0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Που το ξέρεις ότι η ΠΕΑΔ έχει κατασκηνώσει στο υπουργείο ; Μήπως έχεις κατασκηνώσει και εσύ ; Ή μήπως πας στο υπουργείο και παρακαλάς για διορισμό ; Αλλά ... τέτοια πράγματα οι άριστοι γνώστες του γνωστού αντικειμένου και των παιδαγωγικών δεν κάνουν....;;Η όχι ;
Δικαστήρια μέχρι το τέλος!
Σχετικά με την ΠΕΑΔ, είναι γνωστό εδώ και χρόνια πώς λειτουργεί και ποιους κοιτάζει να βολέψει και γι'αυτό αντιδρά σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ και την επαναφορά του γραπτού διαγωνισμού. Να το καταλάβουν, όμως, αυτό και οι νέοι συνάδελφοι, γιατί δε θα βρουν την ΠΕΑΔ να τους στηρίξει στο παραμικρό.Κι όσο για το αν οι 400+ ΑΣΕΠίτες έτυχαν ιδιαίτερης μεταχείρισης από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κι έτσι διορίστηκαν, ας αφήσουν πια οι εκπρόσωποι της ΠΕΑΔ αυτό το παραμύθι! Όταν έχουν αποφασίσει τα δικαστήρια για το δίκαιο της περίπτωσής τους, τα υπόλοιπα μόνο ως πικρόχολα και κακεντρεχή σχόλια μπορούν να θεωρηθούν!
Μήπως είσαι και εσύ απο εκείνους-ες της ΠΕΑΔ που κατασκήνωναν επι Γαβρόγλου στο υπουργείο, γι αυτό θίχτηκες; γιατί είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο των εκπαιδευτικών ποιοί κατασκήνωναν παρακαλώντας γλείφοντας και τελικά ποιών το χατήρι έκανε με το νέο σύστημα που έφερε η νυφίτσα με το μουστάκι, φανερώνει και ποιοί ήταν οι κατασκηνωτές. Πάντως όχι οι επιτυχόντες ΑΣΕΠ που αγνοήθηκαν παντελώς, και ευνοήθηκαν προκλητικά οι έχοντες μεγάλες προϋπηρεσίες και ιδιωτικοί. Ευτυχώς άρχισε τώρα να γυρίζει αλλιώς ο τροχός και η Κεραμέως που ξέρει πολύ καλά τι ρόλο έπαιζε η ΠΕΑΔ επι ΣΥΡΙΖΑ, τους πέταξε έξω απο το υπουργείο με τις κλωτσιές....
Το ότι η ΠΕΑΔ ήταν κατά του γραπτού ασεπ αυτό δεν την καθιστά επιλήψιμη και την πρόταση της αντισυνταγματική.
Για μένα, το ότι φτιάχθηκε ένα σύστημα διορισμού στα μέτρα μιας ομάδας ή κάποιων ατόμων που είχαν πρόσβαση ήταν ότι πιο χυδαίο έχει κάνει αυτος ο υπουργός.Το ΑΣΕΠ έχει μοριοδοτικο συστημα πολλά χρονια τώρα. Ας χρησιμοποίησε αυτό.
Η μάχη του πιο ικανού (...;;;...)Εγώ έχω προϋπηρεσία εσύ δεν έχεις, εγώ έχω γραπτό ΑΣΕΠ εσύ δεν έχεις, εγώ έχω ακαδημαϊκά προσόντα εσύ δεν έχεις. Εγώ θέλω με παλιούς πίνακες, εγω με προσωρινούς. Εγώ θέλω να ανοίξει φέτος ο ΟΠΣΥΔ εγώ δε θέλω. Συνεχίστε το ξεκατινιασμα αδέρφια αλλά κάντε μια παύση, κάντε αυτοκριτική, κάντε feedback στο εκπαιδευτικό παρελθόν, διαβάστε τη τρέχουσα σε ισχύ νομοθεσία και μετά βουρ στον αμφότερο λιθοβολισμό. Ώρες ώρες παίζοντας το μονόπρακτο "σκύλες της λύσσας" από Πέγκυ Καρρά κάποιοι είναι σα να πέσανε από άλλο πλατητη σε αυτή τη χωρα...Μπάστα λίγο! Ανακρίβειες, εγωκεντρισμοί, σχεδόν εμφύλιος και λίγες καθαρές τοποθετήσεις μέσα στο χάος από ρεαλιστές κι ευγενικούς συναδέλφους...Τελικά ποιον εκπαιδευτικό θέλουμε και πρεσβεύουμε; Τον προυπηρεσιασακια; Τον ασεπιτη; Τον ακαδημαϊκό; Ας δούμε λίγο τις συγκλίσεις μας γιατί ένα μόνο από τα παραπάνω δεν μπορεί μονάχο του μη κοροιδευόμαστε...
Προτείνεις συνάδελφε να μην απαντάμε σε ύβρεις; Άλλο ακαδημαϊκά προσόντα αποκτηθεντα αξιοκρατικά, άλλο αγορασμενα, άλλο προϋπηρεσία αποκτηθείσα όπως όριζαν οι νόμοι και άλλο μέσω πελατειακών σχέσεων. Το υποτιθέμενο σύστημα διορισμού (γιατί εκλογική πελατεία είχε στόχο), εξυπηρετούσε συγκεκριμένο κοινό. Το αφελές "ας διοριστεί ο "συνάδελφος" όποιος και αν είναι δε με εκφράζει. Αν μιλάμε για μεικτό σύστημα, θα έπρεπε να υπάρχει και γραπτός διαγωνισμός.
Αν η γνώμη μου μετράει ναι να μην απαντάμε! Όλα αυτά που περιγράφεις με το κίνδυνο που παράγει μια γενίκευση ενισχύει την ένταση στη συζήτηση. Αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό σου και συμφωνώ μαζί σου στο πλαίσιο που το τοποθετεις. Αυτός που θα μπει στο σχολείο όμως πρέπει να έχει από όλα (ΑΣΕΠ, προϋπηρεσία, ακαδημαϊκά). Αυτό συνιστά ένα σύγχρονο και με πληρότητα εκπαιδευτικό προφίλ. Το σύστημα Γαβρόγλου θέλει τροποποίηση άμεσα για να πάμε σε διορισμούς στη γενική το συντομότερο! Αυτό πρέπει να είναι ο στόχος μας...