0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτό ξέρετε τι σημαίνει? Διάβασμα και άγχος συνεχές.
Όχι συνάδελφε. Το λέω και εγώ που πέτυχα 2 φορές.
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι αναπληρωτές και νόμιμοι ότι ο ΑΣΕΠ είναι η κερκόπορτα της αξιολόγησης. Αν επανέλθει με οποιαδήποτε μορφή θα πρέπει να αποδεικνύουμε συνέχεια ότι ξέρουμε καλά αυτά που μας βάζουν να διδάσκουμε. Αυτό ξέρετε τι σημαίνει? Διάβασμα και άγχος συνεχές.
Ρέα, λες συνέχεια ότι εσύ σε αντίθεση με άλλους είσαι δύσπιστη και δεν πίστεψες ποτέ ότι θα γίνουν διορισμοί από την προηγούμενη ή τη νυν κυβέρνηση. Παρ' όλα αυτά, κόντρα στη δυσπιστία σου, είσαι πεπεισμένη ότι το σύστημα διορισμού θα αλλάξει επειδή κάτι ψέλλισε προεκλογικά η υπουργός και μετά σιώπησε. Όμως, με βάση τη δική σου λογική, για ποιον λόγο να αλλάξει το σύστημα διορισμού κάποιος που δεν ενδιαφέρεται να κάνει διορισμούς;Ως προς την ηθική τώρα.Επιδιώκεις να διοριστείς δικαστικά και κατά προτεραιότητα, γιατί το δικαιούσαι, και καλά κάνεις. Μέχρι εδώ κατανοητό.Είναι όμως απορίας άξιο, γιατί έχεις την απαίτηση να διοριστούν μετά οι υπόλοιποι -αν ποτέ διοριστούν- με το σύστημα της δικής σου επιλογής και μόνο.Δεν θέλω να σκεφτώ κακοπροαίρετα ότι ίσως σε συμφέρει να επιλεγεί μια χρονοβόρα διαδικασία.Ας σκεφτώ καλοπροαίρετα. Τον θεωρείς πιο αξιοκρατικό σύστημα; Θα μπορούσε να μετράει περισσότερο ο βαθμός πτυχίου, που είναι βασισμένος σε πολλαπλές εξετάσεις. Μήπως τον προτιμάς γιατί δίνει την ευκαιρία συμμετοχής ακόμα και σε όσους δεν έχουν υψηλό βαθμό πτυχίου, μεταπτυχιακά κλπ; Θα συμφωνήσω μαζί σου, αλλά εν τοιαύτη περιπτώσει, το θέμα της αξίας γίνεται κάπως υποκειμενικό, αφού μία και μόνο εξέταση δεν αποδεικνύει απαραίτητα ότι ο πτυχιούχος τελικά είχε μεγαλύτερη αξία από τον βαθμό με τον οποίο πήρε το πτυχίο του. Είναι απλώς πιο δημοκρατική διαδικασία -δεν έχω πρόβλημα με αυτό-, αλλά όχι απαραίτητα η πιο αξιοκρατική. Μήπως τον προτιμάς γιατί δίνει την ευκαιρία και σε όσους δεν έχουν προϋπηρεσία; Εδώ το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Παντού στον ιδιωτικό τομέα η προϋπηρεσία μετράει, είτε μας αρέσει είτε όχι, ακόμα και όταν δεν αποδεικνύεται με κάποιον τρόπο ότι κατά τη διάρκειά της αποκτήθηκε αξιόλογη εμπειρία ή έγιναν σημαντικά επιτεύγματα. Θέλω να πω ότι ως προσόν δεν μπορείς να το προσπεράσεις, ακόμα και αν έχεις αμφιβολίες για τον τρόπο απόκτησής του, όπως και δεν μπορείς να έχεις την προκατάληψη ότι δεν έχει καμία αξία. Μπορείς να θέσεις θέμα μόνο για το πόσο πολύ θα μετρήσει στον διορισμό και εδώ θα συμφωνήσω.Ώρες-ώρες όμως, ξέρεις τι εντύπωση μού δίνεις; Ότι κατά βάθος θέλεις τον γραπτό διαγωνισμό όχι τόσο γιατί τον θεωρείς το καλύτερο σύστημα, αλλά γιατί θεωρείς δίκαιο να διοριστούν οι άλλοι μόνο αν περάσουν ό,τι πέρασες και εσύ, δηλαδή μόνο αν ταλαιπωρηθούν και ενδεχομένως αδικηθούν όπως εσύ. Μπορεί να κάνω λάθος εκτίμηση, γιατί δεν σε γνωρίζω. Και επειδή δεν έχω διάθεση να σε αδικήσω, να το θέσω γενικά: Αν υπάρχουν άτομα που σκέπτονται έτσι, δεν κάνουν κάτι ηθικό και δίκαιο. Γιατί στόχος είναι να βρεθεί ένα καλύτερο σύστημα και όχι να γίνουν τα ίδια σφάλματα ξανά και ξανά στο όνομα μιας δήθεν δικαιοσύνης.
Οσο εμεις "σφαζομαστε" το δημογραφικο κανει την δουλιτσα του...100 σχολεια διακοπτουν την λειτουργία τους... http://www.fresh-education.gr/αναστολή-λειτουργίας-100-δημοτικών-και-ν/?
Ο Γαβρογλου δεν είχε σκοπό να διορίσει 10.500, για αυτό και μέχρι την τελευταία στιγμή έστειλε ένα απλό αίτημα στο ΑΣΕΠ, για να εκδώσει προκήρυξη. Για όσους γνωρίζουν τη στοιχειώδη διαδικασία που ακολουθείται από το ΑΣΕΠ, κορόιδεψε όσους τον πίστεψαν, ότι έπραξε το "καθήκον" του, αλλά ... δεν πρόλαβε... Η νυν κυβέρνηση δεν είχε υποσχεθεί τίποτα και ήταν ένας έξυπνος τρόπος για να ασκεί αντιπολίτευση.
Το να παραμένω θεατής δεν το συνηθίζω, είτε με αφορά προσωπικά οτιδήποτε θεωρώ άδικο είτε όχι.