαιρίες σε περισσότερους πτυχιούχους, αν και έχει ως μειονέκτημα ότι είναι χρονοβόρα διαδικασία. Πριν από δεκαετίες που οι πτυχιούχοι ήταν λιγότεροι και προσλαμβάνονταν άμεσα με βάση τον χρόνο απόκτησης πτυχίου, κανείς δεν έθετε θέμα αναξιότητάς τους (και σκέψου ότι γινόταν συστηματική αξιολόγηση τους από επιθεωρητές) ούτε αναγκαιότητας γραπτού διαγωνισμού, για να αποδειχθεί η αξία τους.Γι' αυτό λέω ότι αρκετοί από όσους ζητάτε γραπτό διαγωνισμό, το ζητάτε σε λάθος βάση θέτοντας θέμα αξιοκρατίας, λες κι αυτή δεν τεκμαίρεται και με άλλα μέσα (πχ βαθμός πτυχίου, μεταπτυχιακό, προϋπηρεσία) που ο ιδιωτικός τομέας λαμβάνει υπ' όψιν του, ενώ εσείς θεωρείτε δεδομένο ότι έχουν αποκτηθεί από όλους τους άλλους αναξιοκρατικά και παράτυπα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και τέτοια φαινόμενα).
Η επιτομή της παλαιοκομματικής νοοτροπίας που έφερε το Πα.Σο.Κ.(κυρίως) και η Ν.Δ. είναι η/ο CBK.Ας διοριστεί αφού μοίραζε φυλλάδια ως άλλος Γκρούεζας κι εμείς τα νομοταγή κορόιδα που δίναμε εξετάσεις να μην μιλάμε!Ενεός!Το ίνδσλνά μου εδώ μέσα!Απλά υποκλίνομαι ΣΤΟΝ ΠΑΡΤΑΚΙΣΜΟ ΠΙΥ ΚΥΝΙΚΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ!Τέτοιους <<χρειάζεται>> η χώρα,η εκπαίδευση!Χαχα!
Ποια ηθική δηλαδή? Του βιοπορισμού? Τη ζημιά μας την κάνανε οι οσιομάρτυρες ΑΣΕΠολαγνοι της εκπαίδευσης που ανεβάζουν συνεχώς τον πήχη. Έχει και κοσμο που τον χρειάζεται αυτό το ψωρομισθο δεν είμαστε όλοι Πορφυρογέννητοι.